.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 11. 29. - kocsmablog
Jack Daniel's Red Dog Saloon és No. 27 Gold

Tennessee whiskey rajongók figyelem! Két exkluzív Jack Daniel's whiskey került minap forgalomba. Mivel 125 évvel ezelőtt nyitotta meg Amerika egyik ikonikussá vált bárját, a lynchburgi Red Dog-ot Jack Daniel, ezért a márka a limitált kiadású Jack Daniel's Red Dog Saloonnal ünnepel. És ha ez nem lenne elég, megérkezett a luxus kivitelű Jack Daniel's No. 27 Gold, amivel hosszútávon bővül a whiskey portfólió.

Jack Daniel's Red Dog Saloon

Ha egy igazi amerikai bárra gondolunk, akkor látjuk magunk előtt a western filmekből ismert csapóajtót, a gomolygó szivarfüstöt és a poharakat törölgető fehér inges felszolgálót, a pultnál könyökölő kalapos vendégeket. Pont ilyen élet lehetett valaha a Red Dogban is, amely már bezárta kapuit, és sajnos nagyon kevés emlékünk maradt róla.  

Annyi biztos, Mr. Jack 1892-ben, látva saját nevével fémjelzett italának egyre növekvő népszerűségét, két olyan helyet is megnyitott Lynchburg városában, ahol természetesen a leggyakrabban felszolgált nedű a whiskey volt. Az egyik bár a Red Dog, azaz „Piros Kutya", míg a másik a „Fehér Nyúl", vagyis White Rabit nevet kapta. Az elnevezések hátterére, csak úgy, mint a legendás lepárló életében oly sok mindenre, sosem derült fény. A piros kutyáról mindenesetre azt biztosan tudjuk, hogy működése alatt több tűzvészen esett át, de a híres 1907-es amerikai tőzsdepánik alatt is sokakban tartotta a lelket.  

Az ikonikus helyszín, amely az 1909-ben törvénybe iktatott alkoholtilalom idején sajnos végleg bezárt, idén ünnepelné 125. születésnapját. Jack Daniel Red Dog-jának rövid, homályos, de annál hangulatosabb múltja előtt tiszteleg most a márka limitált kiadású sour mash whiskey-vel.

jack_daniel_s_red_dog_saloon_limitalt_kiadas.png

 

Jack Daniel's No. 27 Gold

A Jack Daniel's No. 27 Gold Tennessee whiskey a jól ismert Jack ízvilágot idézi, miközben selymes ízélményt biztosít. Karakterét – mint minden Lynchburgben készülő whiskey-nek – a juharfaszénen való átszűrés és az amerikai tölgyfahordóban történő érlelés adja.

A Jack Daniel's Goldot kétszer szűrik át faszénen, majd négy éven keresztül tölgyfahordóban érlelik. Ezt követően még egy évig juharhordóban tárolják, mindezek együtt biztosítják a kifinomult, selymes ízvilágot. A nevében jelzett 27-es szám jelképezi a kettős érlelést és a két hordós pihentetést.

A Jack Daniel's család egyik legkülönlegesebb tagja nevéhez híven csillogó, sötét arany színvilágú, miközben vaníliás, gyümölcsös illat és mézes, vajas, fűszeres íz jellemzi.

jack_daniel_s_gold_1.png

 

A Jack Daniel's Red Dog Saloon és a Jack Daniel's No. 27 Gold egyaránt beszerezhető Magyarországon.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2413404099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása