.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 08. 11. - apuska
One Beer

Cím: 1085 Budapest, József körút 63.
Látogatás: 2017. május 22. 16:15-18:15
Google Maps

Egy sör nem sör. Két sör fél sör. Három sör egy sör, de egy sör nem sör.

Telefon: +36 30 932 0477
Facebook: fb.com/onebeerbudapest
Web: http://onebeer.hu

Vélemény

apuska:

A Corvin negyedtől néhány percre, a Bécsiszelet vendéglő mellett, az egykor volt CBA, majd nemzeti dohánybolt helyén 2016. október 24-én hogy-hogy nem egy újabb kocsma nyílt, erősítve ezzel a nagykörút Blahán túl is van élet frissen alakuló imidzsét.

A Rizmajer sörház és a Krak'n Town után újabb minőségi söröket kínáló ivóról van szó, de tőlük eltérően itt főként a cseh vonal a hangsúlyos, halovány német felhanggal.

Hogy akkor miért angolul szólít meg a cégtábla? Ha nem a brit turisták a célközönség, hiszem és remélem, már a "jedno pivo" is pont annyira érthető, ugyanakkor sokkal autentikusabb lenne.

Az utcafronton a fekete alapon nagy nyomtatott sárga betűk, a stilizált sörös korsó bőséges habbal kellőképp figyelemfelkeltő és tökéletesen kifejező: ez egy söröző. Jó lesz egy sörre, de ugyanolyan jó lehet többre is.

A gyönyörű téglaborítású épület elé a járdára kipakoltak néhány összecsukható, cserébe kényelmetlenül apró asztalt és széket, cuki sárga kis napernyőkkel. Mondjuk így is ideális a járókelők végigméregetéséhez, de talán eggyel jobb a nyitott kirakatban lévő asztal, ami hasonlóan jó pozíció, de azt a belső tér farpofákkal hízelgő kényelmével ötvözi.

Ülj le bárhová, tekintsd végig az itallapot, majd nagy lendülettel fuss neki széles e választéknak. Skálázd végig a legnagyobb klasszikusokat: a könnyed lágertől a karakteres feketéig, kóstold végig a bohémiai Primátorokat, az észak-csehországi Svijany sörgyár és a humpoleci Bernard családi sörfőzde vagy a Pardubický Pivovar söreit! Ha igazi kalandor vagy, ne hagyd ki a felső-bajorországi Erdinger búzát, és a 8 csap egyikéről a bajor Bayreuther Hell is kötelező, ami egy 150 éves múltra visszatekintő családi sörfőzde tradicionális, friss, fűszeres, világos láger söre. Közben megéheztél? Itt a sörperec és virsli rá az elsősegély!

A kiszolgálás rendben, kedves, gyors és segítőkész. A pult rendezett, sarkain sörzsiráf ágaskodik, és ha már átlagtól eltérő méretekről beszélünk, itt a literes korsó is egység, bár a 10 forint, amit azzal spórolni lehet, még diákfejjel sem ebbe az irányba visz. És a 15%, mi a diákigazolvány felmutatásával jár, már vonzóbb?

A fehér falak és az álmennyezetbe épített sok világító lámpa tágas és barátságos teret eredményez, és hogy ne legyen unalmas, azt a sör témakörébe vágó finom karcolatokkal és retro plakátokkal színesítik. A falakon több helyütt tévé, azokon sportközvetítések, és a hely saját fejlesztésű játékának, a Gramm Beer-nek is jut egy rajztáblával felvértezett sarok, de a helyükhöz ragaszkodók - mint mi - az aktuális állást söralátéten is vezethetik.

Jó hír, hogy a pult és a beerpong kuckó fölött elfért még egy némileg diszkrétebb, már-már romantikus galéria, amihez tartozó polcon további táblás társasjátékok találhatók. Nem mondom, hogy felveszi a versenyt a Barcraft kínálatával, de nyilván nem ez a cél, a One Beer csupán egy izgalmas sziget a cseh sörök szerelmeseinek munka utáni lazításra, meccsnézésre, ünneplésre, mi legtöbbször pont elég. És néha, mikor megesik, hogy sörvacsorát tartanak csülökkel, akkor kell komolyan résen lenni!

patrik:

„Egy sör nem sör. Két sör fél sör. Három sör egy sör, de egy sör nem sör.”

A legtöbben ismerik ezt a régi törvényt. Mi is egy sörre ugrottunk be a körúton, de nem az lett belőle. A hely picit üres volt, mikor érkeztünk, látszik, hogy nem a tipikus körúti törzsközönségre épít a OneBeer, azoknak ott az Andersen vagy a Stex. A forró nyári délután munka után betévedtünk egy Primatorra, de a választék meggyőzött és több lett belőle. Csapon és üvegben is bőséges a választék, köztük sokféle cseh remekek.

A hely maga picit furcsán hat, kintről picinek tűnik, de a bejárat mögött egy tágas hosszúkás belső tér és egy galéria vár minket. És egy csocsó. És egy Beerpong asztal. Ez már kezdi sejtetni, hogy a kocsmajátékoknak és a rendes társasjátékoknak kultúrája van itt, amit mindig szeretek, egy nagyon hasznos vendégmarasztaló találmány. Mi a Gramm Beer mellett tettük le a voksunkat. A játék egyszerű, de szórakoztató, és a végén az ember mindig szeretne egy visszavágót, ha éppen nem ő nyer. Mindenkinek ajánlom ezt a játékot, nem egyszerű pontosan 50 g-ot leinni a korsóból egy kör alatt. (Mi demokratikusan egy hatalmas küzdelem árán összehoztunk egy döntetlent.) Persze most az mondod, mit nekem az… Nosza, irány kipróbálni. De ne feledd: Egy sör, egy kör. De egy sör nem sör…

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Primator Svetly, 550 Ft
Üveges sör: Erdinger weissbier, 890 Ft
Bor (1 dl): Balatoni fehér / rosé / vörös, 190 Ft
Rövid (4 cl): Tatra tea, 790 Ft
Üdítő (2,5 dl): Nestea, 290 Ft
Meleg ital: Capuccino, 390 Ft
Harapnivaló: Sörperec, 290 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8112617393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.07.27. 20:25:26

Új tulaj, új szemlélet, javarészt mentek a csehek, és betörtek a válogatott magyarok. Legalább is erről számolt be minap a Beerporn, én meg hajlamos vagyok hinni nekik: beerporn.hu/csak-a-legjobb-cseheket-hagyta-eletben-a-magyar-kraft/
süti beállítások módosítása