A Carpe Diem Borbár, a Kadarka Bár és a Drop Shop Borbár lettek az ország legjobb borbár jelöltjei 2018-ban. A legjobb borlap jelöléssel a Borkonyha, az Arany Kaviár Étterem és a Fricska Gastropub jeleskedik.
A VinCE Awards nevezettjeit a 16 tagból álló szakmai zsűri választotta ki, és hogy kik nyernek, azt a nagyközönség döntheti el a 2018. március 19-től április 2-ig tartó szavazáson. A szakmai zsűri tagjai között többségben ismert hazai és külföldi borszakírók, sommelier-k szerepelnek, mint Kristian Kielmayer, Herczeg Ágnes vagy Csapody Balázs, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja.
Fotók forrása: VinCE Budapest Wine Show
A VinCE Awards díjátadó gálát idén április 5-én rendezik meg a Várkert Bazárban, Közép-Kelet Európa egyik legnívósabb boros rendezvényén. A VinCE Awards a boron keresztül láttatja a világot: a legjobb borral kapcsolatos helyeket és szolgáltatásokat nyolc kategóriában díjazzák. Ezek közül kettőt a VinCE Magazin választ ki a havonta megrendezése kerülő vakteszteken elért eredmények összesítése alapján:
- Legjobb borászat
- Legjobb borkereskedés
Míg a további 6 kategóriában a közönségé a végső döntés:
- Legjobb borlap (Arany Kaviár Étterem, Borkonyha, Fricska Gastropub)
- Legjobb boros szálláshely (Andrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal, Crocus Gere Borhotel, Hotel Bonvino Badacsony, Hotel Botrytis, Kreinacher Birtok, Takler Kúria Szekszárd)
- Legjobb borbár (Carpe Diem Borbár, Drop Shop Borbár, Kadarka Bár)
- Legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészet (Gere Attila Pincészet, Holdvölgy, Kristinus Borbirtok, Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet)
- Legjobb tour operátor (Badacsonyi TDM, Kóstolom, Percze Élményközpont, Taste Hungary, Villányi -Siklós Borút, Wine Amore Travel)
- Legjobb borbeszerző (Balogh- Fazekas Árpád, Harcz Ádám, Keresztény Miklós, Pálinkás Gábor)
Ecsery Dániel borszakíró, a szakmai zsűri egyik tagja úgy mondta:
A borászatokat sokszor értékelik vagy díjazzák Magyarországon, de az egyéb, borral foglalkozó szakembereket szinte soha. A VinCE Awards olyasmit honosítana meg Magyarországon, aminek külföldön sokkal nagyobb a hagyománya, ráadásul itt a szakma ajánlja a szakmát az átlag fogyasztónak, olvasóknak.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek