.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 01. 25. - kocsmablog
Diplomático World Tournament 2017

Helyszín: Brody House Studio
Időpont: 2017. január 23.
Google Maps

Idén első alkalommal hazánk is csatlakozott a Diplomático World Tournament (DWT) nemzetközi versenysorozathoz. A legjobb magyar bártender kiválasztására a Brody House Studioban került sor, a mindent eldöntő esti megmérettetésen hatan mérték össze tudásuk.

A világhírű Diplomático rummárka harmadik alkalommal - minden második évben - szervezi meg rangos Diplomático World Tournament (DWT) nemzetközi versenysorozatát, amelynek elődöntőjére 2017 tavaszán a márka hazájában, Venezuela délkeleti csücskében kerül sor, míg nagydöntője a londoni Savoy bárban lesz, 2017 júniusában.

Idén első alkalommal – a WhiskyNet Kft. jóvoltából – hazánk is csatlakozott a Diplomático World Tournament (DWT) nemzetközi versenysorozathoz. A regionális válogatókat követően több mint 40 ország képviselteti magát, de csak a legjobb 13 kap meghívást a végső megmérettetésre, ahol az első helyezett jutalma 10.000 amerikai dollár!

weart_diplomatico_01.jpg

A budapesti döntő napján, a rangos eseménynek helyt adó Brody House Studio zsúfolásig megtelt érdeklődővel. A közönség és a versenyzők kiváló atmoszférát teremtettek, igazi fieszta hangulat uralkodott az egész Brodyban.

Nevezni egy maximum 1 perces vágás nélküli bemutatkozó videó, a versenyital fotójának és receptjének feltöltésével lehetett. A döntő napján 12 bártender mérte össze a tudását. Az elbíráláskor a koktél íze és az előadásmód egyaránt számított, a győztes bártender fontos hogy ismerje a brandet, szórakoztató kell legyen, és folyékonyan beszéljen angolul.

A délelőtti megmérettetésről 6 versenyző jutott tovább, akik az este folyamán egy háromtagú nívós zsűri előtt készíthették el italuk. Az értő közönség érdeklődéssel kísérte a színvonalas bemutatókat.

Ezt kellett tudnia a jelentkezők koktéljainak:

- a Diplomático Tradition családba tartozó (Reserva, Blanco és/vagy Reserva Exclusiva) rumok közül legalább egyet kell tartalmaznia
- maximum 6 összetevőt tartalmazhat
- házi készítésű összetevők is felhasználhatók, de meg kell adni az összetevők pontos receptjét
- csak short vagy long drink lehet
- díszítéshez csak emberi fogyasztásra alkalmas összetevők használhatóak fel
- találó nevet kell adni a koktélnak

weart_diplomatico_02.jpg

A Diplomático World Tournament budapesti döntőjét Lukács Roland nyerte, így idén tavasszal a Boutiq’bar kiválósága képviseli hazánkat a Diplomático World Tournament (DWT) regionális döntőjén, Venezuelában.
A győztes, Melendez Highball nevű koktél-különlegességével varázsolta el a nemzetközi zsűrit, melynek összetevői:

40 ml Diplomático Mantuano 
30 ml Dubonnet        
10 ml Grapefruit        
10 ml Grenadine        
1 barspoon Balsamic vinegare        
Top up "Waist Soda"

weart_diplomatico_03.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6512159111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása