.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 04. 1. - apuska
Insta sörpornó

Sörpornó? Van. Ez nem vitatéma. Az instant fotós alkalmazások vezérürüje az Instagram, ahol egyre többen villantanak a #beerporn műfajában, mégis csak kevesen minőségit és nagyot, és főleg nem a magyar ízekre fókuszálva. Üde kivétel a bvigh nevű felhasználó, akinek egyszerre hobbija a fotózás és szereti a jó sört. Kikérdeztük!

Mi volt előbb, a fotózás vagy a jó sörök?

Egész pontosan: sörök – fotózás – jó sörök.

 

Hogy csöppentél bele a kézműves sörforradalomba?

A Csak a jó sörben történt a reveláció, hogy az eddig minőségi söröknek gondolt dolgokon túl is van élet, sőt igazából ott kezdődik. Elég erős volt az első input, úgyhogy a neten néztem utána miről is van szó valójában. Aztán láttam, hogy ez hazai vonalon is létezik, úgyhogy még inkább érdekelni kezdett a dolog.

 

Milyen fényképezőgépet használsz?

Canon 50d-t, bár lényegesen kevesebbszer, mint szeretném. Nagyon ritkán, ha a helyzet úgy adja, telefont.

 

Miért pont Instagram?

Mert ott a fotó a lényeg, némi nagyon kompakt kommenttel. Illetve rengeteg szuper képpel lehet egyszerűen találkozni. A sör teszteket szerintem jól csinálják, akik csinálják, ahhoz nem sokat tudnék hozzátenni.

 

Kiket követsz az Instagramon, akik inspirálnak?

Nagyon tisztelem a kreatív embereket. Egy üveg/pohár/doboz sörről jól kivitelezett, mondanivalóval rendelkező, vicces vagy épp komoly képet készíteni nem egyszerű dolog. Aki ezt nagyon jól csinálja: Beer_Farts a legós képeivel és a frappáns sztorikkal. Ahol a kép a lényeg: filip.adam, theipamyth, tk71_hops_stuff és trnql. Persze követem az összes magyar főzdét és a kedvenc külföldieket is.

 

Mennyire tudatosan gondolkodsz kompozíciókban?

Mindig van egy elképzelésem, amit szeretnék megvalósítani. Aztán sokszor az objektív teljesen mást mutat, mint ami a fejemben van. Próbálok direkt vagy áttételesen (utóbbit jobban szeretem) kapcsolódni a névhez, sörtípushoz, címke dizájnhoz. Ha a kreativitás cserben hagy, akkor jönnek az eye-candy képek. A cél mindenképp az előző fejlesztése.

 

Mire figyelsz fotózáskor?

Abszolút hobbi fotósként, nincsenek nagy előkészületek és nem törekszem a tökéletes képre. Ha sikerül a fejemben lévő képhez a leginkább közelit elkészíteni, nekem az már siker.

Melyik képedre vagy a legbüszkébb?

Igazából egyikre sem. Inkább arra, ha visszanézem a régebbi és az újabb képeket, azt látom, hogy egyre többször tudom megjeleníteni a fejben összerakott ötleteim.

 

Milyen gyakran iszol és töltesz fel képeket?

Ha jelenik meg új, számomra izgalmas sör (ebbe a dizájn is beleértendő), általában megveszem. Mindig egy képet töltök fel egyszerre, egy héten 2-3 képet, ahol a modellek általában a hétvégéken töltik be (ki) a szerepüket. :)

 

Milyen hashtag-eket használsz és miért?

A főzdék, sörök neveit, #instabeer, #beerstagram, #beerphoto és verziót, meg persze a #sör és egyéb nemzetközi megfelelőit. De figyelem folyamatosan a többi képnél, mit érdemes még..

 

Kihez szólnak a fotóid?

Nincs kifejezett célközönség. Ahogy látom, hasonló post-okkal operáló kollégák nézegetik.

Mi volt az eddigi legnagyobb elismerés, amit kaptál?

Ahogy írtam, hobbi fotós vagyok, így nekem abszolút elismerés, ha egy-egy főzde használja a képeim (Monyo, Gólem, Horizont többek közt) a FB-on, külön elismerés, ha ez néha külföldi gyártóknál is megtörténik (Flying Dog, Mosbrew).

 

Honnan szerzed be a söröket és mi alapján választasz?

Nem csinálom, de olvasom a teszteket, kritikákat, így ez egy jó input, de ha egy főzdétől kóstoltam valami jót, általában megveszem a többi terméket is kipróbálni. Mivel a fotózás ugyanolyan fontos mint a kóstolás, így nálam a megjelenés is nagyot nyom a latban. A fő források a Csakajósör, a Kredenc manufaktúra és a net.

 

Milyen „szakirodalmat” olvasol?

Velem ellentétben sokan használják az Instát is értékelésre, az érdekes sörökét itt mindig elolvasom, aztán az untappd és a blogok: Mese habbal, Fenékig, Folyékony kenyér.

 

Melyek a kedvenc söreid?

Ez mindig változik mert – szerencsére - jelennek meg az új sörök szépen. Itthonról nem sorrendben: Oyster stout (Monyo), Flamand porter (Horizont), Charlie Firpo (Hedon), Halál (Hübris), Bunny Hop (Csupor), Sötét Bunkó (Gólem). Külföldről: Punk IPA (Brewdog), Snake Dog IPA (Flying dog), Brekley’s Brown (Anchor), Peter, Pale & Mary (Mikkeller), Kramah (Bevog).

 

Melyik a kedvenc kocsmád?

Nincs egyértelmű kedvenc, mindegyik ahol támogatják a kisüzemi főzdéket. Ahol már jártam, és szívesen megyek vissza: Csak a jó sör, In hop we trust, Bölcső bár, Neked csak dezső, Egylet Pécs.

 

A sör íze befolyásol-e abban, hogy miről készítesz fotót?

Kevésbé, a megjelenése inkább.

Van-e tervben, hogy a sörökről alkotott véleményed is megoszd?

Alapvetően nincs, de nem is zárom ki. Jelenleg beérem a fotókhoz csatolt rövid és szubjektív értékeléssel.

 

Frodo kutyád vagy a feleséged szereti jobban a sört?

Frodo abszolút nyerő a témában. Azt sem zárom ki, hogy nálam is jobban szereti. Persze csak módjával hódolhat a szenvedélyének.

 

Érzed a képeiden a fejlődést?

Igen. Nem feltétlen a minőségben, inkább az ötletekben.

 

Van olyan kép, amihez egy jó történet is tartozik?

Nincs, de néha elgondolkodom, mit gondolhatnak azok, akik egy üveg sör előtt hasalva látnak különböző helyszíneken… :)

 

Mit vársz ettől az egésztől?

Abszolút semmit. Nekem jól esik, ha ez még segít a minőségi sörök, a minőségi sörfogyasztás – mennyiség vs minőség - népszerűsítésében, az hab a tortán, mint ahogy ez épp nálad is történik.

 

Hogy képzeled el az „álom melót”?

Egy saját főzde ilyen lenne, mert kíváncsi lennék, hogy azok a dolgok, amiket én másképp csinálnék, működnek-e? Ja, és szívesen lennék túravezető Izlandon.

A fotók eredetijei mind az Instagramon találhatóak, az elkövetője @bvigh, kövessétek!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr988551002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása