.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 03. 22. - kocsmablog
Soproni IPA - az Óvatos Duhaj

A kézműves sörforradalom legtündöklőbb csillagai az IPA-k, melyek karakteres, gyakran kirobbanó ízeivel hatalmas kontrasztot nyújtanak a kommersz nagyipari sörökhöz képest. Na, de kétségünk ne legyen, hogy a multiknál is tudnak sört főzni, épp csak nem hagyhatják figyelmen kívül a gazdasági szempontokat, mert ők tömegeket szólítanak meg, tömegízlést elégítenek ki, amit a fogyasztók meg tudnak fizetni. Miként az igény már nem csak tetten érhető, de mérhető, az APA után itt a bolti forgalomban is kapható IPA, ergo felsőerjesztésű Ale sörrel szélesíti szortimentjét a Soproni.

Olvass tovább >>>

 

Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:

https://kocsmablog.hu/

https://alkoholinfo.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2612362211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: IPA, én vagyok az apád 2017.09.20. 23:45:40

Lehmajer Viktor a Soproni Sörgyár, és többek közt a Soproni IPA sörfőző mestere. Ő felel a gyárban a termelési és technológiai osztályokért. Emellett az anyacégük „Master Brewer” képesítését is megszerezte, melyből 76 van jelenleg a világon. A Sopr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JanDítě 2017.03.22. 20:49:33

ittam egy üveggel..rosszabbra számítottam, kibontás után erős komlóillat, tipikus ipa jegyek de mellette a nagyüzemi sörökre jellemző tipikus klóros/fertőtlenítő íz, pohárban szép narancsos, szüretlen. az emlegetett pomelót én nem találtam meg.. az illat és az íz a felénél már szinte nulla de a nagyipari sörpiac legjobb tagja a soproni ipa a hidegkomlós drehernél is jobb.baráti ár persze aki komolyabb cuccokhoz van szokva az fintorogni fog de ez nem is nekik készült..nincs benne kukorica hálistennek. ha nincs más alapon teljesen jó én fogok még venni

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.03.23. 13:44:08

És az innováció nyilván nem áll meg itt. A "sörkülönlegesség" jelző használata vélhetően nem egyszeri, lesznek még a kézműves sörpiac diktálta trendek mentén új és újabb nagyüzemi kísérletek, mondjuk én a Soproni Démon Szilvát is csíptem 2013-ban, azt most sehol sincsen. És ha már Soproni, akkor nevezzük a gyárat mai nevén: Heineken, amit most emlegetni sem illik - óvatos duhajként ebből a sajtóközleményből is kihagyták -, indokolatlanul megosztóvá lett, pedig friss termékük az alkoholmentes Heineken 0,0, mely ritka igény, de akkor nagyon nem mindegy, mennyire áll ízben közel a normál sörhöz. Szóval, jó látni, hogy mindenki teszi a dolgát. :)

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2017.03.24. 08:21:52

Lehet fanyalogni, de a soproni/martfűi törekvések nagyon rendben vannak és a jóárasítással akár a szortiment állandó darabja is lehet az IPA. De mi van az APA-val?

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.03.24. 08:31:52

@Árpa Jankó: APA? Nem terjedt el, sőt, sok kocsmában, ahol a rajtnál feltűnt, kiveszett. A vendégeknek már az is túl nagy lépés volt a szokványostól, nem fogyott jól, így a serfőzők most óvatosabban duhajkodnak. Vagyis én így képzelem. :)

Kafferbivaly Balambér 2017.04.30. 22:21:03

Nekem izlik, tamogatom is rendesen az eladasi statisztikakat folyamatos vasarlassal. Remelhetoleg nem lesz a nagy kedvenc Soproni 1895-hoz hasonlo mostohagyerek es nem lesz beersona-non-grata a Heineken hutokben...

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.05.02. 09:20:17

Megjött hozzá az óvatos tévéreklám is, mely szerint a magyarok szeretik a változatosságot, de csak a magunk módján! Vagyis abból a tézisből indít, hogy mi magyarok szeretünk új dolgokat kipróbálni, új kalandokat átélni, új helyzeteket megismerni, de csak úgy, ha azért nem kell teljesen kimozdulnunk a komfortzónánkból. Ezért lett a kampány szlogenje: „Épp annyira különleges, amennyire nekünk jólesik”.
youtu.be/42pmKGmHMQY

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2017.08.16. 19:00:06

Rangos nemzetközi elismerésben részesült az Óvatos Duhaj! Az International Beer Challenge idei megmérettetésén egyetlen magyar díjazottként bronz minősítést szerzett „íz” kategóriában a Soproni felsőerjesztésű élesztővel készülő, szűretlen Óvatos Duhaj IPA söre és ezzel az elmúlt évek legsikeresebb sörös innovációja lett.

A tervezett mennyiség háromszorosát értékesítették a tavaszi premier óta. Fél év után a horeca-szegmensben országszerte 3000 értékesítési ponttal rendelkezik, ezek 10 százalékában a csapolt változat is elérhető. Az üzletekben, vendéglátóhelyeken és a fesztiválokon is az egyik legkeresettebb termék lett, olyan ütemben fogy, amelyre a gyártás tervezésekor nem voltunk felkészülve. A tervezetthez képest háromszoros a fogyás üteme, a boltokban pár óra alatt elkapkodják a polcon lévő mennyiséget, így a facebookon szinte szájról szájra terjed, hol vannak épp biztos lelőhelyek. A piac kiszolgálása érdekében jelentős fejlesztéseket végeztek a Soproni Sörgyárban, és mostanra a gyártói kapacitást is kibővítették.
süti beállítások módosítása