A Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához igazodó pálinkakülönlegességben több kiváló főzde tételei egyesülnek évről évre, bizonyítva hogy a párlatok házasítása nem csak a whiskynél és konyaknál, de a pálinkánál is tökéletes harmóniát eredményez. A sokszínűség jegyében 2011-ben szilva, 2012-ben barack, 2013-ban meggy, 2014-ben körte, 2015-ben alma, 2016-ban a birs, most meg a cseresznye került terítékre.
A szakmai összefogás szimbólumává vált Év pálinkája szakértői a megmérettetésen résztvevő főzdék főzőmesterei, akik ez alkalommal úgy döntöttek, hogy 10 főzde birspálinka-tételeit értékelte úgy, hogy a Cruxx, a Csalló, a Márton és Lányai, a Nobilis, a Rézangyal, a Spiritus Primus és a Zimek főzdék cseresznyéből készült pálinkáit tartják érdemesnek blendelésre. Az új terméket több hónapos pihentetés után, sorszámozott díszüvegben kerül kereskedelmi forgalomba.
A versenyen a pálinkákat a nemzetközi szabványok szerinti, húszpontos rendszerben bírálta a zsűri. A szakértők vakkóstolással választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, és ezt egészítik ki a további tételek hozzáadásával.
A főzdék együttműködése ebben a projektben túlmutat a gasztronómiai élvezeteken. A főzőmesterek minden törvényi nehézség és a kereskedelmi forgalomban kapható pálinkák fogyasztásának csökkenése ellenére is hisznek abban, hogy a pálinka olyan nemzeti kincs, amiért érdemes kiállni, és amelyet minden eszközzel népszerűsíteni kell.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek