Helyszín: 1044 Budapest, Váci út 83.
Telefon: +36 30 370 1371
Facebook: fb.com/FIRSTcraftbeer
Web: http://firstcraftbeer.com
2017. július 15-én nyitott meg Budapest első újhullámos látványsörfőzdéje, ahol az idei Belvárosi Sörfesztivál egyik legnépszerűbb sörmárkája kapható. A First Craft Beer ingyenes Főzdenyitó Fesztiválján üzemlátogatást és sörkóstolást is szerveztek, ahol a komlózástól a csomagolásig megismerhető a sörfőzés teljes folyamata. Az ünnepségen a főzdéhez szervesen kapcsolódó kocsmát, vagyis az ún. Taproom-ot is átadták, ahonnan a főzés menete annak ablakain keresztül szintén megfigyelhető.
A kínálat nyolc féle újhullámos sörből áll, többek között Pilseni, APA, IPA és belga meggy típusú főzeteket kóstolhatnak a vendégek, melyek kizárólag csúcsminőségű természetes alapanyagokból készülnek. Amit ezzel kapcsolatban még érdemes tudni, hogy a jó sörök főzése hasonlóan magas felkészültséget, szakértelmet igényel, mint az elismert, minőségi boroké.
A főzde tulajdonosai a Budavári és Belvárosi Sörfesztivál főszervezői, akik évek óta hangsúlyozzák a minőségi sörfogyasztást rendezvényeiken. Kurucz Dániel, a First tulajdonosa most is elmondta:
Célunk, hogy Budapest is felkerüljön végre Európa sörtérképére, mindenhol legyen minőségi sörválaszték, és hogy itthon is felismerjék és keressék az emberek a újhullámos söröket. A Váci úti látványfőzdében főzdefriss, pasztörizálatlan, adalékanyagoktól mentes söröket lehet inni. Az üzem saját pub-ja olyan a sörkedvelőknek, mint a borozóknak a pince: a főzetek a szemük előtt készülnek, és egyenesen a tankokból kerülnek a poharukba. A márkával nemcsak a fogyasztóknak szeretnénk megmutatni a sör sokszínűségét. Folyamatosan készítünk extrém különlegességeket a sörrajongók, és a nemzetközi sörszakma számára.
A First az első olyan újhullámos kézműves magyar sör, amit 0,5 literes dobozban is árulnak. A tulajdonosok hosszú távú tervei között szerepel, hogy főzetüket külföldön is értékesítsék, és nemzetközi elismerést szerezzenek a sörüknek.
Kurucz Gergely, a First másik tulajdonosa kiegészítette testvére mondandóját:
A Váci úti látványsörfőzde megépítéséhez a világ legjobb sörfőző mestereivel és főzdéivel konzultáltunk, így nemzetközi szinten is versenyképes, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt sörüzemet nyitunk meg. Minden sörfajtához más-más vizet használunk, és a ma kapható legjobb minőségű technológiákat használjuk. Tudomásom szerint a mi főzdénk az első az országban, ahol sterilizált levegőben zajlik a palackozás, a tartós minőség megőrzése miatt. Így minden, ami a palackba, dobozba és a hordóba kerül a főzőmesterek szándékos és tudatos művelete.
A First az 1993-ban alapított miskolci Zip Technologies csúcsminőségű berendezéseit használja, mely idehaza az állandó sörfőzdenyitások ellenére az árversenyben rendre elbukott. De most! Akit érdekelnek a további kulisszatitkok, és hogy milyen sörökre lehet a First Craft Beer-től számítani, az folytassa a tájékozódást Vásárhelyi István sörgasztronómus idevágó írásával: Első látogató a First Craft Beer-nél
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek