.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 07. 24. - apuska
Richard's Café & Pub

Cím: 1117 Budapest, Siroki utca 1.
Látogatás: 2017. október 12. 16:30-17:30
Google Maps

Ki ez a Richard gyerek, aki a trópusi bárhangulatért felelős?

Telefon: +36 1 466 8944
Facebook: fb.com/richardscafe.hu
Web: http://richardscafe.hu

Vélemény

apuska:

Anno 1997. Ahogy az étlapon olvasható. Richard's Café and Pub since 1998. Ahogy a honlapon. Legyen bármelyik, jó régen, és ez ad némi bizakodásra okot, hisz erős a környék kocsmakínálata, vagyis ha nem lenne rá igény, nyílt volna a helyén valami új.

Az időegyenesen való tisztes távolság egyúttal korlenyomat. Abból az időből, amikor nem a vendéglátóhely megjelenésén volt a fő hangsúly, nem ez volt az elsőrendű kitűnési lehetőség, hanem a kiszolgáláson és a feltálalt ételek minőségén. Sajnos a café & pub elnevezés ilyen mód csalóka, inkább hívnám kisvendéglőnek, ahogy ezt a fogalomkört anno az Alba Regia-ra is ráhúztuk, viszont itt nem lehet bankkártyával fizetni.

Más kérdés, hogy ezen tudással felvértezve be se tértünk volna, mert ezen a ponton enni nem akartunk. A 890 forintért kétségtelenül vonzó kétfogásos ebédmenü ekkorra már bőven kifutott, és hiába zengenek online ódákat a Richard's Café hamburgereiről, csupán a kivagyiság miatt nem vállaltuk be.

Sört akartunk! Az épület előtti dobogón a terasz ebben az évszakban zárva volt, ezért lemerészkedtünk a lazacszínű falakon túlra néhány lépcsőnyit. Miként a régi világító Heineken sörreklámot Staropramenre cserélték, elkönyveltük mire számítsunk, ehhez képest a háromféle csapolt sör, melyből kettő import (Staropramen, Staroramen Unfiltered, Belle-Vue Kriek), kellemes meglepetés.

Upsz. De a zene, a színek, a fonott székek, a bambusz elemek, a csillárok, a nádtető... Hol vagyunk? Ki ez a Richard gyerek, aki a trópusi bárhangulatért felelős? Stílusát a Thomas Magnum utáni rajongás szülte, vagy ténylegesen kötődik a csendes-óceáni szigetvilághoz? Fehér homokkal kellene felszórni a követ, padlófűtéssel aládörrenteni, és kiírni, hogy belépés csak mezítláb, majd egy mosolygós fűszoknyás lánynak a szabad asztalok egyikéhez kísérnie. Na, úgy már lenne az USA zászlós életérzés valami, de így sajnos csak valamicske. És hogy kapcsolódnak ehhez a szárított virágok az ablakban? Rejtély a vizuális koncepció. Ám a komoly fejtörésre okot adó világító BB logót megfejtettem, ez a Baileys' krémlikőr sajátja.

kocsmaturista:

Misztikus pincehelyként indult egy Móricz körtér közeli árnyékos mellékutcában, de egy próbakör alapján igazolatlanul túlmisztifikált helyként végezte. Elsőre semmiképp sem volt benne a remélt pincekocsmák vadsága, sőt kocsmasága sem. A Richard's nekem inkább étterem volt, abból is ritka, különc vegyülete az adottságainak és a koncepciójának. Mintha egy nyári kerti bútoros terasz bújócskázna pincében a nagyérdeművel és megtalálta volna a helyet, ahol aztán tuti nem keresnék. Másik oldalról úgy ragadnám meg, hogy lemegyek egy pincébe, meglátom az ismerősömet, és azt mondom: rád aztán nem számítottam itt.

Mivel ezt a közegélményt nagyon is számlájára írom az éttermi pozicionálásnak, csak kocsmaként írni erről a vendéglátó helyről eléggé félszemű megközelítés. Csupán ebben nem teljesedik ki, mi mégis csak erre a célra próbáltuk. Így maximum részben lehet igazunk. Hiszen a Richard's inkább az étlapjából ítélve tényleg jobban egy sörös kajálda, mint egy kajás söröző. Csak sörözni én nem ezt ajánlanám a környék pulzáló kínálatából. Ezek ellenére mások is inkább csak ittak, míg mi ott voltunk. No de mi nem voltunk sokáig, ők meg nem voltak sokan. Egy biztos, hogy "café" besorolást semmiképp sem pipálnám ki az én tapasztalatom alapján. A bútorhoz a méteres trópusi koktélt menüt hiányoltam végül legjobban, mert a pincekocsmasághoz hiányolt művésziesebb karakterű vendégek részint csak-csak megmutatkoztak az idő múlásával.

Ízelítő

Csapolt sör (5dl): Staropramen, 540 Ft
Üveges sör: Staropramen Granat, 590 Ft
Bor (1 dl): Bolyki Egri Bikavér, ... Ft
Rövid: Unikum, 580 Ft
Üdítő (2dl): Gyümölcslé, 280 Ft
Meleg ital: Capuccino, 450 Ft
Harapnivaló: Marhaburger, 1350 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr713878498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.10.29. 13:16:04

2019. július 6-án profilkép csere történt. Eszerint a hely neve picit más lett: Lakat S1 Pub, egyéb lényegi változásról információnk nincs.
süti beállítások módosítása