.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 04. 6. - kocsmablog
Magyar pezsgőt díjaztak a franciák

Helyszín: Château des Ravatys
Időpont: 2017. március 8-10.
Google Maps

Franciaországban 24. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 38 országból nevezett, összesen 706 féle, kizárólag Chardonnay szőlőből készült bort és pezsgőt, melyről a Törley Pezsgőpincészet két ezüstöt hozott haza.

A hagyományosan magas rangú versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet tradicionális eljárással készült Törley Chardonnay Brut 2013 pezsgőjét, valamint a charmat eljárással készített Törley Excellence Chardonnay Extra Sec fajtapezsgőjét is ezüstéremmel díjazta a zsűri. A Brut már évek óta magabiztosan szerepel, több alkalommal is kivívta a zsűri elismerését. Az Excellence ugyanakkor 2016 októberében debütált és már az év novemberében díjazták – szintén ezüsttel – az Effervescents du Monde versenyen, most pedig ismét felállhatott a ranglétra második fokára a Chardonnay du Monde versenyén.

A Törley Excellence Chardonnay Extra Sec nem csak szakmai elismerésnek örved, de gyorsan a száraz pezsgőkért rajongók kedvencévé vált. A Törley portfolió idáig nem tartalmazott különlegesen száraz kategóriába sorolható pezsgőt, az Excellence azonban betölti ezt az űrt. Megjelenése óta a tervezett 30 ezer palack helyett több mint 122 ezerrel adtak már el, de hasonlóan sikeresnek mondható az Excellence édes ízű Sárga Muskotály Doux is.

A Törley minőség iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy az elmúlt években folyamatosan részt vesz különböző megmérettetéseken, csak az elmúlt öt évben összesen 128 érmet és oklevelet szerzett, ebből 82 arany és ezüst érem!

A minőségre és újszerűségre való törekvés nem újkeletű, a Törley lassan másfél évszázados múltja számos példával szolgál erre, ennek köszönheti értékállóságát, aminek egyik elismerése, hogy 2016-ban Hungarikum lett. A tradíció előtt fejet hajtva és azért, hogy mindezt a következő generációk is megismerhessék a Törley egy látogatóközpontot is létrehozott, ahol minden fontos és érdekes mérföldkő megismerhető, amit a Törley Pezsgőpincészet bejárt.

A 2017-es Chardonnay du Monde bor- és pezsgőversenyen három másik magyar ezüstérem is született:

- Koch Késői Szüretelésű Prémium Chardonnay 2015
- Bankert & Fiai Villányi Chardonnay Reserve 2013
- Gál Balaton Felvidéki Chardonnay 2015

A további eredmények ITT.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3512407471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása