Helyszín: Belvárosi Piac,
Időpont: 2018. szeptember 13.
Az Agárdi Pálinkafőzde több mint 15 éve a magyar pálinka piac meghatározó szereplője, a legmagasabb minőséget képviselő párlatokat kínálja. Népszerű hungarikum, rangos magyar és nemzetközi versenyeken a nevével fémjelzett italokat már több mint 300 alkalommal díjazták. Presztízséhez méltóan, a főzde idei születésnapját mérföldkő-innovációval ünnepelte, ezzel is erősítve azt az úttörő küldetést, amelyet indulásakor felvállalt.
Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa az új termékek hátteréről úgy nyilatkozott:
A termékfejlesztés egy hosszadalmas, összetett feladat. Komoly szakértelmet, sok munkát igényel. Nagyon sokat járok külföldi szakmai rendezvényekre, ahol lehetőségem van elsőkézből, a legjobbaktól tájékozódni a párlat-trendekről. Így alakult, érlelődött az ötlet, hogy a portfóliónkat egy átgondolt stratégiára építve, milyen irányba kellene bővítenünk. Mi az Agárdinál mindig szeretünk újat alkotni, a piaci kihívásoknak és a fogyasztói igényeknek megfelelni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat. Ennek egyik példája a 2015-ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single malt whiskynk, amelyet először a nemzetközi Destillata versenyen mérettettük meg. Az ital kategóriájában elnyerte az „Év párlata” díjat, majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért összeállítottunk egy egyedi maláta kompozíciót, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt.
Az Agárdi egy innovatív vállalat, és büszkék vagyunk, hogy ismét bebizonyíthattuk, nincs lehetetlen, de csakis a kiváló minőség és a szakértelem jegyében szabad fejleszteni. Garantálom, hogy bármelyik új termékünk helytáll a nemzetközi élvonalban is. Mindegyik új párlatunk a kedvencem, mindegyiknek megvan a maga jellegzetessége, értéke. Arra törekedtünk, hogy bárki bármelyiket is kóstolja, egy maradandó íz-élményben részesüljön.
A párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása, és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette.
- A rum alapanyaga – a melasz – egyenesen Dél-Amerikából érkezett, a palackban a soha véget nem érő karibi nyár, az Agárdi odaadás és a tokaji hagyományok egyesülnek.
- A whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és füstöletlen malátából állt össze, az ital zamatát a tokaji hordóban való érlelés koronázza meg.
- A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát mesterien egészíti ki a hazai kamilla, levendula és aszalt gyümölcsök tökéletes harmóniája, ez a fajta kettősség érzékelhető a fűszeres illatélményben is és ez teszi összetéveszthetetlenül egyedivé.
Az új italok előállításával a főzde az italkultúra fejlesztése és a felelős alkoholfogyasztás elkötelezettjeként egyszerre biztosítja a legfontosabb bár-italokat, miközben a pálinkákról sem feledkezik meg. Ezen a területen is várhatók fejlesztések, új ízek – a bár vonalat folytatva a különleges pálinkakoktélok sem maradhatnak el.
A születésnapi bárpartyn Dreghiciu Gábor head bartender a speciálisan agárdi párlatokra készített, illetve signature koktélokból tartott látványos, kóstolóval egybekötött bemutatót.
- Agárdi whiskyből készült koktélok: Manhattan Sweet; Nature Balance; Whisky Highball.
- Agárdi rumból készült koktélok: Mary Pickford; Daiquiri; Cherry Season; Dark and Stormy.
- Agárdi ginből készült koktélok: Clover Club; Happy Trip;Gin&tonic.
- Agárdi kajszibarack pálinkával készült koktélok: Dazer; Leaping frog; Apricot Mule.
A koktél-bemutató után DJ Ordiman és a Stereo Swing bárzenéje csendült fel. A minőségi italokat természetesen a házigazda Agárdi, az ínyenc kísérőfalatokat Bíró Lajos sztárséf és „A séf utcája”, míg az ellenállhatatlan, gin-rum-whisky ízesítésű kézműves bonbonokat a Harrer Csokoládémanufaktúra szállította a partyra. Üdítő színfolt volt a kínálatban a Beans csapata által erre az alkalomra kreált „Whyscoffee”.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek