.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 06. 27. - apuska
Cherry presszó

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 14-16.,
Látogatás: 2017. május 13. 19:30-20:00.
Google Maps

Ez úgy szar, ahogy van, és mégis van benne valami piszkos romantika.

Telefon: -
Facebook: -
Web: -

Vélemény

apuska:

Csodálkoznék, ha a Sörjárőr 2009-es beszámolója óta bármi érdemben változott volna... Illetve hülyeségeket írok, hisz azóta se füst, se nyerőgép, és kikerült az épületre egy névtábla!

A Cherry presszó - csodálatos elnevezés, rögtön kedvem támadt 5 cent bon-bon meggyet kérni a hölgyeknek, ám ezúttal otthon maradtak - Buda egy viszonylag forgalmas pontján, a fák árnyékában húzodik meg diszkréten egy pavilonsor közepén. Körülötte minden egyéb szolgáltató elhalt, csomóponti előnyét egyik sem tudta ezen a szinten előnyére fordítani, pedig szemben a Hotel Budapest körszálló 15 emeletes toronyépülete, megannyi villamos és busz megállóhelye, a fogaskerekű vasút végállomása, és a Városmajori gimnázium is csak egy cifra köpés. Így vagy úgy, a Chery presszó egész addig túlél, míg a törzsvendégei visszajárnak, és a hozzánk hasonló alkalmi betévedőkből lesz elég.

Mert hogy nem túl szomjasan mi is betévedtünk, hogy kizárólag az íze végett legurítsunk egyetlen sört, mielőtt lesétálunk a Széll Kálmán térig, onnan átszeljük metróval a várost, hogy a Trabantban érjen minket a tisztességtelen vég. De ahhoz ez a sör még kellett, akkor és ott hívogattak a piros ablakkeretek, mögötte a függöny, az értelmezhetetlen Fornetti felirat, a két kis presszóasztal az épület előtt, de mentségünkre szóljon, gyötört-e volna bárkit a helyünkben a kétség?

Rendelni bent lehet, viszont az ajtóból belépve azonnal. Alig pár négyzetméteres téglatest az egész, a pult rögtön a bejárattal szemben, jobbra egy miniatűr koedukált wc és alkalmi gönygyöleg raktár, balra a vendégtér, 5 db négyszemélyes, és 1 db kétszemélyes asztallal. A székek meglepően újszerűek, az asztalokon terítő, és még a tévé is lapos. A helyiség bekamerázva, zenegép és reklámplakátok a drapp / famintás falon, Arany Ászok kandeláberek lógnak a plafonról - a Cherry a külvárosi ivókat jellemzően halál egyszerű és funkcionalista, a kevésbé tehetős vendégek igényeire szabva.

kalimpa:

na, most ez az a tipikus kocsma, ahova csak úgy nem mész be, nem szép, nem jó, de mégis van benne valami kecsegtető,

talán egy kilépő sör vagy csak szimplán egy feles. sokszor jártam erre, de még egyszer sem voltam ebben a talponállóban, szerencsére. nem egy nagy élmény, semmi sem tart ott, koszos és büdös, de legalább olcsó. a kiszolgálás az éppen aktuális fiatal pultos srác révén elég zökkenőmentes volt, pedig mi legénybúcsún voltunk arra, mikor gondoltuk, iszunk egyet. mert az még nagyon kellett belénk.

szóval, igen, ez egy szar kocsma, de legalább nem akarja elhitetni veled, hogy nem, én nem vagyok szar, sőt, nagyon is trendi és krézi vagyok. nem, ez úgy szar, ahogy van, és mégis van benne valami piszkos romantika.

ajánlani nem ajánlom senkinek... vagy mégis.

 

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 380 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 450 Ft
Bor (1 dl): Olaszrizling, 85 Ft
Rövid (5 cl): Bon-bon meggy, 380 Ft
Üdítő (2 dl): Szénsavas, 250 Ft
Meleg ital: Kávé, 200 Ft
Harapnivaló: Ropi, 140 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6012623641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása