.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 03. 23. - apuska
Starter Pub

Cím: 1093 Budapest, Lónyay utca 36.,
Látogatás: 2017. október 17. 21:30-22:55.
Google Maps

Főiskolásként nem is vágyhattam volna szuperebb helyre. Rikítószínű alagsorban rengeteg giccsbehajló részlettel operál, teljesen megfizethető árral, mivel mással.

Telefon: +36 30 502 2313
Facebook: fb.com/StarterPub1
Web: -

Vélemény

apuska:

Kocsma, bár, klubház, inkubátorház. Ha hihetünk a bemutatkozásnak. Ex-Lónyay Plusz, mondom én, mert a Karmoló Krimóhoz hasonlóan a történelem viharai itt sem múltak el nyomtalanul.

Te mire asszociálsz arról, hogy Starter Pub? Fogadjunk arra, hogy alapozó hely, vagyis olcsó a pia, és ennek a tulajdonságának van alárendelve minden. Ne híreszteld, mert ez így ferdítés! A Starter Pub sokkal komolyabb helyszín ennél, épp csak egy tipikus hétköznap ebből az égvilágon semmi nem látszik. Fiatal vállalkozók és vállalkozó kedvű hallgatók klubházaként egy kreatív tárgyaló sorsfordító megbeszélésekhez..., muhaha. Tudtommal, minden kocsmában ott van erre a potenciál. De itt kimondatik, hogy ne csak úgy céltalanul igyál, szóval ha többre vágysz annál, mint hogy egy multinál légy alkalmazott, és inkább a saját utadat járnád, egészségedre, itt sorstársakra lelsz - egy a falon felejtett plakát szerint 2015. december 8-án a Brilliance Kft. tulajdonos ügyvezetője osztotta meg az érdeklődőkkel cége sikersztoriját. Ja, hogy ennek két éve?

Bárhogy is, az Arany Ászok Frissenszűrt lát a Starterben fantáziát. A márka már az utcafronton megjelenik a névtáblán, és folytatódik odabenn az asztallapokon, de a legkomolyabb, hogy egy szentélyhez hasonló ficak is jutott neki, ahol egy tévén végtelen ciklusba ragadva tolják a Frankó Kapitány reklámot, pedig az már elsőre is fájt. 'Tapasztald meg az Arany Ászok Frissen Szűrt egyedi ízét!' És még a Frissenszűrt írásmódja sem következetes.

'A poharad megvár itt! (max Emőke megissza)' - na ugye, ez mennyivel őszintébb? Mert hogy tilos poharat kivinni az utcára, ezért van erre egy dedikált asztal a bejáratnál, ahova le lehet tenni. A pult környéki táblák diákzsebhez mért árakkal kecsegtetnek, akcióban a Starter koktél, benne 8 cl vodkával, illetve a Vodka-SHOT és az Almáspite-SHOT öt-öt darabjával, bezzeg az üdítők ára nincs kiírva, miért is kéne, mikor a long drinkek árában eleve benne.

A vörös előszobából a szétgraffitizett nagyterembe átlépve szó szerint egy flip chart-ba botlottunk. Rajta az utolsó csocsóbajnokság aktuális állása, és a hozzá tartozó ház szabály: '1 ital / meccs / fő'. Igen, az időmben ezt úgy hívták, esélykiegyenlítés!

Egy hosszú terem két szélére kerültek a változatos stílusú székek és asztalok, középen meg egy légifolyosó fél diszkógömbbel a csókos ajkú / feszülő bőrgatyás mosdókig. Persze addig is sok-sok zöld, főként pálmalevelek, néhány tengeri csiga, és ez még mindig csak a falfestés, egy titkos kapcsolódoboz, benne hőszabályozóval, majd a végen egy falból kilógó műanyag cső - itt így készül a 2015-ös Juhász Rosé.

Igazából ennyi, és mert néhány csóró egyetemista - köztük sok a csaj - szereti, folyamatosan a levegőben lóg egy spontán buli.

lancher:

A név itt tényleg nem hazudik, igazán dögös, 90-es évekbeli bemelegítőkuckót álmodtak meg a leginkább kocsma nyitására alkalmas pincehelyiségben.

Főiskolásként nem is vágyhattam volna szuperebb helyre. Rikítószínű alagsorban rengeteg giccsbehajló részlettel operál, teljesen megfizethető árral, mivel mással. Ebből következően fiatalok csordáival lehet lent találkozni, csocsóra és sörszagra gyűl az éji vad, megénekelték ezt már évszázadokkal ezelőtt.

Ez még harmincon túl is bejöhet(ne), mert nem csak az a jó érzés, ha 330-ért ihatom a korsó Ászokat – másnap boldogan pillanthatok a pénztárcámba –, de a nosztalgia és a boldog békeidők utáni sóvárgás is egész jól kielégült itt. Azért szerencsére az eltelt közel két évtizedben a boroskóla elég jól kikopott a köztudatból.

Igazából erről felesleges többet írni, de valahogy a rötyit mindenképpen érdemes kiemelni. Rengeteg kedves és jó sörözőbe járok, amely megirigyelhetné ezt az állapotot, hibátlan csempék, deszka és tisztaság is jár a vendégnek, ami megsüvegelendő.

végh hanta:

Enpluszegyedik egyetemi itató, semmi különös, de még így is odaért a háztömb harmadik legjobb kocsmája címre.

kopa:

Diszkógömb, körasztalok, shot akciók, 2015-ös események hirdetése a falon. Tényleg a kezdőhely lehet az egyetemistáknak, ahová a kezdő feltöltődésért térnek be az emberek és a környékbeliek. Magában a helyben nem fogott meg sajnos semmi különleges, még a matricás szóvicc se hatott a falon.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 330 Ft
Üveges sör: Pilsner Urquel, 480 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 150 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 440 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, ...
Meleg ital: -
Harapnivaló: -

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1613613293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása