.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • balkon-úr: A kisüzemű sörgyártók, majd biztosítanak poharat is a sörhöz, mert elég komikus lenne nagyüzemű sö... (2020.12.18. 12:47) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • kocsmablog: 2020. június 9-én hasonló értékrendek mentén - cseh sörök nélkül, több magyar kisüzemi sörrel - a ... (2020.12.03. 16:19) Pepin kézműves söröző
  • Utolsó 20
2017. 02. 17. - apuska
Rizmajer Sörház

Cím: 1085 Budapest, József körút 14.
Látogatás: 2017. február 9. 18:15-22:10
Google Maps

Csepel megmutatja legjobb arcát!

Telefon: +36 1 613 9445
Facebook: fb.com/rizmajer.sorhaz
Web: http://rizmajersor.hu

Vélemény

apuska:

Bő egy éve annak, hogy a Kombó Music Klubban először hallottam Rizmajer Józsitól, hogy új sörházat nyit a József körúton. Már akkor nagyon nagyon szervezkedett, lelkesen beszélt róla, mert egy régi álmát valósította meg azzal, hogy a 4-es, 6-os villamossal a körúton elrobogó emberek arcába tolja a Rizmajer feliratot, elhintve nevét a köztudatba Csepelen innen, ahol egy magára valamit adó hellyel kapcsolatban jóval magasabbak az elvárások. 

Csepeli lakosként a csepeli egység állandó vendége vagyok. A gyerekkel való sétáim végén egy sör erejéig valahogy mindig pont arra kerülök, de mentségemre szóljon, hogy a XXI. kerületi kocsmák sorában nincs ennél jobb. Hogyha a csepeli sörházat ledobnánk a körúton, megállná-e a helyét? Kétségtelenül lenne rá kereslet. De kispályáról stílusosan váltani nagypályára, ahhoz kell a különleges érzék!

Rizmajer József sörfőzéshez való kapcsolatát a történelmi időkig visszanyúlóan még egyszer nem írom le, mert megénekeltem a szigeti beszámolónál. Itt és most a Blaha Lujza tér szomszédságában a József körúti Rizmajer Sörházról lesz szó, ahol a nevek összecsengésénél még arra is gyanakodhatnánk, véletlenek nincsenek.

Az 1994-ben alapított Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa ezúttal nagyban gondolkodott, hiszen a 350 négyzetméteres új vendéglátóhely és mintabolt privát rendezvényekre is alkalmas pincével, bőrkárpitos székekkel, csendes kóstolgatásra kialakított földszinttel, és a vendégek számára feltölthető vendégkártyával üzemelő saját sörcsappal felszerelt emelettel várja a látogatókat. A teljes Rizmajer sör szortiment mellé pedig friss grillsajt, hamburger, kenyérlángos és bécsi szelet készül - emberes adagok, kiváló alapanyagokból.

A cél, hogy a lehető legjobb minőségében kóstold meg a Rizmajer söröket. Ha itt nem ízlik, máshol sem fog, de kellően széles a paletta, hogy egyik-másik betaláljon. A főzde hat állandó söre mindig kóstolható, akár 2 decijével is. A földszinti 14 csapból 12 sör, 1 cider, 1 limocello; az állandó sörök mellett gerilla kooprodukciós főzetek és/vagy más kisüzemiek törnek emeletnyi utat a hordókból. Aki a kellemesen könnyed lágert kedveli, annak a Rizmajer Világos, a különlegességekre nyitott fogyasztóknak a Mézes-Narancsos Gyömbér, az egzotikumokra vágyóknak a Cortez kukoricasör, a testesebb italokat kedvelő vendégeknek a hatféle malátával készülő Cingulus fekete porter, azoknak pedig, akik a gyümölcsös söröket szeretik, az egy kis csavarral megalkotott, Konyakos-Meggyest ajánlja a tulajdonos. A megnyitó hetének sörkülönlegességei a cseresznyefán füstölt malátával készülő 424 Füstös Porter, a Popcorn dupla IPA és a Hopfanatic Sörfőzdéből ismert Kiss Tamás NoHopLimitjének „Sicilian Edition” verziója, amiben a lehengerlő gyümölcsösséget a hozzá adott narancshéj fokozza.

Az épület eredeti téglafalai, a körúti villamos ihlette vasalatok, a helység tengelyét adó hatalmas fém csigalépcső egyszerre tiszteleg az épület eredeti hangulata és az egyszerű vonalvezetésű építészeti megoldások előtt. A mennyezeti izzók fölé húzott korsók spéci csillárok képében tetszelegnek, a várótermi óra alatt a pult környéki könyöklők és boxok az itt eltölteni szándékozott idő függvényében az irányított választás lehetőségét adják, a modern konyhai berendezésektől szakszerűen elvezetett légtechnika miatt az alacsony belmagasság okozta parát a márkázott és világító pin-up képek dobják fel, ahol a főszereplő milf modell alaphangon adja hosszú percekre a beszédtémát. Vasal, miközben lefolyik róla a ruha. Egy hordóban áztatja magát. Egy vitorláshajó orrából kémleli a tenger fölötti látóhatárt. Hálóruhában porszívóz. Üvegeket pakol egy sörös rekeszbe. Közös elem mindnél, hogy feszül a vádli és habzik a Rizmajer sör.

A sörház büszkesége a Magyarországon párját ritkító sörcsaprendszer - egyedülálló automata tisztítórendszerrel ellátva -, amelynek lelke a pult alatti pincében található hűtőház. Onnan jut el a sör a földszinti és emeleti csapokba, folyamatosan biztosítva, hogy mindig a legfrissebb italok kerüljenek a Rizmajer feliratú korsókba, poharakba.

A söröző a Rizmajer Sörfőzde mintaboltjaként is működik, így nyitvatartási időben, 11 és éjjel 2 óra között bárki betérhet néhány üveg sörért, köztük a kétliteres kiszerelésű családiért, ami a 600 forintos árával a nagyüzemieknek is simán aláver.

A február 9-i ünnepélyes megnyitót követően, ahol ijesztő mód a nagypolitikából ismert arcok is feltűntek, egy hétig teszt üzemben működött a sörház, hogy a február 16-i Nyitó Hétvégére már minden simán menjen. Új sörös címkék, régi ízek, új poharak, régi-új vendégek, a siker garantált. Mire vársz? A Rizi csak rád, neked is ott a helyed!

anyicska:

Csepel megmutatja legjobb arcát! Büszkeséggel és az otthonosság jóleső érzésével tölt el, hogy a zöld Rizmajer neonfelirat már a belvárosban is világít. A 3 szint elképesztő méreteket ölt, a pincehelyiségben a boltíves, téglás kialakítás hangulata megragadt, a földszinti pultnál a sörcsapok hosszú sora ámulatba ejtő, ugyanakkor a dekorációként kirakott csajos fotókat túlzásnak érzem, míg az emeletre felköltöztetett mosdókat távolinak és szűkösnek.

Szoptatós anyukaként a söröket ki kellett hagynom, de a csapra rakott 0%-os limocelloval úgy tűnt, mintha a magamfajtákra is gondolnának. Figyelembe véve ezt a tényt, az étlap széles választékát és a nyitvatartási időt, még a hétköznapok ebédlőhelyeként is jó szívvel ajánlható, de az esti bulira mindenképp. 

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Rizmajer világos, 350 Ft
Üveges sör: Cortez kukorica, 550 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 240 Ft
Rövid (4 cl): Rizmajer sörpárlat, 790 Ft
Üdítő (2 dl): Limocello, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 390 Ft
Harapnivaló: Óriás bécsi szelet, 1890 Ft

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5112257986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.02.17. 17:21:01

fasza...ajánlom..jo a bécsijük éés a sör is...járok a szebenin isteni illat van rizmayer előtt...eceer megnézném őket
süti beállítások módosítása