.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 08. 23. - kocsmablog
IV. Dreher Sörgyárfesztivál

Helyszín: Dreher Sörgyárak
Időpont: 2017. szeptember 2.
Google Maps

Közeledik a DreherFeszt, hazánk egyetlen sörgyárfesztiválja ismét várja a közönséget. A legkülönfélébb, csak itt megkóstolható sörspecialitásokra lehet számítani, miközben a nagyszínpadon a Cloud 9+, a Punnany Massif és az Intim Torna Illegál zenél. Ezen kívül fény derül arra is, hogy melyik az a hat, a több mint 80 együttes közül a Dreher Felfedező tehetségkutató versenyben kiválasztott feltörekvő zenekar, amely felléphet a sörgyárfesztivál kisszínpadán.

Negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Dreher Sörgyárak a közönség előtt, hogy a látogatók az egyetlen hazai sörgyárfesztiválon autentikus környezetben hódolhassanak a sör és a zene iránti szenvedélyüknek.

A DreherFeszt nagyszínpadán a Cloud 9+, a Punnany Massif és az Intim Torna Illegál garantál feledhetetlen élményt, az éjszaka pedig DJ-partikban folytatódik. A fesztivál tavalyi területnövekedésének köszönhetően bevezetett kisszínpadon a Keret Bloggal közösen indított DreherFeszt Felfedező zenei tehetségkutató verseny legjobbjai mérethetik meg magukat, hogy végül eldőljön, melyik banda kapja meg a 100 ezer forintos stúdiózásra beváltható fődíjat. A több mint 80 jelentkező együttesből egész nyáron folyó válogatók után a szakmai zsűri és a közönség döntése alapján már biztosan ott lesz a Beans, a Sorbonne Sexual, a KLOGGS és a Ljubljana. Az utolsó két fellépőre ezen a hétvégén derül fény: a közönség vasárnap a KERET Blog Facebook oldalán, élő videós szavazással választhatja ki a kedvencét.

dreherfeszt201612.jpg

A zene mellett a főszerep természetesen a söré, pontosabban azoké a sörspecialitásoké, melyek közül nem egy csak ezen a napon elérhető a közönség számára. Többek között egyedül itt lesz csapon, méghozzá a legfrissebb tanksör formájában a nemrég piacra dobott, gyümölcsös aromát biztosító Mosaic komlóval „fűszerezett” Dreher Mozaik Komlós. De élvezhetjük majd az enyhén élesztős, karakteres Dreher Szűretlent, illetve a bodzavirág egyedi virágos aromájával megbolondított Dreher Floralt is. Emellett a nagy sikerre tekintettel itt is megkóstolható lesz az a magas alfa-sav tartalmú Centenniallel hidegkomlózott Sziget sör, amely a Sziget Fesztivál 25. jubileumára készült. Amire pedig végképp nem számítottunk, az a barna Dreher Bak csokoládés változata, amely az édes-kesernyés ízzel harmonizáló pörkölt, karamellás tónusával és kellemes, de nem tolakodó csokis, gyümölcsös aromájával egyszerre kihívás és kényeztetés a fogyasztónak.

Ahogy az egy sörgyárfesztiválon dukál, idén ismét rengeteg sörcsappal készülnek a szervezők, és a kalandos kedvű látogatók a patinás környezetben andalogva a legkülönfélébb romkocsmákat fedezhetik fel maguknak. A kisszínpad sörözője stílusosan a Talent névre hallgat, megpihenhetünk a nyáresti hangulatot árasztó Komló Teraszon, a több száz hordóból és raklapokból felépülő Rokcklap mellett a Rekesz Pub és a TankSörBár is meglátogatható, míg aki szeretné magát próbára tenni, azt a Csapold Magad! várja. Újdonság a Kóstoló Pub, ahol a belépőjegyben foglalt első korsó sörüket kérhetik ki a látogatók.

dreherfeszt201617.jpg

Egyéb érdekes programokból sem lesz hiány, az Ésszel iszom sátorban, valamint a rend őreitől a felelős alkoholfogyasztásról hallhatunk, és az idei év újdonságaként a SUHANJ! Alapítvány kerekesszékkel teljesíthető akadálypályával várja a fesztiválozókat. A régi időket idéző, rézüstös – ma is működő – Főzőház látogatás pedig évről évre a DreherFeszt legnépszerűbb kiegészítő programja, így aki nem akar lemaradni, annak érdemes időben érkeznie.

Megközelítés

A rendezvény ideje alatt 30 percenként ingyenes buszjáratok közlekednek az Örs vezér tere és a fesztivál között.

Jegyár

- Elővételben: 2017. augusztus 27-ig 1990 Ft, utána 2500 Ft (Ticketportal)
- Helyszínen: 2500 Ft
A jegyekhez a fesztiválon beváltható 0,5l-es sörkupon jár.

Kapunyitás

12.00-02.00

Zenei program

NAGYSZÍNPAD
12:00 – 15:00 HALF SHARK
15:00 – 18:00 SIRMARK
18:00 – 19:30 CLOUD 9+
20:00 – 21:30 PUNNANY MASSIF
22:00 – 23:30 INTIM TORNA ILLEGÁL
23:30 – 02:00 WONDAWULF & JUMODADDY

KISSZÍNPAD
KERET és a Dreher közös tehetségkutatója, a DreherFeszt Felfedező tehetségkutató eddigi továbbjutói: BEANS, SORBONNE SEXUAL, KLOGGS és LJUBLJANA
00:00 – 02:00 KOVARY

ROCKLAP
15:00 – 18:00 VINISOUNDZ
18:00 – 21:00 INFRAGANDHI 
21:00 – 00:00 LOVING ARMS
00:00 – 02:00 SPANISH WAX

Sörleírások

Dreher Classic
A Dreher Classic egy tradicionális, pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt klasszikus sörélményt.

Dreher Floral
A Dreher Floral illatában és ízében egyaránt élvezhetjük a bodzavirág egyedi, édeskés és a komló kesernyés aromáit. Fedezd fel Te is tökéletesen harmonikus, mégis különleges világát!

Dreher Szűretlen
Fedezd fel a Dreher Szűretlen eredeti természetességét! Élvezd enyhén élesztős, karakteres, fanyar, keserű, malátás ízét és a vastag, tartós habkoronáját! Telt ízével kiválóan harmonizálnak az illatában is jól felismerhető gyümölcsös aromák és a komló fűszeressége.

Dreher Classic tanksör
Egy klasszikus íz pasztörizálás nélkül. A Dreher Tanksör a szűrést követően azonnal a tankba, onnan pedig a korsódba kerül. Így a sör megőrzi természetes frissességét és különleges zamatát.

Dreher Hidegkomlós tanksör
A pasztörizálás nélkül készült Dreher Hidegkomlós minden kortyában felfedezheted a citra komló eredeti frissességét és a Dreher sör természetes ízjegyeit.

Dreher Csokis Bak
Szereted a különleges söröket? Akkor a Dreher Csokis Bakot imádni fogod! Rendkívül komplex világában a jól kiegyensúlyozott édes-kesernyés karamellás ízeket az édes gyümölcsök és a csokoládé aromája koronázza meg.  

Dreher Mozaik Komlós tanksör
Frissítő ízjegyekkel teli karakteres újdonságunk az amerikai kézműves sörfőzdék egyik kedvenc komlójával készült. Komplex ízei, gyümölcsössége, markáns keserűsége felfedezésre méltó élményt nyújt. Most pasztörizálás nélkül, tanksörként próbálhatod ki!

Dreher Fesztivál Komlós
Kóstold meg a Sziget fesztiválra készített különleges sörünket, amelyet a nagy érdeklődésre tekintettel most a Dreherfeszten is elérhetővé tettünk! Az IPA söröknél is előszeretettel használt magas alfa-sav tartalmú Centennial komlóval, hidegkomlózással készült, megízlelésekor citrusos, virágos aromára számíthatunk.

A rendezvényt kizárólag 18 éven felüliek látogathatják.

További információ:
www.dreherfeszt.hu / https://www.facebook.com/events/335613900216291/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5812774758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brrrrrrrrrrrrr 2017.09.03. 16:32:11

kukoricát elfelejtik a patkányok végre? ..

kopa. · http://kopa.blogja.net/ 2017.09.05. 15:30:09

El. A bak esetén elfelejtették :)

Az eső sem tudta elmosni a szombaton megrendezett DreherFesztet, hiszen az esemény iránti érdeklődés a rossz idő ellenére is jelentősen növekedett. A látogatók kedvence a Csokis Dreher Bak és a Mozaik Komlós Tanksör volt.

Hát igen… A Bak alapból a magyar nagyüzemi paletta egyik legjobb darabja, de most csavartak egyet recepten. Nagyon könnyen elcsábul tőle az egyszeri fogyasztó, ami az erősségét figyelembe véve komoly nemzetgazdasági károkat is okozhat. A pörkölt kávés íz mellett most a csoki is érződött, édessége után tökéletes volt a komlós lecsengés.

Direkt azt az ismerősömet vittem el, aki nem issza ki a gyárat és sört is maximum négyévente egy pikolóval hajt le. Még őt is elcsábította a helyszínre érve a csokoládé hívószava. Ahogy a jelenlévő nők többsége is ezt választotta elsőnek, csak a 7,3-as alkoholfokot hagyták ki a számításból, ami miatt páran úgy érezték estére a csípőjüknek a ringása és járásuk alapján, hogy nem csak a feszt pörgött fel, de Kőbányán a Föld is gyorsabban forogna…
süti beállítások módosítása