.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 11. 27. - apuska
Hülyére iszod magad

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
Hülye, aki iszik. Hülye, aki nem iszik. Hülye vagyok mindenképp. A Heti sajtó minden hülyeségnek literes emléket állít.

Hétszentség'17/47

2017. 11. 20.

Több olvasás, pofátlan árak, álterhesség - ezek történtek velem a száraz november második harmadában!

Egyre szárazabb a november: 20 nap alkohol nélkül egy egész kicsi csalással - meg egy rakás új tapasztalattal (nosalty.hu)

Itt készül a Sörös-terv!

Ez az óbudai kocsma kimaxolta azt, amit a Soros-sztoriból értelmesen ki lehet hozni (index.hu)

Sörpremier, söregyetem? Apropók kérdése, és mindig történhet valami! Lássuk az újdonságokat a Szent András Sörfőzde és a frissen egy éves budapesti Ogre Bácsi söröző háza tájáról, 2017 korai karácsonyi sörét, az Esthajnal’17-et, egyúttal a sörtematikájú népnevelés eddigi legpéldásabb formáját!

Szent Andrást Szentestére, Ogrét az Egyetemre – Esthajnal’17 sörpremier és profi sörívóképzés (kocsmaturista.hu)

Már három és fél éve, hogy a bécsi Urania mellett néhány lelkes sörbarát megszervezte az első bécsi craft-sörös összejövetelt, majd 2014 őszén már megtöltöttek egy komoly csarnokot jobbnál jobb sörökkel. A fesztiválbelépővel járó Teku-kóstolópohárral decis mennyiségekben lehet 1-2 EUR-s ártól akár 4-5 EUR / deciért mindenféle nagyszerű osztrák gerilla és kisüzemi sört és igazi nemzetközi nagyágyú főzdék söreit kóstolni.

Craft Bier Fest Wien 2017 - Kicsik és nagyok egy feszten (Sörbúvár)

Egy vérbeli sörkedvelő a világot járva biztosan megkóstolja az adott ország vagy város specialitásait. Sőt, az igazán fanatikusok gyakran kifejezetten a folyékony nedűt keresve választanak úti célt. Csakhogy koránt sem biztos, hogy a mindenki által ismert és felkapott helyszíneken mérik a legjobb, felejthetetlen ízélményt nyújtó italokat. Fedezz fel a Sör mi többel 5 olyan európai nagyvárost, amelyekről elsőre nem biztos, hogy eddig a nemes ital jutott az eszedbe. Cikksorozatunk első részében a berlini csapszékek sörös világában merülhetsz el!

BERLIN – A színpompás fehérsör fővárosa (sorszovetseg.hu)

Somlói vörösborokat és „tokaji” szőlőfajtából készült bort is kóstolnak a résztvevők a Borkollégium november 28-i Somlói mesterkurzusán. Az is kiderül, miért hívják borvidéket a Dunántúl Tokajának.

Tudj meg mindent Magyarország legkülönlegesebb borvidékéről! (boraszportal.hu)

„Állandó csapongás és próbálkozás zajlik minden téren az országban, de közben hiányoznak a jól átgondolt ötletek.(…) A politikával pedig fontos lenne megtalálni a közös hangot, hogy együtt építsük a Balaton jövőjét”. A balatoni négyrészes sorozatom záró részében Nagy Miklóssal, a Hotel Bonvino, Kisfaludy-ház, Borbarátok és a Neptun Panzió tulajdonosával, üzemeltetőjével beszéltem, a téma ugyanaz: Balaton, múlt, jelen és jövő, nehézségek és sikerek.

Soha nem szerettem kinézni a vendég zsebéből a pénzt (vinoport.hu)

Ha valaki egy borvidéken alapít kórházat, annak előbb-utóbb eszébe jut, hogy a bort terápiás célokra is megpróbálja használni. Az, hogy Nicolas Rolin és felesége Guigone de Salins kórházalapítóknak mekkora szerepet játszott az életükben a bor, nem tudom, de az általuk alapított kórházban a nővérek bizony gyógyszerként tekintettek a jófajta burgundi borra.

Borral gyógyítottak ebben a kórházban (Élet sója)

Szakítani mert a hagyományokkal és nyert. Az Alves de Sousa portugál borászat az elsők között döntött úgy, hogy a portói mellett mással is utat tör magának a nagy cégek között. A Douro folyó mentén jártunk.

Akik abból készítettek díjnyertes bort, amit mások kiöntöttek volna (hvg.hu)

alvesdesousa.jpg

 

2017. 11. 21.

Végre láthattuk a részeges papot vagy a Trollfoci üzemeltetőit. Nagyot téved, aki azt hiszi, hogy a hülyeségből nem lehet megélni.

Lerészegedtünk Tibi atyáékkal, ők nyertek (zoom.hu)

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.

Hülyére iszod magad? (kamaszpanasz.hu)

Teljesen őszintén és lelkesen álltam neki annak, hogy akkor én most majd mindent jó alaposan helyrehozok. Tényleg a legjobb szándék vezérelt ebben, de ma már látom, hogy bilibe lógott a kezem.

6 hiba, amit elkövettem a józanságom során (soberjump.hu)

Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde sörszemináriumának második előadásán minden az IPA-ról szólt. Öt sör került kóstolásra, köztük egy házi főzet. A pontozás eredményei lehet, hogy meglepőek lesznek!

Sörszeminárium: minden, amit tudni kell az IPA-ról (beerporn.hu)

A kocsmában a sörökön kívül sűrűn jönnek és mennek az információk is. A dohányzás tiltása óta kocsmalátogatás csökkenése egyes cseh szociológusok szerint a munkaerőpiaci folyamatokra is hatásra lesz.

Kocsmai állásközvetítő (drinkunion.hu)

A világ borszaksajtójának egyik vezető magazinja, a Wine Enthusiast kedden publikált Top 100-as listáján a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora a 20. helyezést érte el.

Magyar bor a világ száz legjobbja között (travelo.hu)

Főnév, bizalmas jelentése fájdalmas ütés, vagy Nagy-Britanniában whisky szódával. Így fordítja le a szótár az angol stinger szót, és bármelyikre is gondoltak a Kia névadói, alighanem igazuk volt abban, hogy ezt a kocsit nem lesz könnyű elfelejteni. Hogy is lehetne: egy nagyszerű arányú ötajtós kupé, hátsókerék-hajtással, 200-370 lóerővel, de a nagynevű luxusmárkákhoz képest baráti áron – immár Magyarországon is.

Titkon érlelt whisky, Koreából - Kia Stinger bemutató (origo.hu)

Egy több száz éves épület renoválása közben találtak rá arra a titkos lépcsősorra, ami elvezetett ahhoz a 250 négyzetméteres pincehelyiséghez, amiből kialakították ezt a végtelenül menő koktélbárt.

Páratlanul hangulatos koktélbárt varázsoltak egy 18. századi pincéből Bécsben (player.hu)

krypt-bar-wien.jpg

 

2017. 11. 22.

A Csirijó a lázadó a budai Lövőház utcában. Az egyetlen kocsma, ami nem a sétálószakaszon helyezkedik el, és az utca törvényszerűségeitől elütően éjjel-nappal nyitva tart. Magabiztosan gyűjti egybe a szűkebb-távolabbi környék apraját-nagyját. Mi lehet a vonzereje?

CsiriJó – A budaiak pesti kocsmája (kocsmaturista.hu)

Termékcsaláddá alakul a Soproni Óvatos Duhaj, a nyáron debütált Soproni Óvatos Duhaj IPA után a Soproni Démon barna sör is ezt a nevet viseli novembertől.

Átmárkázza a Soproni a Démon barna sörét (kreativ.hu)

A Borsodinál kisebb-nagyobb óvatossággal reszelgették a névadó márkát, a Borsodit, de a nyári Tüzes és a Jeges nem igazán robbant nagyot, csak kicsit finomítottak a nem túl fényes alaprecepten. Eddig. Mert most kísérleti jelleggel piacra kerül a Borsodi Nitro. Itt már nem csak a külcsín, hanem a belbecs is minőségi szintet lépett. De menjünk csak szép sorjában!

Reinheitsgebot Bőcsön - Új Borsodi Nitro (Sörbúvár)

Az Ogre Bácsi Söregyetem legutóbbi előadásán a kisüzemi sörök árazásáról, a pultnál kifizetett pénz részösszegeiről, és hasonlóan zsebbe vágó kérdésekről esett szó.

Itt a matek: ezért olyan drágák a kézműves sörök (beerporn.hu)

Ismét bebizonyosodott a feltételezés, hogy mi magyarok továbbra is a vörösborokért rajongunk leginkább; ezt a legutóbbi Bordói November Nagykóstoló is tökéletesen alátámasztotta. A teltházas eseményen az ingyenes pop-up kurzusok is tömve voltak, és még a legexkluzívabb bordeaux-i tételek utolsó cseppje is elfogyott. Nesze neked, Száraz November!

Kicsit sem száraz az idei november (winelovers)

Az év első nyolc hónapjában a borexport értéke 20 százalékkal, a mennyisége pedig 31,5 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, csökkent viszont az egységár.

Egyre több bor folyik külföldre? (vg.hu)

Hűvösödik az idő, a nehezebb, téli fogások mellé testesebb borokat kívánunk. Töltsünk pohárba egy cabernet franc-t, mondjuk éppen Villányból, ahol olyan nagy becsben tartják a fajtát, hogy külön márkanevet is kapott. Villányi Franc. Ízlelgessük a szót is, a bort is…

Francoljunk! (borsmenta.hu)

A ProWein a borok és szeszesitalok világának legnagyobb és legfontosabb kereskedelmi vására. A 2018. március 18-20. között megrendezendő vásáron több mint 6600 kiállító vesz részt a világ szinte minden bortermelő vidékéről. A ProWein mindemellett egyfajta trend barométerként is szolgál, áttekintést adva az iparág aktuális és jövőbeni folyamatairól.

A legfrissebb trend: amikor a kevesebb több (vinoport.hu)

A különböző szeszesitalok eltérő hatással bírnak a kedélyünkre. A vörösbor relaxál, míg az égetett szeszek hajlamosak agresszívvá tenni – állapította meg egy nemzetközi felmérés. 

A vörösbor nyugtat, a tömény kihozza belőlünk az állatot (origo.hu)

Egy jó minőségű whiskyt nem csak pohárból kortyolgatva élvezhetsz, hanem steakek és sült oldalasok alapjául is remekül szolgálhat. A Zing Burger csavar egyet a dolgon és november 23-ától whiskyben pácolt, bucik közé pakolt húspogácsával támad. Ambrus Attila nélkül.

Whiskys hamburgert ihletett a Viszkis (player.hu)

Egy fergeteges, La Dolce Vita party keretében, megnyitott a Spritz Bar Gozsdu - egy hely, ahol egész évben nyár van, ahol a narancssárga az új fekete.

Narancssárga színfolt a belvárosi forgatagban - megnyitott a Spritz Bar Gozsdu (nosalty.hu)

spritzbar.jpg

 

2017. 11. 23.

Gordon Ramsay a tévé előtt ülőknek elsősorban arról híres, hogy van véleménye, a celebséf ízlését azonban most komolyan megkérdőjelezték a rajongói, miután egy olyan dél-koreai sör reklámjában vállalt szerepet, amely finoman szólva is átlagos.

Vállalhatatlan reklámot vállalt el Gordon Ramsay (hvg.hu)

Rá se kell néznünk a naptárra. Ha megérkezett a legújabb Esthajnal, tudhatjuk, hogy nem csak a Szent András Sörfőzde szerint közeledik a karácsony…

Egy sört, Mr. Earl Grey? (borsmenta.hu)

Vendéglátósként abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy számtalan alkalmunk van összefutni egy-egy területen valódi szakértőnek számító, professzionális szakemberrel, legyen ő akár szívsebész vagy éppen atomfizikus. És még több lehetőségünk van megismerkedni egy olyan terület seregnyi szakértőjével, amely láthatóan nem küzd a napjainkat sújtó szakember hiánnyal. Ez pedig nem más, mint a sörök világa, melynek hazánkban is tíz vagy akár százezernyi „szakértője” van.

Jó sör, rossz sör, avagy mindenki „sörszakértő”? (Jaromír '68)

Még legalább tíz év, mire az első ember a lábát a Marsra teheti, de a vörös bolygóra már várost, sőt, egyenesen gigapoliszt terveznek, helyben főzött sör nélkül viszont a fene se fog odaköltözni, mondja a Budweiser. Közben felkészülünk mi, magyarok is, hogy ideális terepviszonyokat keressünk néhány stadionnak. Hogy az idő még jobban teljen.

A Budweiser tényleg komolyan gondolja, hogy sört főzne a Marson (player.hu)

Korábban soha nem készült ilyen jellegű felmérés a magyar borfogyasztó társadalomról – állítja Prof. Dr. Szolnoki Gergely, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának megbízásából készített kutatás egyik szerzője.

"Az átlagos magyar borfogyasztó nem létezik" (vinoport.hu)

Magyarország hagyományos értékei közé tartozik a borászok magas fokú szakértelme, mellyel a 21 borvidéket művelik. A változatos termőterületeknek, a számos szőlőfajtának és a technológiai sokféleségnek hála, óriási a választék.

Magyarország 10 leggyönyörűbb pincefaluja: nemcsak a bor kiváló, a táj is meseszép (femina.hu)

Emlékszem, a főiskolás csoporttársaimmal olyan lelkesen kerestük az okokat az ünneplésre, hogy Hálaadáskor mi is egészben sütöttünk meg egy 6 kilós pulykát – ami legnagyobb meglepetésünkre istenien sikerült. A receptünk klasszikusnak számított, de nem szabad elfeledni, hogy "ahány ház, annyi szokás", és minden recept más-más hozzávalókat és elkészítési módot jelent, ezért pedig eltérő borok is fognak illeni a különböző módon készült pulykákhoz (ami ráadásul inkább vörös-, mint fehér hús).

Adj hálát a pulykának, hogy sokféle bor illik hozzá! (winelovers)

Nemrégiben újabb magyar taggal bővült a hivatalos sherry oktatók, az ún. Certified Sherry Educator-ok tábora. Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója sikeresen végezte el azt a tanfolyamot, aminek egyik legfontosabb célja, hogy a sherryk titokzatos, ősi kultúrája továbbra is fennmaradhasson.

Sherry: a szabályok továbbra is szigorúak, de már nincsenek tabuk (boraszportal.hu)

Lehullt a lepel a Sommelier 01-ről, vagyis játékosan pálinkaszakértőkké válhatnak, akik ezt a különleges, egyedi ajándékot kapják céges vagy személyes meglepetésként.

A pálinkavilág ilyen játékot nem látott (beol.hu)

A terhesség alatt fogyasztott, akár kis mennyiségű alkohol is elváltoztathatja a baba arcát.

Kihat a baba arcvonásaira a kismama alkoholfogyasztása (babaszoba.hu)

Bár az ősz talán nem a legvadabb bulik időszaka, az ünnepek alatt tuti, hogy te is ledöntesz néhány pohár koktélt. Bár ezután már nem biztos…

Melyik alkoholos ital a legrosszabb a bőrödnek? (cosmopolitan.hu)

Egyre több cég dönt úgy, hogy idén nem rendez karácsonyi bulit a dolgozók számára, de még azok is, akik az éves rendezvény megtartása mellett döntenek, az alkoholt valószínűleg kihúzzák a listáról. Teljes gőzzel dolgoznak a HR szakemberek szerte a világon és a legtöbb helyen arra a következtetésre jutottak, hogy ha nincs buli, nincs zaklatás.

Megszűnhetnek a céges karácsonyi bulik (origo.hu)

ceges-karacsony.jpg

 

2017. 11. 24.

Márpedig ha egy vidéki italbolt lakatot tesz az ajtajára, akkor a faluban már mindennek a vége.

Még a kocsma is meghal (nepszava.hu)

Ady Endre 140. születésnapján megnyitott a Három Holló kávéház, az Erzsébet híd mellett, a Piarista Rend épületében. A több mint 500 négyzetméteres kultúrtér három szinten, kávéházzal, kiállító- és előadótérrel, és többnapos ingyenes megnyitó fesztivállal vár mindenkit. Ady Andrássy úti törzshelyének, majd az itt nyílt Eckermann kávéháznak a szellemi örököseként a Budapest és kávéház rajongó irodalmár, Wilhelm Droste ötlete alapján nyílt újra a Három Holló Budapesten.

Ady Endre kocsmájából kultúrkávéház – megnyitott a belvárosban a Három Holló (welovebudapest.com)

A kocsmáktól elhatárolódás létezik. Még mindig vannak, akik elhatárolódnak magától a szótól is, mert azonosnak tartják az idézve fogatlan alkoholistákkal teli falusi köpködőkkel. Ha te nem vagy az és mégis szoktál kocsmába járni, akkor akár felháborodsz, sőt talán meg akarod védeni magadat, ne adj’ isten a kocsmázás teljes intézményét. Mondjuk úgy, elhatárolódsz az elhatárolótól. Pedig talán benned is van elhatárolódás…

A kocsmai elhatárolódás optimális mértéke? (kocsmaturista.hu)

A bor és a pálinka után a sörről írt könyvet szerzőtársaival közösen Dlusztus Imre A jó magyar sör címmel.

A jó magyar sörről írt könyvet Dlusztus Imre (delmagyar.hu)

Rodney kutya olyan magabiztosan szalad be egy angliai kocsmába, mintha az övé lenne. Ami tulajdonképpen majdnem igaz is. Ha nem is az övé, de a gazdájáé a legkutyabarátabb pub egész Nagy-Britanniában.

Sört ide, vau! - A legkutyabarátabb kocsma díja gazdára talált (nepszava.hu)

Ez új: ha el akarod kerülni a másnaposságot, rágcsálj édesgyökeret sörözés közben, vagy mondjuk medvecukrot, amiben elvileg édesgyökér van. Nem mi mondjuk, hanem a doki.

A profik medvecukorral mennek inni (beerporn.hu)

Petr Skocek Csehországból indult neki a világnak szerencsét próbálni. Londonban kötött ki, ahol eleinte teherautósofőrként dolgozott és talán meg is marad a volánnál, ha ízlik neki az angol sör.

Csehek, akik Londonban főznek sört (drinkunion.hu)

Idén ősszel kaptam egy nagyon kedves felkérést a Travel Channeltől, hogy menjek el Angliába, mert ott lesz valami csávó, aki söröket kóstol. Nos, mivel Angliát és a sört sem szeretem, ezért HABOZÁS nélkül igent mondtam, és 3 másik sráccal kitaxiztunk a reptérre.

Sör, London, franciaágy és Olly Smith - Bihari Viktória úti beszámolója (szeretlekmagyarorszag.hu)

Tizennyolc champagne-ház pezsgőit, ezek mellé pedig tizennégy étterem különleges ételpárosításait, például Bresse-i csirkét, korhely hallevet, garnélás pelmenyit vagy akár osztrigát is kóstolhatnak a VinCE Champagne a Holdon látogatói vasárnap a Hold utcai Belvárosi Piacon.

Champagne a Holdon: gourmet élmények a Hold utcai piacon (travelo.hu)

A Brody Studios Alchemists Night sorozatának Taste the Music kiadása most Írországot járta körbe Dez O´Connell és a The O´Neills zenekar segítségével. A téma persze hálás volt, akadt miből meríteni: ír költőkhöz és írókhoz rendelt koktélok, ír whiskeyk és ír zenék.

Brody Alchemists Night: Taste the Music (Koktél blog)

brodyhousestudios.JPG

 

2017. 11. 25.

Alighanem mindenkinek ismerős az érzés: ha alkoholt fogyasztottunk, szinte mindig éhesek leszünk utána, pedig az italnak önmagában is magas a kalóriaértéke. A kutatók viszont megtalálták a választ, hogy miért leszünk farkaséhesek egy átmulatott éjszaka után.

Ezért vagyunk éhesek, amikor alkoholt iszunk (propeller.hu)

Kedvező jogi környezet és dinamikusan bővülő gazdaság teremt jó körülményeket a hazai sörgyártók számára, eredményességüket a hazai fogyasztói szokások is segítik – hangsúlyozta dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntőjében a Magyar Sörgyártók Szövetsége alapításának huszonötödik évfordulója alkalmából Budapesten tartott ünnepi rendezvényen.

A söripar az agráriummal együtt erősödik, egyre több minőségi sör közül választhatnak a fogyasztók (kormany.hu)

Idén nyár eleje óta minden idejét saját sörfőzdéjére, a győrújbaráti Vaskakasra szenteli. A Győr környéki sörfőző remek hírt közölt szerkesztőségünkkel: először készített magyar komlóból sört. Ez azért jelentős fegyvertény, mert napjainkban alig létezik komlótermesztés hazánkban.

Először főztek magyar komlóból sört a győrújbaráti Vaskakas sörfőzdében (kisalfold.hu)

A Travel Chanel több országból hívott meg újságírókat Londonba, az eseményen egy sörtúrát lehetett végigcsinálni Olly Smith-szel. A szerencsések között volt a 24.hu is, vagyis én. Smith úgy vezetett minket végig ezen a londoni sörtúrán, mintha régi haverok lennénk, közvetlen volt, láthatóan jól szórakozott, az a fajta pali, akire nem lehet nem odafigyelni. Showman, de valószínűleg ezt nem csak én vettem észre, nyilván ezért szerepel a tévében.

Kevesebb alkohol, nagyobb élvezet – A sörök útján Olly Smith-szel (24.hu)

Sört inni, utazni, aztán erről műsort csinálni nem olyan rossz dolog, ezen a fronton nyomul az angol Olly Smith. Azzal a céllal indította be pár éve a Sörök útján című sorozatát, hogy meglátogasson egy rakás amerikai kézműves sörfőzdét, és bemutassa, honnan jön ez az egész őrület, ami már sokaknak az agyára megy, pedig most pörög fel csak igazán. A hamarosan induló új évad kapcsán beszélgettünk vele Londonban, ahol egy főzdelátogatást is vezetett a híres Bermondsay Beer Mile-on.

De miért őrülnek meg az emberek a kézműves sörért? (comment:com)

Gyerekként az egyik legjobb dolog adventi kalendáriummal várni a karácsonyt, hiszen egy kocka finom csoki elfogyasztása egyúttal egy újabb nappal visz közelebb a karácsonyhoz – feltéve hogy nem faljuk be egybe az egész az első napon. Idén szerencsére a felnőttek is átélhetnek hasonló örömöket, az ausztrál The Wine Gallery ugyanis előrukkolt különleges adventi naptárával!

Csoki helyett borral van tele a felnőtteknek szánt adventi naptár (nlcafe.hu)

A bor örök, a trendek jönnek-mennek. A kilencvenes években nem lehetett volna elképzelni családi ünnepet vagy puccos rendezvényt súlyos, hordós, alkoholos és – vörösök esetén – szájtépően tanninos borok nélkül. Szárnyaltak az akár évekig hordóban pihenő chardonnay-k és cabernet sauvignonok, amelyekből jó érzésű ember akkor se tudott élvezettel meginni két pohárnál többet. Ma más szelek fújnak, a borokat is elérte a hipszterség.

“A fiatalok mást akarnak inni” – Borok a Marsról és a dinoszauruszok földjéről (roadster.hu)

Négy civil szervezet részvételével indul a The Famous Grouse idei jótékonysági kampánya. A márka Facebook-oldalán meghirdetett pályázaton a közönség szavazatai dönthetik el, hogy a színházi és közösségi térként funkcionáló Jurányi Házat működtető FÜGE, a környezetvédelmi felelősségvállalásra buzdító JÖN Alapítvány, a sérült madarak gyógyítását célul kitűző Madárkórház Alapítvány, vagy a mozgássérültek számára programokat szervező Mozduljunk ki! Egyesület kapja a „Méltán Híres Civilek” címmel járó félmillió forintos támogatást.

Civil szervezeteket támogat a skót whisky (eletforma.hu)

Nem sikerült alkalmi ivóvá válnom, húú, pedig de gyúrtam rá… sebaj, teljesen jó ez így most nekem, hogy nem iszom. Tényleg egy új élet kezdete…

Sokan azt hiszik, hogy inni jó. Sokan úgy hiszik, neminni nem jó. De csak az tudja meg igazán, hogy neminni miért jobb, mint inni, aki már kipróbálta milyen inni (soberjump.hu)

hannah-betts-now-sober.jpg

 

2017. 11. 26.

A Magyar Sörgyártók Szövetségének 25. születésnapi buliján pont Száraz Novemberben vettem részt, így a józan figyelmem szinte mindenkiénél tovább tartott. Akkor is, amikor az egyenes hátú állófogadásos kezdetek feloldódtak és beindult a zene és a tánc. Az alkoholmentes sör bódulathiánya mentén azért jutottak inspiráló beszélgetések, jó falatok és még kiállításélmény is.

Mi maradt meg a Sörszövetség 25. születésnapi bulija után? (kocsmaturista.hu)

Irigykedve néz rám a futár, ami nem csoda: ahogy beadja a csomagot, csalogatóan csörrennek meg a sörösüvegek. Én simán csak boldog vagyok, végre tesztelhetem a szezon az év egyik legizgalmasabb magyar sörét.

Megkóstoltuk az orosz medvét (magyarkonyhaonline.hu)

Hivatalosan nem hívhatják így, attól a tény még tény.

Megszületett az első egri aszú (gusto.hu)

Hírmazsolák a whisky világból.

Whisky hírek 2017. november - Lepárlónyitások Skóciában és új megjelenések (The Whisky Curator)

A kaliforniai rendőrök három férfi után nyomoznak, akik feltehetően elloptak 6 800 liter vodkát egy szeszfőzdéből. Az alkohol értéke 78 millió forintnak felel meg.

Tolvajok elloptak hétezer liter vodkát Kaliforniában (index.hu)

Egy új orosz törvényjavaslat szerint a jövőben le kell választani a boltokon belül a szeszes italt árusító részlegeket.

Nehezebb lesz vodkát venni Oroszországban (zoom.hu)

orosz-vodka.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9513271573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása