.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 03. 31. - anyiii
Toulavy Kocour Pub

Cím: Csehország, Brno, Biskupská 6
Látogatás: 2016. január 1. 16:40-20:25
Google Maps

A macskajaj nem lehet kifogás!

Telefon: +420 602 668 608
Facebook: fb.com/kocourpub
Web: http://toulavykocour.cz

Vélemény

anyicska:

A brünni Toulay Kocour, alias Kóbor Kandúr söröző a 300 kilométerrel odébb, a német határnál fekvő varnsdorfi Kocour sörfőzdei söreit kínálja. A sörfődéről tudni lehet, hogy az első fecskék egyike volt, aki 2007-ben belevágott Csehországban a kézműves sörbizniszbe, hogy megmutassák a konzervatív cseh fogyasztóknak, hogy a sör nem csak a hideg tízes ivósört jelenti a hűtőben, hogy a sör több, mint láger, hogy kombinálható a gasztronómiával, és hogy többféle, az évszaknak megfelelő sörtípus létezik. Ezért széles a sörválaszték, a hagyományos ízektől egészen a különleges darabokig.

A főzde megalakulása óta több mint 10 sörstílussal próbálkozott. Nemzetközi kooperációban dolgoztak már németekkel, skótokkal, japánokkal, az ismerősen csengő szlovák Kalteneckerrel és a Kocour Tokaj sörük révén magyarokkal is.

Hogy a brünni kocsmához mi közük? Kaphatóak ott a söreik, nem több. A Szent Péter és Pál székesegyház közvetlen közelében a múlt század elején épült gyönyörű szecessziós társasházaljában megtalálták 2012-ben a számításuk az egykori Biskupská Vinárna borozó helyén, a fantasztikus sörökhöz egy remek konyha is tartozik, és a kilátás is csodás az udvarról, tökéletes helyszín a naplementében gyönyörködni.

Odabenn finom boltívek mindenütt, kellemes fények, a fal melletti párnázott padok és az igény szerint mozgatható bárszékek között masszív asztalok, föléjük sörfőző üstök csúcsaiból készített lámpák lógnak. Valahogy meghitt volt. Ünnepélyes és mégse sok. Ráadásul az egész nemdohányzó, ami Csehországban nagy szó!

kalimpa:

Brno-i kirándulásunk egyik állomása volt ez a kocsma, igazából csak tetszett nekem a logó, én az kb. azért próbáltam meg, de nem is csalódtam nagyot január első napján.

A pincér srác még be volt állva az előző este vidámságaitól, de nagyon kedves és lassú volt velünk, megértettünk mindent... még csehül is.

A hely külön érdekessége a falon lévő korsók sokasága, ami az ottani törzsvendégek saját poharait tartalmazó zárható falszerkezetbe volt beültetve, jó ötlet, hadd porosodjon, tetszett.

Amúgy a sör itt is finom volt, mint bármelyik cseh kocsmában a túra alatt, ezt már külön említenem sem kellene.

Az árak teljesen barátságosak, a kaja nagyon guszta, ha nem egy későebédről jövünk a vonatos terepasztalos Vytopnából, akkor örömmel bevállaltam volna.

apuska:

Mi ez a tömeg nyitás után pár perccel - kaptam a fejemhez, s vetettem rá magam az utolsó üres asztalra. Itt akkor most leülünk, mondtam a társaságnak, mert a Kocour kocsma nekem Brünnben a kötelezően látni kell kategóriában volt, miután a budapesti cseh sörfesztivál valamelyikén ittam a kínálatukból egy olyat, hogy azóta keresem a sárga alapon K betű formában nyújtózkodó kandúrt.

Meglepett az az elegancia, ami az utcafronton körüllengi a helyet. Odabenn már kevésbé feszengős, mi több, a kialakítás igazán barátságosra sikeredett, de még így is furcsán kilógott belőle ijesztő közvetlenségével a házigazda, de az is lehet, azért tolta túl kicsit, mert be volt még baszva, és nem sikerült kihevernie a szilvesztert.

Jelzem, szenzációsak a sörök, és mindet hozzáillő márkázott pohárban kínálják. Mármint azt a mindet, ami a napi ajánlat tekintetében a 4 csapról egyidejűleg kapható, a 16 Kocour sörből egyszerre 3, és valami érthetetlen cseh szokásnál fogva Pilsner Urquell a negyediken fixen. És üvegben semmi! Érted ezt? Folyamatosan vissza kell járni, vagy figyelni a Facebook oldalukat, hogy mi van épp terítéken.

Az új év első napján elég népszerű helynek tűnt a fiatalok körében. Odalenn kártyáztak, az előtérben üresedésre vártak - a szomszéd asztal nagylelkűen felajánlotta, hogyha fizetik a számlájukat, ők szívesen lelépnek -, mindenki rendelte a jobbnál jobb kajákat és söröket. Kevés egy leharcolt ember ekkora tömeg kiszolgálásához, ez hamar kiderült, még a legjobb állapotában se lenne esélye szerencsétlennek.Mintha nem értette volna, honnan bújt elő ennyi ember. Majd egy szempillantás alatt eltűnt a nagyobbik része, mikor odakinn feldübörgött a tűzijáték hangja. Ők tudtak valamit, amit mi nem, viszont minket az nem érdekelt. Örültünk, hogy a társaságunk másik felének megadhattuk a jelt, hogy jöjjenek utánunk, mert ami itt van csapon, abból inniuk kell. És a macskajaj nem lehet kifogás!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Kocour Svetly Lezak 12°, 39 Kč
Üveges sör: Porter, 45 Kč
Bor (1 dl): Száraz fehér, 38 Kč
Rövid (4 cl): Becherovka, 35 Kč
Üdítő (2,5 dl): Rostos gyümölcslé, 30 Kč
Meleg ital: Espresso, 38 Kč
Harapnivaló: Hermelin, 35 Kč

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr718345270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása