.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 03. 21. - kocsmablog
Ezek az ország legjobb boros helyei

Kiválasztotta a borszakma az ország legjobb borbárjait és boros szolgáltatásait. A lista alapján megtudhatjuk, melyik étteremben van a legjobb borlap, melyik borbáré a legjobb kínálat, és hol vannak a legjobb boros szálláshelyek. A zsűri jelöltjeiből a közönség választja ki a kategóriagyőztest, a szavazás 2018. április 2-ig tart.

A Carpe Diem Borbár, a Kadarka Bár és a Drop Shop Borbár lettek az ország legjobb borbár jelöltjei 2018-ban. A legjobb borlap jelöléssel a Borkonyha, az Arany Kaviár Étterem és a Fricska Gastropub jeleskedik.

A VinCE Awards nevezettjeit a 16 tagból álló szakmai zsűri választotta ki, és hogy kik nyernek, azt a nagyközönség döntheti el a 2018. március 19-től április 2-ig tartó szavazáson. A szakmai zsűri tagjai között többségben ismert hazai és külföldi borszakírók, sommelier-k szerepelnek, mint Kristian Kielmayer, Herczeg Ágnes vagy Csapody Balázs, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja.

Fotók forrása: VinCE Budapest Wine Show

A VinCE Awards díjátadó gálát idén április 5-én rendezik meg a Várkert Bazárban, Közép-Kelet Európa egyik legnívósabb boros rendezvényén. A VinCE Awards a boron keresztül láttatja a világot: a legjobb borral kapcsolatos helyeket és szolgáltatásokat nyolc kategóriában díjazzák. Ezek közül kettőt a VinCE Magazin választ ki a havonta megrendezése kerülő vakteszteken elért eredmények összesítése alapján:

- Legjobb borászat
- Legjobb borkereskedés

Míg a további 6 kategóriában a közönségé a végső döntés:

- Legjobb borlap (Arany Kaviár Étterem, Borkonyha, Fricska Gastropub)
- Legjobb boros szálláshely (Andrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal, Crocus Gere Borhotel, Hotel Bonvino Badacsony, Hotel Botrytis, Kreinacher Birtok, Takler Kúria Szekszárd)
- Legjobb borbár (Carpe Diem Borbár, Drop Shop Borbár, Kadarka Bár)
- Legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészet (Gere Attila Pincészet, Holdvölgy, Kristinus Borbirtok, Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet)
- Legjobb tour operátor (Badacsonyi TDM, Kóstolom, Percze Élményközpont, Taste Hungary, Villányi -Siklós Borút, Wine Amore Travel)
- Legjobb borbeszerző (Balogh- Fazekas Árpád, Harcz Ádám, Keresztény Miklós, Pálinkás Gábor)


Ecsery Dániel
borszakíró, a szakmai zsűri egyik tagja úgy mondta:

A borászatokat sokszor értékelik vagy díjazzák Magyarországon, de az egyéb, borral foglalkozó szakembereket szinte soha. A VinCE Awards olyasmit honosítana meg Magyarországon, aminek külföldön sokkal nagyobb a hagyománya, ráadásul itt a szakma ajánlja a szakmát az átlag fogyasztónak, olvasóknak.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1213761690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása