.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 07. 15. - kocsmablog
First Craft Beer látványfőzde

Helyszín: 1044 Budapest, Váci út 83.
Google Maps

Új, prémium minőségű márkával bővül a hazai sörpiac. A First Craft Beer termékeit Európa egyik legkorszerűbb látványfőzdéjében készítik, ahol a minőségi sörfőzés folyamataiba bepillantás nyerhető. A sörüzem Taproom-jában a tankokból érkező főzdefriss sörök kóstolhatók, de persze ezen kívül is kaphatóak lesznek a kocsmák sörcsapjain, üvegben és dobozban. A készítők állandó minőséget ígérnek, és nemcsak hazai, hanem külföldi piacra is szánják a főzeteket.

Telefon: +36 30 370 1371
Facebook: fb.com/FIRSTcraftbeer
Web: http://firstcraftbeer.com

 

2017. július 15-én nyitott meg Budapest első újhullámos látványsörfőzdéje, ahol az idei Belvárosi Sörfesztivál egyik legnépszerűbb sörmárkája kapható. A First Craft Beer ingyenes Főzdenyitó Fesztiválján üzemlátogatást és sörkóstolást is szerveztek, ahol a komlózástól a csomagolásig megismerhető a sörfőzés teljes folyamata. Az ünnepségen a főzdéhez szervesen kapcsolódó kocsmát, vagyis az ún. Taproom-ot is átadták, ahonnan a főzés menete annak ablakain keresztül szintén megfigyelhető.

A kínálat nyolc féle újhullámos sörből áll, többek között Pilseni, APA, IPA és belga meggy típusú főzeteket kóstolhatnak a vendégek, melyek kizárólag csúcsminőségű természetes alapanyagokból készülnek. Amit ezzel kapcsolatban még érdemes tudni, hogy a jó sörök főzése hasonlóan magas felkészültséget, szakértelmet igényel, mint az elismert, minőségi boroké.

A főzde tulajdonosai a Budavári és Belvárosi Sörfesztivál főszervezői, akik évek óta hangsúlyozzák a minőségi sörfogyasztást rendezvényeiken. Kurucz Dániel, a First tulajdonosa most is elmondta:

Célunk, hogy Budapest is felkerüljön végre Európa sörtérképére, mindenhol legyen minőségi sörválaszték, és hogy itthon is felismerjék és keressék az emberek a újhullámos söröket. A Váci úti látványfőzdében főzdefriss, pasztörizálatlan, adalékanyagoktól mentes söröket lehet inni. Az üzem saját pub-ja olyan a sörkedvelőknek, mint a borozóknak a pince: a főzetek a szemük előtt készülnek, és egyenesen a tankokból kerülnek a poharukba. A márkával nemcsak a fogyasztóknak szeretnénk megmutatni a sör sokszínűségét. Folyamatosan készítünk extrém különlegességeket a sörrajongók, és a nemzetközi sörszakma számára.

A First az első olyan újhullámos kézműves magyar sör, amit 0,5 literes dobozban is árulnak. A tulajdonosok hosszú távú tervei között szerepel, hogy főzetüket külföldön is értékesítsék, és nemzetközi elismerést szerezzenek a sörüknek.

kurucz_daniel_kurucz_gergely.jpg

Kurucz Gergely, a First másik tulajdonosa kiegészítette testvére mondandóját:

A Váci úti látványsörfőzde megépítéséhez a világ legjobb sörfőző mestereivel és főzdéivel konzultáltunk, így nemzetközi szinten is versenyképes, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt sörüzemet nyitunk meg. Minden sörfajtához más-más vizet használunk, és a ma kapható legjobb minőségű technológiákat használjuk. Tudomásom szerint a mi főzdénk az első az országban, ahol sterilizált levegőben zajlik a palackozás, a tartós minőség megőrzése miatt. Így minden, ami a palackba, dobozba és a hordóba kerül a főzőmesterek szándékos és tudatos művelete.

A First az 1993-ban alapított miskolci Zip Technologies csúcsminőségű berendezéseit használja, mely idehaza az állandó sörfőzdenyitások ellenére az árversenyben rendre elbukott. De most! Akit érdekelnek a további kulisszatitkok, és hogy milyen sörökre lehet a First Craft Beer-től számítani, az folytassa a tájékozódást Vásárhelyi István sörgasztronómus idevágó írásával: Első látogató a First Craft Beer-nél

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6412672035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása