.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 02. 28. - apuska
Lux kávézó és sörbár

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.

Cím: 1094 Budapest, Tompa utca 23.
Válaszol: Harmincz Linda, üzletvezető
Google Maps

Nevét a kedvenc sorozatunkban szereplő Lucifer, az unatkozó ördög bárjáról kapta. Miért? Aki szeretné jól érezni magát a barátaival kisebb-nagyobb társaságban, akár egy unalmas estén is jól érezheti nálunk magát.

Telefon: +36 1 792 0102
Facebook: fb.com/LUX-Kávézó-és-Sörbár-1241610265966379
Web: -

Mennyire érzi a sajátjának a helyet, milyen emberekkel dolgozik együtt, milyen vendéglátós tapasztalatai vannak?

Mivel sajátkezűleg dolgoztunk az üzlet felújításán, így teljesen magunkénak érezzük. Festettünk, csiszoltunk, fúrtunk és faragtunk, hogy olyan legyen, amilyennek fejben megálmodtuk. A tudatos kiválasztás után olyan emberekkel dolgozunk együtt, akiknek van kreativitásuk és hajlandóak az új dolgokat kipróbálni, így a nálunk kapható ételek ebben a formájukban nem köszönnek vissza más éttermekben.

Hajni, az egyik pultosunk is kiváló italismerettel és Tom Cruise-éhoz koktélkészítési tudással rendelkezik, tehát bátran kérhettek tőle bármit, ami az itallapunkon van. Mindenki nagyon kedves, a szakácsaink – egyikük egyenesen Jamie Oliver londoni étterméből érkezett – is egy-egy alkalommal kimennek a vendégekhez és megbizonyosodnak róla, hogy minden rendben volt-e az ételekkel.

A magam részéről már 13 éve foglalatoskodom a vendéglátás világában, emellett az üzlettársammal (férjemmel) 5 éve működtetünk sikeresen egy belvárosi színházbüfét. Fontos számukra, hogy minden vendég elégedetten távozzon a sörözőből, és a színházból egyaránt.

 

Milyen múltra tekint vissza a hely, ehhez kapcsolódóan van-e bármi érdekesség, miről kapta a nevét?

A Lux Kávézó és Sörbár már régóta szerepelt a terveink között, de 2017. augusztusában jutottunk el a megnyitásához. A nevét a kedvenc sorozatunkban szereplő Lucifer, az unatkozó ördög bárjáról kapta. Miért? Aki szeretné jól érezni magát a barátaival kisebb-nagyobb társaságban, akár egy unalmas estén is jól érezheti nálunk magát. Természetesen nem elhanyagolható, hogy ördögien finomak az ételeink és pokolian jó a kiszolgálásunk.

 

Hogyan jellemezné a vendégkörét, vannak-e törzsvendégek, mi vonzza őket?

A vendégkörünk a 25-45-ös korosztályt ragadta meg. Akik szeretik a sporteseményeket, azok egy-egy mérkőzés alkalmával szívesen beülnek a barátaikkal egy jó csapolt sörrel a kezükben szurkolni. Akad olyan is, aki csak egy nyugodt, beszélgetős estét szeretne eltölteni baráti körben, amire szintén van lehetőség. Bizonyos napokon – akár zártkörű – rendezvényeink is vannak, volt már rá példa, hogy család, kollégák ünnepeltek nálunk, vagy együtt búcsúztatták az óévet.

Sokan visszajárnak, miután megkóstolták a szakácsok által összeállított hamburgereinket, a sültkrumplihoz tálalt jalapeno- vagy baconös-, és a burgerbe rejtett házi titkos szószainkat. Akik inkább salátát ennének csirkemellel, vagy isteni finom kecskesajttal, nálunk ők is megtalálják a kedvükre való ételüket.

 

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében? Miért? Meséljen róla!

A legemlékezetesebb pillanat számunkra az első rendezvényünk volt, méghozzá egy meglepetés születésnap. Barátok és szülők szervezték titokban az ünnepeltnek, hogy örömet szerezzenek, mondanom sem kell mennyire meglepett és boldog volt az illető, hogy csak ők voltak a Luxban és együtt, felhőtlenül ünnepelhettek.

 

Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, lehet-e bármit enni, vannak-e specialitások, és mindezek mennyibe kerülnek?

Magyar és cseh sört tartunk csapolva, ami úgy gondolom, hogy egy nagyon jó választás volt részünkről. A Soproni 1895 azoknak a kedvence, akik szeretik a világos, de erősebb söröket (5,3%-os alkoholtartalmával). A Soproni IPA egy felsőerjesztéssel készülő szűretlen világos sör, 100% magyar árpából. A világos Krusovice sörünk pedig önmagáért beszél a 400 éves sörfőző hagyományokat követve a legrégebbi cseh sörökhöz sorolják.

Ami a borválasztékot illeti, ott elkalandoztunk a budai, neszmélyi és villányi vidékekre. Csak, hogy néhány példát említsek közülük: Nyakas Budai Irsai Olivér, Gere Attila Villányi Portugieser, Sauska Villányi Rosé, Kamocsay Ákos Neszmély Chardonnay.

Ahogy arról már szó esett: nagyon finom hamburgereink, salátáink, magyaros paraszttálunk, valamint melegszendvicseink vannak. Ha napközben megkívánnál egy jó reggelit és ennél egy finom ham&eggs-et, tojásrántottát vagy akár egy főétkezésnek is megfelelő angol reggelit, nálunk egész nap megeheted. A legkedvesebb, saját készítésű ételünk a 15 dkg 100% marhahúst tartalmazó hamburger, a már említett titkos házi szószunkkal és saját fűszerezésű steakburgonyánkkal. Az ételeinket 600-1890 forint közötti árfekvésben tudod megvásárolni, és nyugodt körülmények között elfogyasztani.

 

Vannak-e programok, rendezvények, akciók? Jellemzően melyik csatorna megy a tévében, milyen zene szól?

Minden hétre igyekszünk valamilyen akciót kitalálni, hogy minden vendégünknek tudjunk kedvezni. Hol koktél akció a hölgyeknek, hol pedig sör és rövidital akció az uraknak. Időközönként szeretünk nyereményjátékokat is tartani, legtöbbször 2 fős vacsorával vendégeljük meg a nyertesünket. Legutóbb például az egyik leglelkesebb Facebook-kedvelőnket egy nagyon finom hamburgerrel díjaztuk.

Legtöbbször az aktuális slágerek szólnak, de olykor elkalandozunk kicsit a nosztalgia világába is. Aki tévét szeretne nézni, annak is ideális hely vagyunk, hiszen szinte minden csatorna megtalálható nálunk.

 

Hova lehet tenni a kerékpárt, van-e parkoló, hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat?

A kerékpárokat az üzlet előtt tudják elhelyezni a vendégek, az autókat pedig a környéken megtalálható parkolóhelyeken tudják otthagyni. A vendégtér maximálisan 30 fő befogadására képes, nyáron pedig egy nagyobb terasz várja a vendégeket a klimatizált söröző mellett. A teraszunk akadálymentesített kialakítást kapott, hogy a vendégeink érezzék, mi tényleg mindenkire gondolunk.

 

Mi a tapasztalata a vendégszám alakulásáról és a fogyasztási szokásokról? Az aktuális törvények mennyiben befolyásolták?

A vendégkörünk folyamatosan bővül, új hely lévén úgy prognosztizálom, hogy ez továbbra is így marad. A vendégeink napközben egy kellemes ebéd és kávézás lehetőségét látják a sörbárunkban, este pedig a szurkolás és a baráti társaságok, valamint a párok jó hangulata kerül terítékre.

Télre is kialakítottunk a dohányzók és/vagy szeszesital-fogyasztók részére egy kis terasz részt, hogy a törvényeknek megfeleljünk, de a vendégeink is élvezhessék tovább a nálunk töltött időt. Hisz vannak, akik szeretnek dohányozni egy finom vacsora vagy egy pálinka után. Sajnos a vendégtérben nem tartózkodhatnak kisállatok, de nyáron szívesen látunk minden állatbarátot a teraszunkon.

 

Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit példaértékűnek tekint? Miért?

Nem szeretek másokkal példálózni, hiszek abban, hogy amit csinálunk, azt kizárólag szívből, és a tőlünk telhető legjobb, minőségi módon intézzük. Szeretjük a vendéglátást, a vendégeket és igyekszünk minden igényt kiszolgálni, folyamatosan odafigyelni. Az eddigi visszajelzések, valamint a visszajáró törzsvendégeink alapján úgy érzem, hogy ezt jól csináljuk. De mindig szívesen fogadjuk az ötleteket, kritikákat, legyen az bármi is, hiszen az ember a hibáiból tanul, így tud csak igazán fejlődni.

 

Ha lenne lehetősége, mit változtatna?

Jelen pillanatban meg vagyok elégedve magunkkal, nem szeretnék változtatni semmin. De ha úgy alakul, hogy kezdjük kinőni a helyet, akkor szívesen megnyitnánk N°2 Lux-ot, ahol már Lucifer is társtulajdonos lenne. ;)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr213704060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.03. 17:38:01

És valóban. Ahogy az egyik olvasó említette facebook kommentben, ez a régi Rocky: kocsma.blog.hu/2012/04/03/rocky_sorbar_1
süti beállítások módosítása