.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 08. 23. - kocsmablog
Színes város, színes koktél

A Royal vodka, Magyarország egyik legkedveltebb vodkája ismét megmutatja, hogy mindenből kihozhatjuk a maximumot, csak egy kis kreativitásra, összefogásra és jó hozzáállásra van szükség. A Royal vodka sok színes koktél alapanyaga lehet, és egyedülálló módon támogatja a Színes Város Csoportot, így a budapesti Boráros tér is színesebb lett.

A Színes Város civil kezdeményezés 2008-ban indult. Az alapgondolat a magyar származású művész, Victor Vasarely 1983-ben megjelent Színes Város koncepciójára épül, melynek lényege, hogy a művészet végre vonuljon ki az utcára is, és az emberek ne csak a galériákban találkozhassanak képzőművészeti alkotásokkal. Eddig közel 20.000 négyzetméter falfelület kapott művészi designt, de a várost színesítő mozgalom hatására mostanra 20.000-nél is több azon felületek száma, amelyek kezdeményezéseik nyomán kiszínesedtek.

Minden nagyvárosban megfigyelhető, hogy számos pontján szürke és elidegenítő. A közterek elhanyagoltak, így nagyon nehéz szeretni, és óvni őket. Ez hosszú távon leépüléshez, elhasználódáshoz vezet, így a terek elvesztik közösségi funkcióikat. A városban szinte kizárólag reklámok, reklámhordozók színesítik a környezetet, amely semmiképpen nem nevezhető előremutatónak.

szinesvaros.jpg

A Színes Város és a Royal vodka közös projektjei

A civil szervezet szponzorokból tartja fent magát, így szüksége van támogatókra is, hiszen a tervezés, az alapanyagok, állványok, a művészek munkája mind-mind költséget jelentenek. A Royal vodka örömmel támogatja három köztér megújítását, amelyből egy alkotás már el is készült a Boráros téren. Fontos szempont volt, hogy olyan területet keressenek, amelynél nagy a gyalogosforgalom, és fontos az, hogy az ott elhaladók végre ne csak földet bámulják maguk előtt, hanem végre szívesen nézzenek fel, öröm legyen ott közlekedniük.
A 240 négyzetméter nagyságú Boráros téri projekt 5 nap alatt készült el 80 liter festék felhasználásával. Három művész működött közre a kivitelezésben, a terveket Benkő Katalin képzőművész készítette.

boraros01.jpg

fotók: Bertalan Ádám / Farkas András

A Boráros tér elkészültével egy következő projekt is azonnal indult, amely a Petőfi híd pesti lábazatát színesítette meg – ott, ahol a villamossal utazók eddig percekig kényszerültek bámulni a szürke, koszos, összefirkált falakat.

fotók: Farkas András

Szavazz a nyerő designra!

A harmadik helyszín különlegessége, hogy a Royal vodka rajongói választhatják ki három pályamű közül a befutót a Royal vodka Facebook oldalán 2016. szeptember 18-25. között, amit az ősz elején a Kazinczy utca egyik üres tűzfalára fognak megfesteni. A témák a következők:

1. Kazinczy és a nyelvújítás
Kazinczy Ferencre utalva a nyelvújításhoz köthető szavak jelennek meg játékos tipográfiával. A fej sziluettjével összefonódva alkotnak egységet, szimbolizálva a gondolat teremtő erejét.

2. Oroszlánkirály
Az oroszlán a bátorság, a büszkeség, a hatalom jelképe. Csúcsragadozóként a vadonban nincs természetes ellensége, csak az ember.A festményen egy elejtett vadállat trófeája látható. A falon az állatok királyának immáron kitömött képmása néz vissza ránk, aki elvesztette természetes közegében jellemző gyönyörű tulajdonságait, egy ember alkotta szobában.

3. Mulató hangulat
A kerület, ahol zajlik az élet és mindig felfedezésre csábít, ahol összefolyik a jelen és a múlt, ahol a titkok és a misztikum láthatatlan ködbe burkolja az utcákat, itt mesélnek a házak a kapuk a kávézók, romkocsmák, éttermek, klubok új történetekkel töltik meg a teret. A kerület amiben jó elveszni, ahol megszűnik az idő és új dimenziók nyílnak meg előttünk, ha kellőképpen nyitottak vagyunk.

Ugye ehhez képest gyerekjáték színes koktélokat keverni? :)

 

Vodka alapú színes koktélok
A fotók a delish.com weboldalról valóak, elkészítésük le van egyszerűsítve, hogy otthon is elkészíthetőek legyenek mondjuk Royal vodkából, házilag.

royal_27years.jpg

1. Vodka-citrom

Hozzávalók: 5 cl vodka, 1 dl limonádé, 1 szelet uborka, 2 szelet lime a díszítéshez, jég

Elkészítés: A vodkát és a limonádét egy hosszúkás pohárba keverjük össze, adjunk hozzá jeget, dobjunk bele egy uborka szeletet, majd díszítsük lime szeletekkel, adjunk hozzá szívószálat.

square-1439909110-vodka-drinks-cucumber.jpg

2. Bloody Mary

Hozzávalók: 5 cl vodka, 1 dl paradicsomlé, negyed citrom leve, egy csipet só, egy csipet bors, egy öntet tabasco szósz, egy öntet worcestershire szósz, zellerszár vagy olíva, jég

Elkészítés: Egy hosszúkás poharat telerakunk jéggel, ráöntjük a vodkát és felöntjük a paradicsomlével. Utána ízesítjük sóval, borssal, citromlével, tabasco szósszal, worchester szósszal. Díszítése zeller szárral, esetleg olívával.

square-1439915068-vodka-drinks-bloody-mary.jpg

3. Cosmopolitan

Hozzávalók: 4 cl vodka, 2 cl Triple sec vagy Cointreau, negyed lime leve, 3 cl áfonyalé, jég

Elkészítés: Egy koktélos poharat lehűtünk jéggel, majd rátöltjük a hozzávalókat: vodka, Triple sec vagy Cointreau, lime-lé és áfonyalé. Az egészet jól összekeverjük, majd egy lime szelettel díszítjük.

square-1439917775-vodka-drinks-cosmo.jpg

4. Vodka Martini

Hozzávalók: 4 cl vodka, 1 cl Martini, olíva, jég

Elkészítés: Egy koktélos poharat lehűtünk jéggel, majd rátöltjük a hozzávalókat: vodka, martini. Az egészet jól összekeverjük, majd nyársra húzott olíva bogyókkal díszítjük.

square-1439913955-vodka-drinks-martini.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6910409764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása