.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 08. 12. - apuska
Italbank

Cím: 1215 Budapest, Ady Endre út 68.
Látogatás: 2016. április 16. 16:20-17:00
Google Maps

Itt végképp megtanultam, hogy a világ pusztulásra van ítélve.

Telefon: -
Facebook: -
Web: -

Vélemény

apuska:

Italbank? Egy közepes szóviccnek gondolnád, nem többnek. Pedig több van mögötte, mint alkoholfokban mérhető lekötött betétek.

Az 1993-as bejegyzésű Hús-vér Bt. - ízlelgessük ezt a nevet - üzemeltetése alatt álló kocsma régi darab, 1997-ben csésajó egy csepeli kocsmatúrát megörökítő a Magyar Narancsban megjelent Öt és feles című cikkében pár tárgyilagos szót már ejtett róla: "Újra az adyendrén, Italbank, ez az én időmben még nem volt itt, azelőtt zöldséges, éljenek a bankok. Persze megint két üveg, egy kaiser és egy zölddréher, törzsközönség körében utálattal elegy érdeklődés. Törzsközönség a pultnál, daidas szabadidő pirosfehérzöldben, falon minden zöldfehér. Törzshelyem nem lesz."

italbank-regen.jpg

forrás: ittivott blog / Kalota Béla

Ehhez képest most? Ahogy az ittivott blog fogalmaz: "Az Italbank kocsma névváltoztatás nélkül áll a csepeli Ady Endre úton. A környék is változott ugyan az évek során, de az Italbank még így is kiüt környezetéből. Viszonylag új festése, - melyen egy tag éktelenkedik - kikövezett talapzata már szinte mediterrán hangulatot teremt a szürke szuburbán környezetben. Az évek során az Italbank új cégért kapott, és a bor, sör és röviditalok reklámtáblája helyett most már a kaparós sorsjegyeket promótálják."

Az emlegetett tag, úgyis mint a graffitisek kézjegye, továbbra is ott csúfolkodik a narancssárga falon. Talán úgy gondolja a tulaj, hogy egy elhamarkodott színrefújással nem hívja ki maga ellen a sorsot, ha már a nemzeti dohánybolt koncepció árusítással és lóverseny fogadással amúgy is naponta kísérti.

A zsebkendőnyi hullámpala előtető alatt 3 lépcsőfokot megmászva mesebeli világ tárul elénk. Egy a pult fölötti apácarácsot és a gázcsöveket művirággal sűrűn körbefutó, alul lambériás, sárga falas-padlóköves, a kis kerek presszóasztalokon kopott piros-fehér kockás műanyagterítős, formára öntött csilláros, mennyezeti ventilátoros, OSB lapokat faliújságként hasznosító, a kocsma hátsó felét magánterületnek nyilvánító vendéglátó egység, pont ahogy a falvakban képzeled el az egyetlent, ahol minden mindennel összeér.

Mikor a pulthoz beállsz, és előtted a tízparancsolat, elszámolsz a bűneiddel. A Vortex márkájú kockatévén magadat keresed a megfigyelő kamerák kereszttűzében a 9 részre osztott képen, majd a neonra függesztett pecabot, és annak végén a méretes műponty tereli tovább a minta kaparós sorsjegyekkel telerakott rövidital hűtőig a tekinteted.

Az "Inkább egy pocakot a sörtől, mint egy púpot a melótól" örökbecsű finoman ágyaz meg a lóverseny fogadás szerelmeseinek. Az asztalokon az Ügető tűzőgéppel összefogott soklapos kiadványa, benne a különböző futamok táltosai, tulajdonságuk és utolsó eredményei, na meg az őket megülő zsokék neve - tétre, helyre, befutóra, hármasbefutóra -, az amatőröknek konkrét fogadási tippel, szépirodalmi értékekkel. Csak egy példa, mert tényleg gyönyörű: "Sherwood legutóbb új rekordot ügetett, dobogóra állhat. Nebraska idomárjával a győzelemért csatázhat. Utrillo d'Amour mindig közel végez, ezúttal is pénzért futhat. Carpe Diem márciusi számával az élmezőnybe várható. Rosamundi képessége alapján könnyedén megoldhatja ezt a feladatot. Ördöglány mostanában nem az igazi. Szökevény korrigált, meglepetést okozhat." Ugyanitt Tequila Hush, Tündérrózsa és Ultimate Force eladó!

A futamokat élőben közvetítik. Az asztaloktól távol a boltíves átjáróval elválasztott magánterület végében vannak e célra tévék felszerelve, mellette aranyszínű vastag képkeretben lovas festmények és egy jókora tükör, ami előtt halomban állnak a sörös rekeszek. És a népi motívumos terítővel letakart ebédlőasztal, rajta a Kincsem Park reklámjai? Hihetetlen giccses egyveleg.

A női WC rossz, a férfi ajtón nincs kilincs, cserébe útmutató, hogy az ajtót tolni kell. De ami ott fogad, jaj! A törülköző és a kézszárító kiszorult a vendégtérbe, utóbbi sincs bedugva, jobb az úgy dísznek.

Köszönjük a lehetőséget, ugyanitt kocsma házzal eladó!

anyicska:

Elég ütős a neve, de ha nem nyertem volna itt egy rakás pénzt sorsjegyeken, valószínűleg nem maradt volna maradandó az élmény... Az Italbank tökéletesen illeszkedik a lepukkant csepeli kocsmák sorába, kedves kocsmárosné, igénytelen dizájn, művirágok, fura szag, fura közönség. De ahogy említettem, itt az ital mellett sorsjegyek is kaphatóak, és a nyereményből fakadó izgalom jelentősen fel tudja dobni a hangulatot. Ha visszajövök, kizárólag csak azért, hogy játsszak és nyerjek, jó szokásomat megtartva.

 

kalimpa:

Ez a kis kaszinó az utcában, sorsjegyekkel, lottóval, kenóval meg tipmixszel. 

Ugyan semmi hangulata sincs, de legalább barátságos a pultban a 70-es éveit taposó nénike. Az üveges ser hideg, a hangulat lapos, az arcok meg csendesek. A wc nem igazán vendégbarát, de minek is legyen, inni s nem szarni jönnek ide a népek.

 

petra:

Ez egy nagyon kegyetlen hely. Az öregasszony rakott szoknyáját láttad? 1972, csókolom. De lényeg, hogy Anyicska nyert vagy 3 sörnyi pénzt kaparós sorsjegyen, és itt végképp megtanultam, hogy a világ pusztulásra van ítélve: kiderült, hogy a kaparós sorsjegyekhez a műanyagipar külön fröccsöntött műanyag kaparókat gyárt, mert nyilván egy 20 forintossal kaparni már olyan snassz.

És még valami, amit nem hittem el! A Védgát utca túloldalán, a bezárt sarki közért előtt a kapualjban tombolt a szerelem. Előzőleg, mikor a kocsma előtt cigiztem, láttam ugyanazt a csajt, ahogy más csávóval is romantikázott, majd két öregember lekönyvelte, és bementek az Italbankba. Lányokat futtatnak és loviznak? Azóta is kínzó a kérdés, jól értelmeztem-e a jeleket?

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): -
Üveges sör: Melzberg, 255 Ft
Bor (1 dl): Kimért borok, 60-65 Ft
Rövid (5 cl): Kommersz, 220 Ft
Üdítő (2 dl): Kimért rostos gyümölcslevek, 140 Ft
Meleg ital: Kávé, 160 Ft
Harapnivaló: -

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr578752552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása