![]() |
![]() |
Helyszín: 1088 Bp., Múzeum u. 5. Látogatás: 2015. november 20. 19:10-20:40 |
> A mediterrán és az amerikai stílusjegyek extrém keveredése nekifutásból indítja be a nyálelválasztást.
Adatlap
Elérhetőség: +36 1 400 6325
Web: http://budapestburger.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/AllAboutStreetFood
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 11-23
Extrák: konyha, kézműves sör, terasz
Árlap
Csapolt sör (0,5l) | Üveges sör (0,5l) |
Propaganda, 490 Ft | - |
Black Mamma (0,4l), 790 Ft | - |
Xmoke IPA, ... | - |
- | - |
Bor (1dl) | Rövid (4cl) |
Nyakas Irsai Olivér, 430 Ft | Unicum, 690 Ft |
Bodri Rozé, 430 Ft | Russian Standard, 750 Ft |
Bősz Adrián Cabernet Franc, 430 Ft | Jack Daniel's, 900 Ft |
- | Agárdi pálinkák, 990 Ft |
Üdítők (2dl) | Egyéb |
Szénsavas üdítők, 350 Ft | Capuccino, 450 Ft |
Cappy rostos gyümölcslevek, 350 Ft | Hamburgerek, 1250-1650 Ft |
Szentkirályi ásványvíz (0,33l), 300 Ft | Pastramik, 1650-1750 Ft |
Házi limonádé (0,5l), 690 Ft | New Yorki sajttorta, 650 Ft |
Fotók
Vélemények
apuska:
"A Város Hőse alkalmazást teszteltem napok óta, hogy egy őszinte vélemény cikket szállítsak róla a Telekomnak. Épp a Kálvin tér környékén mozogtunk, mert meghívást kaptunk a Kombó Music Klubba, mikor a feleségem kitalálta, a ki tudja meddig tartó piálás előtt együnk valami tartalmasan izgalmasat. Ezen a ponton elővettem a telefonom, és rábíztam magam a Város Hőse ajánlataira, és az amúgy az Egy nap a városban blogon is megtalálható írások alapján az All about street food mellett döntöttünk.
Kissé bátortalanul indultunk neki a Múzeum körútra merőleges aprócska Múzeum utcának, de jobbon hamar felsejlett egy neonfelirat, ergo az irány helyes. A járdán közvetlenül a fal mellé egy sorba kirakott olcsó IKEA kerti bútorokból álló teraszra a hűvös idő beköszöntével már csak az vágyott, aki a kaja előtt még dohányozni akart, de fenntartások nélkül el tudom képzelni, hogy napsütésben, melegben, több sem kell.
Az All about Street Food 2014. október 8-án nyitott hosszas készülődés után a Kossuth Klub (Budapest Jazz Klub -> Muzikum Klub & Bisztró) mellett, egy egykori Taverna Knossos görög étterem helyén. Jó ideje érett az alkotókban már a szándék, tervezgettek, szervezgettek, tataroztak, kóstolgattak, kísérleteztek, rengeteg feszült pillanat és elsziszegett káromkodást követően a finisbe értek, hogy faszénen sült élvhajhász pont-jó hamburgereikkel, egy falatnyi modern konyhatechnológiával, némi házi pastramival, kőegyszerű, de tökéletes fish & chips-szel kápráztassák el az igényes tömeget. Ízek, textúrák, gondolatok, kontrasztok, csapolt kézműves sörök, némi humor, nagy pörgés esetén extra füst - ez van, a faszénen grillezés ezzel jár.
A minőségi street food újabb bástyájába lépve a lépcső tetején hajlamos elbizonytalanodni az ember, hogy mi ez a giccs? A bérleti szerződés feltétele volt, hogy érintetlenül hagyják a fali festményeket, a terem közepén álló vörös-arany műoszlopot, a pult hátteréül szolgáló műromokat és a képzelt földrengést átélt padlót - előbbiek trükkös elrejtése a kihajtható táblákkal, rajta az ételkínálattal, egészen jól sikerült. A télre való tekintettel, az utcafrontot díszítő két vödrös fa is bekerült - durva, ahogy a plafont súrolják, a falak, az asztalok és székek festésében a görög kék-fehérből az Egyesült Államok zászlaját megidéző kék-fehér-piros színek lettek. De hogy teljesen egyértelmű legyen az utalás, arról az 'I want you' cilinderes figura, a mosdók mentén a Route 66 áthallás, és a boltív alatt a tévét körbeölelő csillagos sávok gondoskodnak.
A hamburgerek többsége 100% marhahús pogácsával készül, én 16 fajtát számoltam, de van köztük grillezett kacsamell/májas, és vegáknak kecskesajtos is. Ha valaki tanácstalan, nézzen mélyen magába, és válasszon egyet a hét főbűn, és ekképp a burgerek valamelyikéből:
- bujaság: az avokádó, a karamellizált bodzás tejkrém, a banán ketchup miatt krémes és édeskés
- restség: kevés extra, gyorsan elkészíthető
- irigység: a saláta és a wasabi mártásnak köszönhetően zöld színű az egész
- fösvénység: a marhahúspogácsát olcsóbb pastrami hússal helyettesítik
- harag: csíp mint a fene
- kevélység: olyan gasztronómiailag nagyra tartott alapanyagból készül, mint a paradicsomlekvár, a vajon pirított spárga és a tejszínes paprikakrém
- torkosság: dupla hús, dupla cheddar és egy rakat feltétBár én itt és most találkoztam a hamburgeremben először pastramival, de ez alapján merem állítani, hogy ez a téma is megér egy külön misét. De mi is az a pastrami? Egy különleges, marhaszegyből készült szárított sonka, aminek az elkészítésekor a húst először bepácolják, majd különböző fűszerekbe forgatják. Szóval ezt rakják bele itt rozsos ciabattába, és a további hozzávalók alapján dől el a stílusa.
Ami külön jó hír, hogy házhoz is szállítanak, amihez az előkelő budapestburger domaint használják. A bringás futár arcok, akár egy pizzériában, a konyhához legközelebbi asztalnál ülnek és várják a beeső rendelést, amiből ha befut egy, arra vendégként is felfigyelsz, mert az új e-mailről szóló értesítés hangja annyira jellegzetes, hogy a háttérben duruzsoló Petőfi rádió olyankor bakfitty."
anyicska:
"Jó volt, szép volt, fincsi volt. A mediterrán és az amerikai stílusjegyek extrém keveredése nekifutásból indítja be a nyálelválasztást."
"A gyakorlott bringások a szemközti múzeum kerítéséhez kötik, a kritikus mennyiség elértével egyfajta modern közösségi kiállításnak is betudható."
Értékelés
apu | anyi | |
dizájn | 3 | 4 |
kiszolgálás | 5 | 5 |
közönség | 5 | 4 |
zene | 4 | 5 |
mosdók | 3 | 4 |
árszínvonal | 3,5 | 3 |
3,92 | 4,17 |
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek