.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 02. 9. - apuska
Fogadó Sport Pub

Cím: 1116 Budapest, Fehérvári út 120-124.,
Látogatás: 2017. október 10. 17:45-20:15.
Google Maps

Az alaposabban megfontolt fogadási tételekhez dukál egy pohár sör, hisz jó munkához idő kell, minőségi időt tölteni szárazon, olyat meg ki látott?

Telefon: +36 30 954 0998
Facebook: fb.com/FogadoSportPub
Web: -

Vélemény

apuska:

2016 szeptemberében kaptam egy szokványos megkeresést, hogy mégis mi alapján csináljuk a kocsmateszteket, illetve lenne-e kedvünk ellátogatni egy nemrég nyílt 11. kerületi kocsmába, majd mondani róla egy közel hozzáértő, de mindenképp független véleményt? Akkor a kivonulást elmismásoltam, mert mit nekem Újbuda külső része, ha hegyben állnak a feldolgozásra váró belvárosi anyagok. Majd egy évvel később megléptük a váratlant!

A Fogadó Sport Pub a fősodortól annyira kiesik, hogy GPS-szel próbáltam belőni, hova is kell eljutni, és milyen járművel? Valójában nem vészes, a Fehérvári úton elég sok villamos jár, a Móricz Zsigmond körtérről egészen könnyen megközelíthető, már ha tudod, mit keresel, és feltételezed, hogy megéri!

A jobb napokat látott szolgáltatóház pincerészében több zenés-táncos hely üzemelt a múltban. Elsősorban a környék panelházaiban lakó fiatalok igényeire szabva, így volt már Deja Vu Music Club, aztán Retro Music Pub, most ugye meg egy komolyabb profilváltást követően Fogadó Sport Pub, amihez a megnyitóra egy Androidra letölthető okostelefon alkalmazás is készült.

fogadoapp.jpg

És itt a fogadó nem úgy fogadó... Mármint szállásuk nincs, és vacsorával sem szolgálnak az átutazóknak, ellenben lehet totózni, lottózni, meccsekre fogadni - találó a névtábla formátuma -, szigorúan a Szerencsejáték Zrt. ajánlásával.

Na de nézzünk, mit rejt a saroképület alagsora. A bejárati ajtó előtt áll egy sörpad a dohányosoknak, majd piros szőnyeggel borított lépcső lefelé. És még sem azt érzed, hogy te most úr vagy, mert az egykor feketére festett falak durván megkoptak, azon a Comedy Central rajzfilmhőseit ábrázoló krétarajzok funkció nélküliek és elnagyoltak, és még a felragasztott tükrök is koszosak.

Oké, lépjünk ezen túl, a lépcső alján van még egy ajtó, hátha mögötte igényesebb. Váo. Az első felismerés, hogy óriási a tér, és hideg időben ezt senki nem akarja befűteni. A második, hogy rosszkor jöttünk, mert teljesen üres. A harmadik, hogy a hely kialakításakor itt is vízzel főztek és bottal reá rántottak, mert ez így nagyon szedett-vedett.

Sebaj, engedjük el, a sport összeköt minket. A Fogadó Sport Pubban 3 tévé és egy kivetítő vár. 4 nemzeti szektorban (német, angol, spanyol, magyar) szoríthatsz kedvenceidért, szektoronként több asztallal. A szektorokat a falra kitűzött zászlók, mezek, sálak alapján lehet elsősorban felismerni, de a németekét bajor söröskorsók, az angolokét söralátétek, a magyarokét régi újságcikkek is díszítik, sőt utóbbinál egy konyhai falvédő is található, rajta ezzel a szöveggel: "Feketeszárú cseresznye, rabod lettem szép menyecske..."

Egy téglacsempével kirakott boltív alatt néhány fahordó keresi létjogosultságát. A karos lámpák fényében meg-megcsillan egy sűrű szövésű pókháló, a mennyezeten a légtechnika az industrial trendek szerint látványosan tovaszalad, kár hogy a színe a plafonéval megegyező nyomasztó sötétbarna. A WC-k ajtaján a grafikus ismét nagyot alkotott. Egyszerűen, krétával jelölte meg a kivagyiságot, és a nőkét egy régi poénnal: blablabla... blablabla!

A háromoldalú pult egyik részén egy darab OSB lap az üzenőfal, rajta az aktuális nyerőszámok, előtte kitöltetlen szelvények, és a meccsekhez fogadási ajánlatok. Hot dog, gyros-os pannini, zsíros deszka a kínálatban. Ezen kívül, mi érdekesség, hogy a fótiak kézműves söreit is tartják palackban, de a helyiek sűrűn nem kérhetik, mert az árát hozzám hasonlóan szintúgy egy tábláról lesik. 

A Fogadó Sport Pub messze legimpozánsabb része az óriáskivetítő előtti műfüvön terül el, ahol aztán van minden, mint karácsonykor. A behúzható függöny mögött presszószékek, -asztalok, sörpadok és páholy, és a részleteket szelíden befedő diszkrét félhomály, mi hasonérzetet ad, mint egy vidéki mozi ülései közt a stáblista alatt.

Miként esteledett, egyre többen tértek be, bár inkább szelvényeket kitölteni, mint inni. Persze az alaposabban megfontolt fogadási tételekhez dukált egy pohár sör, hisz jó munkához idő kell, minőségi időt tölteni szárazon, olyat meg ki látott?

De focifelszerelésben is többen megjelentek. Ennek meg nyilván ahhoz van köze, hogy a szomszédban üzemel a Budai Sportcentrum Sportegyesület Fehérvári úti Futballarénája, és egy fárasztó meccs után ki ne akarna a sporttársaival egy sör mellett levezetni?

Majd érkeztek sorra a magunkfajta fiatalok, volt aki sállal. Hát persze. Mégis csak a dicsőséges Magyarország - Feröer szigetek meccs volt készülőben a világbajnoki csoport 3. helyéért folytatott küzdelemben, hisz az vitathatatlan, hogy jóval nagyobb hangulatra lehet a Fogadóban számítani, mint otthon. Hát még ha a meccs kezdete előtt pénzt is teszel egyik vagy másik csapat győzelmére. Duplán van miért szurkolnod!

Úgy képzelem, a környéken ez egy hiánypótló közösségi hely, és a tulajoknak sokkal fontosabb az árak átlag szint alatti tartása és a szervezett programok, mint hogy megjelenésében tökéletest alkossanak. A sportközvetítések a gerinc. Pub's Culture hatáskörben előfordul itt csütörtöki programként kocsma quiz, és vannak péntekek, mikor a küszöb alatt egy-egy koncert is becsúszik. Mégis, egy ingerszegény környezetben helyi fiatal erőként mi egyebet lehet ide kívánni?

Drukkolni minden magyar csapatnak ér, beleértve azokat is, akik itt dolgoznak a Fogadó Sport Pub-ért. Kis pénz, kis foci - ide ez jutott, pótolja a lelkesedés, drukk!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 380 Ft
Üveges sör: Fóti Pils, 530 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 150 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 490 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 180 Ft
Meleg ital: Tea, 380 Ft
Harapnivaló: Hot dog, 450 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3413526021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása