.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 05. 28. - kocsmablog
Nemzeti Bor Maraton 2016

Helyszín: 123 magyarországi település, 22 borvidék
Időpont: 2016. május 13-22.

A Törley Pezsgőpincészetben megrendezett záró-sajtótájékoztató szerint a II. Nemzeti Bor Maraton 10 nap alatt 23.000 embert mozgatott meg a 2.057 kilométer hosszú útvonalon, és ezzel sikerült elnyernie a legeredményesebb bormarketing kampány címet.

„A tavaly első alkalommal megrendezett, Európában egyedülálló Nemzeti Bor Maraton azzal a céllal jött létre, hogy nemzeti sikerágazatainkat – a magyar bort, a magyar vidéket és a magyar sportot – összekapcsolja, s egy újfajta közösségi élményműfaj megteremtésével hozzájáruljon ezek népszerűsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez. E célok elérése érdekében már tavaly is jelentős lépéseket tettünk: az első Nemzeti Bor Maratonon 9 ezer futó vett részt, s az országos eseménysorozat egyéb programjaira több mint 20 ezren voltak kíváncsiak. A tavalyi indulók felállították a leghosszabb maratonváltó hivatalos világrekordját is: 257 óra és 5 perc folyamatos futással teljesítették a tavalyi, 2.581 kilométeres távot” - összegezte a sajtótájékoztatón a 2015-ös eredményeket Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton programigazgatója.

A legnagyobb újítása a rendezvénynek, hogy az idei, 2057 kilométeres útvonalát már nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthették az indulók. A II. Nemzeti Bor Maraton május 13. és 22. között országszerte mindennap más kiemelt helyszínen várta az érdeklődőket változatos programokkal: a helyi bortermelők és kézművesek kirakodóvásárral, borkóstolókkal készülnek, miközben kulturális és szabadidős programok, koncertek tették teljessé a szórakozást. A tervezett időpontban, 2016. május 13-án reggel 08:30-kor Dr. Szabó Tünde, Magyarország Sportért Felelős Államtitkára pisztolylövésére elrajtolt a II. Nemzeti Bor Maraton Soltvadkertről. Aznap estére már Villányban volt a mezőny, majd következett Szekszárd, Budapesten a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont, Balatonfüred, Nagykanizsa, Sopron, Tokaj, Eger, Szeged, és végül ismét Soltvadkert.

Az indulók között, ott volt Miklósa Erika világhírű operaénekes, Hrutka János, Sportmenedzser, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke, Rippel Ferenc artista, Földházi Zsófia Világ- és  Európa bajnok öttusázó. A Kám-Szombathely 26 km-es szakaszt Dr. Hende Csaba, országgyűlési képviselő, volt honvédelmi miniszter is teljesítette. A legfiatalabb induló Diósdon futott alig 4 évesen, a legidősebb pedig Gémes Ferenc “futó Feri bácsi”, aki 84 évesen, Mindszenten csatlakozott a mezőnyhöz néhány kilométer erejéig.

Az idei Bormaratonnal életre hívott Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő-választást nem várt érdeklődés kísérte. „Mindenki által ismert a nemes bor és a női szépség közt meglévő ősi párhuzam. A Nemzeti Bor Maraton kiemelt különprogramjával szeretnénk tovább népszerűsíteni a magyar borvidékeket, és színesíteni a hazai borkultúrát.” - mondta el a Balla Attila programigazgató. A Törley Pezsgőpincészetnél 2016. május 25-én megrendezett záró-sajtótájékoztatón megköszönte a támogatóknak és szakmai együttműködőknek, hogy a rendezvény második alkalommal is sikerrel megvalósult, majd ismertette a számadatokat és az idei eredményeket. Elmondta, hogy a tavalyi 9.700 sportolói résztvevői létszámot sikerült megduplázni. Közel 23.000 futottak és kerékpároztak a 2.057 km-es távon.

nbm6.jpg

A Nemzeti Bor Maraton együttműködő partnere a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága és a Nemzeti Művelődési Intézet, támogatói a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Szabadidősport Szövetség, az MTVA, a Lochner Group, Mórahalom Város Önkormányzata, az evopro, a Nicron Kft, a Törley Pezsgőpincészet, a Sláger TV, a Borászportál, a Szivárvány Aqua és a Red Bull.

További információ: Nemzeti Bor Maraton

nemzeti-bor-maraton.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr288755276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása