.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 05. 25. - kocsmablog
Staropramen Ízművek

Helyszín: Carphatt Kitchen lakásétterem
Időpont: 2016. május 27-28.
Google Maps

A több száz éves hagyományokkal rendelkező cseh sörkultúra emblematikus márkája, Prága elsőszámú söre, a Staropramen idén nyáron cseh gasztrokalandokra csábítja a márka hazai kedvelőit. A Magyarországon is széles termékpalettával elérhető Staropramen Ízművek kezdeményezés keretében a cseh konyha által ihletett különleges utcai fogásokat hoz el Magyarországra.

Ha valaki Csehországot emlegeti, valószínűleg elsőként a finom, minőségi sörök jutnak eszünkbe. Nem csoda, hiszen a sör a leggyakrabban fogyasztott alkoholos ital Csehországban, és egyben az ország egyik ikonikus szimbóluma. De a cseh gasztronómia messze túlmutat a kiváló sörökön, hiszen számos ételkülönlegességet is kínál, ami tökéletes kiegészítője lehet egy sör mellett eltöltött baráti beszélgetésnek.

A Staropramen Magyarországon elérhető termékeihez – Staropramen világos, barna, Granát, Unfiltered és alkoholmentes – a kedvelt cseh sörmárka a nyár legütősebb cseh gasztrofogásait hozza el a Staropramen Ízművek elnevezésű kezdeményezés keretében.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője a cseh konyha ihlette utcai fogások kapcsán kiemelte: „Az egyedi sörkorcsolyákat, az íncsiklandozó húsos és vegetáriánus életeket egytől egyik úgy alkottuk meg, hogy a Staropramen söreihez passzolva igazi cseh street food élményt nyújtsanak a sörkedvelőknek. Bízunk benne, hogy az országszerte több nyári rendezvényen is elérhető Staropramen Ízművek még több rajongót szerez a cseh sör- és gasztrokultúrának.”

Az egyedi Staropramen menüsor először szűk kör előtt, a Staropramen Ízműves Esték keretében mutatkozik be a Carphatt Kitchen lakásétteremben (1027 Budapest, Margit körút 64/A, 6. emelet). Itt csupán 5 napig lesz elérhető a különleges vacsora pár szerencsés számára, ezután indul útjára a Staropramen Food Truck, hogy elvigye a cseh street food finomságokat az ország több pontjára.

előétel
- Cseh kaporleves tojással, röszti

főétel
- Marha hátszín szeletek roston, petrezselyemszósszal, cseh krumplisalátával, friss zöldekkel, tejszínes vadas öntettel
- Pulled csülök burger, salátával (csülök sütve, ropogós tepertővel, sült káposzta, speciális burger szósz)

vegetáriánus főétel
- Sült árpa, fűszeres vargányával

desszert
- Cseh palacsinta variációk (2 féle öntettel)

A Staropramen food truck június elején, a Budavári Sörfesztiválon debütál a nagyközönség előtt különleges cseh street food menüjével, és a nyár folyamán, több fesztiválon is felbukkan majd országszerte. Az események listája a http://staropramen.com/hu weboldalon lesz elérhető.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr188765496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása