.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 04. 14. - apuska
BEERJET, a szuperszonikus sörcsapoló

Álltál már indokolatlan hosszú ideig sorba sörért? Itt egy gép, ami 6 korsó sört csapol 7 másodperc alatt!

A sörcsapolás forradalma - nem kevesebbet állít a BEERJET szlogen. De mi is ez, és milyen lehetőségei vannak a magyar piacon, ahol a Szigeten 2011-ben bemutatott 5 másodperces gyorscsapoló berendezés sem terjedt el? Erről faggattam a BEERJET Hungary ügyvezetőjét, Vecsei Gabriellát az Aranykorsó sörözőben.

Egy dinamikus osztrák startup cég azt tűzte ki célul magának 2012-ben, hogy megtalálja a sörért való hosszas sorban állás ellenszerét a tömegrendezvényeken. A terv 2015-re beérett, kézzelfoghatóvá lett és sorozatgyártásra kész, így a BEERJET névre keresztelt gép megkezdte hódító útját a világban.

Az egyedülálló nagyteljesítményű csapolórendszer 6 korsó sört képes csapolni 7 másodperc alatt, és a pohárcserékkel együtt akár 1000-1500 korsónyit egy óra alatt. Mindegy, hogy hordóból vagy tartályból, mindegy, hogy eldobható műanyag, újrahasznosítható műanyag vagy üvegpohárba, csak be kell állítani a tetszőleges méretű pohárhoz (2 deciliterestől az 1 literesig) a megfelelő dőlésszöget, ezzel együtt a sör és a hab arányát, és az elmentett értékek alapján már lehet is csapolni. Sőt, beépített tisztítórendszere a nap végén a higiéniai követelményeket is teljesíti!

A feliratokat és az érintőképernyőn futó szoftvert mindig honosítják, így a használata gyorsan tanulható, előképzettségre semmi szükség. Bár a gép alkalmas arra, hogy manuális üzemmódban egy-egy sört, mondjuk áramszünet esetén lehessen vele csapolni, de a BEERJET erőssége pont abban áll, hogy a hagyományos kézi csapolást emeli mesteri szintre. Ez egy ipari remekmű, egy professzionális automata, amiből létezik 4 és 6 csapos változat, fix és mobil kiszerelés - külön habpisztollyal -, mely használatával teljesen új lehetőségek nyílnak meg. Őrületes a tempó, még sincs túlcsapolás, habzás, mellé folyás. A gép vételi árát, bérlési díját rentábilisen kigazdálkodni hozzávetőlegesen 2000 fő feletti rendezvényeken lehet.

A magyarországi BEERJET csapat első találkozása a csodaszámba illő csapológéppel egy brünni MotoGP versenyen történt. Másnap levelet írtak az osztrák gyártónak, pár nappal később személyesen tárgyaltak, majd alakítottak egy a disztribútori feladatokon jóval túlmutató partnercéget a hazai piacra. Az osztrákok kizárólag a gépet adják, de ugye a sörcsapolás folyamata nem itt ér véget és főleg nem itt kezdődik, szóval a rendszer és a kiszolgálás tökéletesítése a hajtógázzal, a pohártartó kosárral, az előkészítő- és kínáló asztallal, a JETPACK-kel, a fogyasztás növelő akciókkal és a többi, most is folyik. A felmerülő problémákra mindig talál valaki megoldást a partnerek közül, és ezekkel, mint egy nagy család, egymást is segítik. A BEERJET nemzetek jelen pillanatban a következők: Ausztria, Csehország, Németország, Belgium, Lengyelország, Magyarország, Horvátország, Ausztrália, USA, Mexikó... és már sorban áll Anglia, Kanada, Brazília, Argentína, Japán, Indonézia...

A BEERJET használatával koncepciójában kell másképp gondolkodni a kiszolgálásról. Ahova ezt a gépet beállítják, ott nem szabad mást árulni, csak sört. Ha a pultban jól végzik a dolgukat, a sor folyamatosan halad, út közben kell megoldani a fizetést, és a végén, mint a menzán, csak el kell venni. Biztos, hogy több pénztárgépre van szükség, mint azelőtt. Ugyanakkor a BEERJET arra is alkalmas, hogy fröccsöt, cidert, vagy akár energiaitalt lehessen vele csapolni, persze egy géppel csak egyféle italt.

A hamburgi FC St. Pauli csapata volt az első, aki a Millerntol stadion újjáépítése során a BEERJET technológiát fixen beépítette. Azóta a meccsek előtt és a szünetekben a szurkolók sokkal kevesebbet várnak a söreikre, többet vesznek, és a kiszolgálással lényegesen elégedettebbek. És a tulajdonos? Online képes ellenőrizni távolról a forgalmat, mert a BEERJET minden egyes kiszolgálást rögzít!

A BEERJET egyre több stadionban van jelen, és példának okáért kinn volt a tavalyi Oktoberfesten. Ott az általános gyakorlattal szemben üvegpoharakba csapolták a sört, a teljes kihasználtsága egy percig nem volt kérdéses.

Rövidtávon a kitűzött cél, hogy a magyarországi Forma 1-en, fesztiválokon, stadionokban, nagyobb eseményeken is megjelennek, míg 2-3 éven belül, hogy nagyszabású rendezvényt ne tartsanak BEERJET nélkül azokban az országokban, ahol van már képviselet.

A nulladik lépés, hogy minden érdeklődésre számot tartó helyszínről készül egy előzetes felmérés, hogy hány BEERJET használata és milyen elhelyezéssel lenne indokolt. A legtöbben, biztonsági játékosként kevesebbel kezdenek, majd a sikert látva a következő alkalommal már berendelik az ajánlott mennyiséget, hogy a vendégek a rendezvény minden pontján a könnyen megközelíthető BEERJET pontokat keressék.

Ha a megrendelő úgy kívánja, a gépeket körbe lehet fóliázni és arculatosítani, alkalomhoz illő egyedi feliratozású re-poharakat gyártani, mely emléktárgyként hazavihető, de kiváló ajándéknak is.

Nagyon nagy az érdeklődés. Bizonyos időszakokban nagyobb annál, mint amit fizikailag ki lehet szolgálni. Korlátozott számú BEERJET van magyar tulajdonban, korlátozott számú Európában, és ha egy nagyobb rendezvény minden mozdítható gépet lefoglal, akkor azon az osztrák gyár sem tud segíteni. Ők teljes kapacitással dolgoznak, de mióta a tengeren túlra, nagyobb országok piacaira is szállítanak, nem tudnak eleget gyártani. Ez olyan mint a Ferrari. Kézzel szerelik össze, és sajnos, komoly várólista van!

A BEERJET magyarországi premierje pont a napokban volt, a mosonmagyaróvári Gazdász Bajnokságon. Ott a szervezők nagyfokú üzleti potenciált láttak a gép lehetőségeinek kihasználásában, és ahogy azt remélni lehetett, óriási érdeklődés kísérte, sokan eleve az „én abból a gépből kérem!” mondattal érkeztek, videózták, fotózták, teljesen odáig voltak érte. A kezelő személyzet gyorsan megszerette, hisz ők pillanatok alatt csapoltak, ezzel egy csomó időt takarítottak meg, és még így is rekord eladás született. A tavalyi adatokhoz képest dupla annyi sör fogyott!

Végezetül annyi, hogy várható még egy nagyszabású fejlesztés szeptemberre, amiről úgy fogalmaztak, világszenzáció lesz! Bár a mibenléte most még hétpecsétes titok, de itt is az italfogyasztás áll majd a középpontban, szóval figyelő szemeinket a BEERJET-en tartjuk, és szomjas fogyasztóként drukkolunk a sikerüknek!

web: http://www.beerjet.hu/
facebook: https://www.facebook.com/beerjethungary/
instagram: https://www.instagram.com/beerjet_hungary/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4012426685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.02.12. 11:43:03

Felpörgött a marketing gépezet, sajtóközleményt adott ki a BeerJet, és kürtölték tele a létezésükkel az internetet, ha már a Sirha Budapest 2018 élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás termékversenyének innovációs kategóriájában díjazták őket. A zoom.hu videózott, instant tartalom, benne a lényeg: youtu.be/lQImiUdjpzs
De ne felejtsük el, hogy a mi találatunkkal kezdődött minden. ;)
süti beállítások módosítása