.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 08. 25. - apuska
Bendegúz eszpresszó

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.

Cím: 6000 Kecskemét, Boróka utca 51.
Válaszol: Kocsis Anna, PR manager
Google Maps

Telefon: +36 76 494 726
Facebook: fb.com/Bendegú-Eszpresszó-396007077099263
Web: -

Mennyire érzi a sajátjának a helyet, milyen emberekkel dolgozik együtt, milyen vendéglátós tapasztalatai vannak?

Családi vállalkozás lévén a munkatársak szoros együttműködésben dolgoznak. Jó kommunikáció működik, ennek eredményeképpen az alkalmazottak mindig tisztában vannak az aktualitásokkal.

 

Milyen múltra tekint vissza a hely, ehhez kapcsolódóan van-e bármi érdekesség, miről kapta a nevét?

Kadafalva legrégebbi folyamatosan üzemelő kocsmája. Több mint 20 éve működik, 2008 óta Bendegúz Eszpresszó néven. Ezt a nevet az Indul a bakterház című ikonikus magyar film főhőséről kapta. Kialakításában is megtalálhatók a film látványvilágát megidéző elemek, pl. sorompó.

 

Hogyan jellemezné a vendégkörét, vannak-e törzsvendégek, mi vonzza őket?

Túlnyomórészt törzsvendégek vannak. Az idősebbek a megszokottat, a törődést keresik, a pultos már kérdés nélkül tudja, mit fogyasztanak, megkérdezi, mi van a családdal és mi volt a munkában. A fiatalabbakat a hangulatos kialakítás, a biliárdasztal és az ingyen zene vonzza.

 

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében? Miért? Meséljen róla!

A legemlékezetesebb talán a nemrég megrendezett Bakelit est volt, mikor is a régi bakelitjátszónk segítségével meghallgattuk a vendégek lemezeit. Egész este a zene, tánc, és jó hangulat volt a főszerepben. Fiatalok és idősebbek is remekül mulattak.

 

Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, lehet-e bármit enni, vannak-e specialitások, és mindezek mennyibe kerülnek?

Csapolt: Borsodi sör. Üveges: Rákóczi, Borsodi, Staropramen, Kőbányai, Pilsner Urquel, Heineken és citromos Gösser (alkoholmentes). Árak: 210-340 Ft. A helyi Kocsis Pincészet borait kínáljuk. A vendégek aktívan részt vesznek kínálatunk színesítésében.

 

Vannak-e programok, rendezvények, akciók? Jellemzően melyik csatorna megy a tévében, milyen zene szól?

Általánosságban havonta, kéthavonta szervezünk különböző programokat, pl. biliárdverseny, táncest. Húsvétkor tojás keresés, augusztus első péntekjén sörnap és egyéb alkalmakkor ami épp eszünkbe jut és jónak tűnik. A televízió és a zene is mindig a vendég kérésének felel meg.

 

Hova lehet tenni a kerékpárt, van-e parkoló, hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat?

Az utcán és az udvaron is tárolható. A keret helységgel együtt kb. 40-50 ember befogadására van lehetőség. Ez hidegebb időszakban kb. 10-20-ra csökken.

 

Mi a tapasztalata a vendégszám alakulásáról és a fogyasztási szokásokról? Az aktuális törvények mennyiben befolyásolták?

Hétvégente és tizedike körül több. Jobb időszakokban sört és drágább égetett szeszeket fogyasztanak, egyébként olcsóbb italokat. A kecskeméti csendrendelet okozza a legnagyobb problémát.

 

Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit példaértékűnek tekint? Miért?

A szegedi Nyugi kert ilyen. Azért, mert egyedi ötletek, remek kivitelezés jellemzi. Kocsmánk szépítgetésekor több ötletet tőlük vettünk, természetesen átdolgozva. A Nyugi inspirációként szolgál.

 

Ha lenne pénze és lehetősége, mit változtatna?

Mivel külterületi kocsmáról van szó, és elképesztően rossz az esti tömegközlekedés, ezen változtatnék először. Egy kis bővítés, modernizálás sem ártana, de a legnagyobb problémát tényleg a kocsma fekvése, a perifériára szorulás okozza.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1611648888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása