.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 01. 9. - anyiii
Hard Rock Cafe Budapest

Cím: 1051 Budapest, Deák Ferenc utca 3-5.
Látogatás: 2016. szeptember 28. 17:00-20:20
Google Maps

Szeretnél úgy bulizni, mint egy rocksztár?!?

Telefon: +36 30 572 4011
Facebook: fb.com/hardrockcafebudapest
Web: http://hardrock.com/cafes/budapest

Vélemény

anyicska:

Az első Hard Rock Cafe 1971-ben nyitotta meg kapuját Londonban, és mára a világ szinte minden fontos nagyvárosába eljutott. Az 1982-ben Los Angelesből induló terjeszkedés eredményeként ma 62 országban több mint 180 Hard Rock Cafe logóval ellátott helyszín található, főleg éttermek, de van köztük hotel és kaszinó is. 

A világhírű Hard Rock Cafe budapesti kirendeltsége a Váci utca elején, az előkelő Vörösmarty téren 2011. december 14-én nyílt az egykori Tőzsdepalota épületében. 1097 négyzetméter alapterületű, négyszintes szórakozóhely, rockmúzeum és étterem 220 ülőhellyel - impozáns amerikai ízelítő Európa közepén.

Háááát, nem is tudom… sokan dicsérik ezt a helyet, vagy pontosabban a láncot, de őszintén, engem annyira nem nyűgözött le. Akkor sem, amikor egy csapatépítés keretében voltunk ott, és emiatt nem kellett az árakat néznem. De persze megnéztem, horrorisztikusak + 10% kötelező szervízdíj. És nem csak kaja-pia esetében, hanem a földszinti Rock Shop szuvenírboltban található pólók és egyéb tárgyak is hihetetlenül túl vannak árazva. Tudom, ez egy márka. És a Vörösmarty tér. De akkor is… Lehet, ha nagyobb zenei fan lennék, könnyebben túllépnék ezen, és inkább a kiállított relikviákra összpontosítanék, de nem. Egy híres énekes hangszerétől vagy ruhadarabjától nem ájulok el, így nem hatott meg Janis Joplin pénztárcája, Slash mellénye, Michael Jackson kalapja, Mick Jagger öltönye, Tina Turner üvegsarkú fekete cipője, de George Michael, Prince vagy Lenny Kravitz gitárja sem.

A finom ételektől már inkább. És a pinceszinten valóban jókat ettünk, de az amerikai specialitások, köztük a legendás burgerek, mégsem voltak annyira emlékezetesek, hogy repetára vágynék.

A dizájn kellemes, stílusos. A hangulat nyugis, mégis bulira csábít. A közönség javarészt külföldi, a kiszolgálás kissé figyelmetlen. Kétszer mentem fel a boltba, és mindig mikor visszaértem az étterembe, úgy fogadtak, mintha egy újonnan érkező magyarul nem beszélő vendég lennék, és már keresték is nekem az asztalt. Mentségükre szolgáljon, sokan vannak: vendégvárók, kísérők, felszolgálók, pultosok.

Az emeleti rész le volt zárva, így a fenti koktélbár és a színpad rejtve maradt előttem. Állítólag még afölött is van egy szint, ahonnan körpanoráma nyílik a VIP vendégeknek, de arra nyilván születni kell, vagy minimum bejelentkezni, ugyanis a megállító táblán ezt olvastam: "Szeretnél úgy bulizni, mint egy rocksztár?!?" Csoportos helyfoglalásért hívd őket vagy írj nekik, és ajánlatot adnak. Addig is, az utcafrontra kitelepült teraszt nézd meg.

A Hard Rock Cafe azoknak való, akik országra való tekintet nélkül szeretik ezt a láncot, esetleg a pop-rock zenét, és nem sajnálnak sokkal több pénzt kiadni valamiért, mint amit ér, csak mert megtehetik.

peti:

Nem csak zenészként különleges élmény ellátogatni egy Hard Rock Caféba. A számtalan eredeti relikviának köszönhetően kicsit olyan, mintha egy rockzene múzeumban járnánk. Kinek ne gyorsulna fel a szívverése Paul McCartney akusztikusától, Michael Jackson kesztyűjétől vagy Lenny Kravitz elektromos gitárjától? Nálam mindenesetre telitalálat a berendezés, jobb nem is lehetne. De nemcsak a külsőségek miatt fogott meg a hely, hanem a kiváló ételek/italok miatt. Széles választékú remek burgerek, vagy a nagy kedvenc Füstölt barbeque oldalas, ami első pillantásra leküzdhetetlennek tűnik, de szerencsére sok benne a csont. Aki járt Amerikában, az tudja mire számíthat. A kiszolgálás minősége is megegyezik a tengerentúl tapasztaltakkal. Kedvesek, mosolygósak, segítőkészek.

Eddigi ottlétem során 90%-ban angolul beszélő turistákkal találkoztam, és ez még közelebb hozza az embert az amerikai álomhoz. Na, de térjünk rá a véleményem szerinti egyetlen, de nem elhanyagolható negatívumra, ami nem más, mint az árfekvés. Drága. A kajáknál még elnézőbb vagyok, de amikor egy hétköznapi sört akarnak négyszeres áron rám sózni, az nem tetszik. Akkor legalább legyen belga, legyen kézműves, legyen egyedi. De attól hogy 4x többet fizetek érte, nem lesz jobb íze, sőt. Amivel ezt a problémát egy kicsit kiküszöbölhetjük az, hogy sör helyett egy pár száz forintot ráfizetve már koktélokat kapunk (2000-nél kezdődnek), amiből viszont nem spórolják ki a jó minőségű alkoholokat. Persze ez sem olcsó mulatság, de itt legalább kapunk valami extrát a pénzünkért.

Úgyhogy egy szó mint száz, mindenképpen érdemes ide látogatni egy kajára, koktélra, de ha sört akartok inni, akkor ennél csak jobb helyet választhattok.

livi:

Ez az első Hard Rock Cafe, ahol jártam, így magára a láncra nincs rálátásom. Kellemes a hangulat, kitűnő a kaja, csak kissé túlárazott. A kiszolgálás segítőkész, mielőtt felvették a rendelést, odavezettek az asztalunkhoz. Mivel az étterem és bár azon része, ahol voltunk, egy pincehelyiség, ablak rajta sehol, ehhez mérten sötét.  

breki:

Nem az én világom. Mondjuk nincs olyan Váci utcai vendéglátóhely, ahova be merném tenni a lábam, ha a fogyasztásból bármit nekem kell állnom. Más, ha fizet a cég, bár így is kellett félóra, míg feloldódom, én rendes, tisztességes kocsmákhoz szoktam, ahol inkább iszunk, mint eszünk. Jó lett volna, ha egy koncertprogramba belefutunk, mert a zenei stílus, amit képvisel, egyébként rendben.

A belvárosiak blogján megvan egyébként az a cikk, amit a nyitást követően írtak? Nem finomkodtak, annyi szent. Fénykorukban az is egy komoly oda- és bebaszós csapat lehetett:

- Izgága középkorúak, figyelem: Bukarest után Budapesten is megnyílt a Hard Rock Café helyi lerakata! Végre te is megnézhetnéd Madonna féknyomos bugyiját és Elvis Presley mumifikált péniszét.

- A Hard Rock Cafe nevű nemzetközi izé budapesti lerakata leginkább egy lépcsőházban működő szuvenírbolthoz hasonlít, két emeletet kell a kávézó/söröző/etető részlegig felfelé gyalogolnia minden sznobnak, Isten nem ver bottal, hanem mászókával. Esetleg lemehet a pincébe vakondnak, részünkről jó utat.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Dreher, 1200 Ft
Üveges sör (0,33 l): Miller, 950 Ft
Bor (1 dl): Bárdos és fia Chardonnay, 600 Ft
Rövid (4 cl): Baileys, 1200 Ft
Üdítő (2 dl): Mango Tango, 1500 Ft
Meleg ital: Capuccino, 750 Ft
Harapnivaló: Local Legendary hamburger, 4200 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5012067359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása