.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 05. 13. - apuska
Filo Bar

Cím: 1072 Budapest, Dob utca 32.
Látogatás: 2016. március 9. 17:35-18:35
Google Maps

A plafon úgy tele van szőve a sötétben látványosan fénylő huzalokkal, mintha geometria tagozatos pókok diplomamunkája lenne.

Telefon: +36 30 854 4440
Facebook: fb.com/filobar.dob32
Web: http://filobarbudapest.com

Vélemény

apuska:

A történelem hajnalán Kapitány Pál fogtechnika reklámtáblája volt a viseltes utcafronti fal legszembetűnőbb eleme. Aztán hosszú évekig csak mállás, rohadás. Teljesen lepusztult a bizonyos szögből saroképület földszinti magassága, amit megmentett a bulinegyed további felfutásába vetett üzleti hit, s fajult el a szándék 2014 elején egy kívül-belül komolyan vehető renoválásig.

2014. júniusában elindult a próbaüzem. Az arculat és a konyha még folyamatában alakult, sorra foglalták el helyüket a környezettudatos megoldások és egyedi műalkotások, a terasz körüli fal friss színeket, a felüdülést ígérő járdasziget menő dizájnbútorokat kapott.

A minőségi munka eredménye, hogy a filozófus kocsma egy belsőépítészeti dizájn díjat kapottvendéglátóipari berendezés és belsőépítészet kategóriában. Már amennyiben filozófusnak nevezzük a fenntartható fejlődés mentén gondolkodó környezetbarát vendéglőhely viselkedést - okait: szelektív csikkgyűjtés, környezetbarát, biológiailag lebomló papíranyagok használata, energiatakarékos gépészeti és világítástechnikai megoldások, a Felelős Gasztrohős részleteiben magyarázza -, vagy vesszük inkább alapul az olasz il filo kifejezést, mely magyarul vezetéket jelent. 

Az üzlet közepén a tekintélyes méretű bárpult fölött mindjárt a miértre is megkapjuk a választ, mert a plafon úgy tele van szőve a sötétben látványosan fénylő huzalokkal, mintha geometria tagozatos pókok diplomamunkája lenne. A fényerő állítható, a kifeszített fonalak kiválóan megállják álmennyezetként a helyüket, bár folyamatosan vonzzák a tekintetet, vannak még itt további finom részletek.

A vasas képzőművészeti alkotások menők, a belógó lámpák indusztrialitása témába vág, és ahogy a belső szintkülönbségre a pult körüli méretre szabott bárszékek fittyet hánynak, az nagyon tetszik. Az ablakba kiülés minden kocsmában - itt is - szexi. A pult falán a fekete-fehér rejtvényrácsra hajazó mozaik a patinás szaunák idilljét idézi, a körbe-körbe futó számsorra a magyarázat meg csak annyi: pí. Megtalálod az elejét?

A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült pizza leheletvékony, ropogós, jó alapú, és ehhez mérten szerény rajta a feltét. Bár az ételkínálat pár egyszerű szezonális tétel, azok minőségi alapanyagaira figyelnek, organikus ételeik hozzávalói főként kistermelőktől valók, így minden friss, tartósítószermentes, zamatos.

A pult mögött állók kedvesek, a kialakítás ötletes és játékos, a jó idő beköszöntével az apró terasz vonzó. A kora esti vacsorához a zene eggyel volt hangosabb a kelleténél, ugyanakkor kiváló a válogatás. Sajnos a kabátoknak nincs helye, és ahogy besötétedik, egyre több a vendég, és mindenhol útban vannak, bár az is igaz, hogy ilyenkor bele lehet bújni, mert nyilván a hatékony energiafelhasználás része, hogy a hűvös évszakokban soha nem lesz olyan meleg, mint egy csepeli panelban.

No, de majd lengébben, legközelebb, mondjuk egy kocsmakvízre vagy akusztikus koncertre benevezve!

anyicska:

Az utcáról nagyon visszafogott és nem különösen vonzza a járókelők figyelmét, főleg ha a Deák felől jövünk. De amikor beléptünk, nagyon megtetszett. Kicsi, de ötletes és hangulatos. Kozmikus! Kedves a kiszolgálás, a pizzák isteniek. Szívesen maradtam volna tovább, de fáztam, odabenn embert próbáló hideg volt.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 480 Ft
Üveges sör (0,33 l): Heineken, 650 Ft
Bor (1 dl): Lelovits fehér, 360 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 680 Ft
Üdítő (2,5 dl): Tropicana rostos, 360 Ft
Meleg ital: Capuccino, 450 Ft
Harapnivaló: Teljes kiőrlésű pizzák, 1090-1490 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr58711856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása