.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 01. 13. - apuska
All about Street Food
pixel cégér Helyszín: 1088 Bp., Múzeum u. 5.
Látogatás: 2015. november 20. 19:10-20:40

> A mediterrán és az amerikai stílusjegyek extrém keveredése nekifutásból indítja be a nyálelválasztást.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 400 6325
Web: http://budapestburger.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/AllAboutStreetFood
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 11-23
Extrák: konyha, kézműves sör, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Propaganda, 490 Ft -
Black Mamma (0,4l), 790 Ft -
Xmoke IPA, ... -
- -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Nyakas Irsai Olivér, 430 Ft Unicum, 690 Ft
Bodri Rozé, 430 Ft Russian Standard, 750 Ft
Bősz Adrián Cabernet Franc, 430 Ft Jack Daniel's, 900 Ft
- Agárdi pálinkák, 990 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 350 Ft Capuccino, 450 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 350 Ft Hamburgerek, 1250-1650 Ft
Szentkirályi ásványvíz (0,33l), 300 Ft Pastramik, 1650-1750 Ft
Házi limonádé (0,5l), 690 Ft New Yorki sajttorta, 650 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Város Hőse alkalmazást teszteltem napok óta, hogy egy őszinte vélemény cikket szállítsak róla a Telekomnak. Épp a Kálvin tér környékén mozogtunk, mert meghívást kaptunk a Kombó Music Klubba, mikor a feleségem kitalálta, a ki tudja meddig tartó piálás előtt együnk valami tartalmasan izgalmasat. Ezen a ponton elővettem a telefonom, és rábíztam magam a Város Hőse ajánlataira, és az amúgy az Egy nap a városban blogon is megtalálható írások alapján az All about street food mellett döntöttünk.

Kissé bátortalanul indultunk neki a Múzeum körútra merőleges aprócska Múzeum utcának, de jobbon hamar felsejlett egy neonfelirat, ergo az irány helyes. A járdán közvetlenül a fal mellé egy sorba kirakott olcsó IKEA kerti bútorokból álló teraszra a hűvös idő beköszöntével már csak az vágyott, aki a kaja előtt még dohányozni akart, de fenntartások nélkül el tudom képzelni, hogy napsütésben, melegben, több sem kell.

Az All about Street Food 2014. október 8-án nyitott hosszas készülődés után a Kossuth Klub (Budapest Jazz Klub -> Muzikum Klub & Bisztró) mellett, egy egykori Taverna Knossos görög étterem helyén. Jó ideje érett az alkotókban már a szándék, tervezgettek, szervezgettek, tataroztak, kóstolgattak, kísérleteztek, rengeteg feszült pillanat és elsziszegett káromkodást követően a finisbe értek, hogy faszénen sült élvhajhász pont-jó hamburgereikkel, egy falatnyi modern konyhatechnológiával, némi házi pastramival, kőegyszerű, de tökéletes fish & chips-szel kápráztassák el az igényes tömeget. Ízek, textúrák, gondolatok, kontrasztok, csapolt kézműves sörök, némi humor, nagy pörgés esetén extra füst - ez van, a faszénen grillezés ezzel jár.

A minőségi street food újabb bástyájába lépve a lépcső tetején hajlamos elbizonytalanodni az ember, hogy mi ez a giccs? A bérleti szerződés feltétele volt, hogy érintetlenül hagyják a fali festményeket, a terem közepén álló vörös-arany műoszlopot, a pult hátteréül szolgáló műromokat és a képzelt földrengést átélt padlót - előbbiek trükkös elrejtése a kihajtható táblákkal, rajta az ételkínálattal, egészen jól sikerült. A télre való tekintettel, az utcafrontot díszítő két vödrös fa is bekerült - durva, ahogy a plafont súrolják, a falak, az asztalok és székek festésében a görög kék-fehérből az Egyesült Államok zászlaját megidéző kék-fehér-piros színek lettek. De hogy teljesen egyértelmű legyen az utalás, arról az 'I want you' cilinderes figura, a mosdók mentén a Route 66 áthallás, és a boltív alatt a tévét körbeölelő csillagos sávok gondoskodnak.

A hamburgerek többsége 100% marhahús pogácsával készül, én 16 fajtát számoltam, de van köztük grillezett kacsamell/májas, és vegáknak kecskesajtos is. Ha valaki tanácstalan, nézzen mélyen magába, és válasszon egyet a hét főbűn, és ekképp a burgerek valamelyikéből:

- bujaság: az avokádó, a karamellizált bodzás tejkrém, a banán ketchup miatt krémes és édeskés
- restség: kevés extra, gyorsan elkészíthető
- irigység: a saláta és a wasabi mártásnak köszönhetően zöld színű az egész
- fösvénység: a marhahúspogácsát olcsóbb pastrami hússal helyettesítik
- harag: csíp mint a fene
- kevélység: olyan gasztronómiailag nagyra tartott alapanyagból készül, mint a paradicsomlekvár, a vajon pirított spárga és a tejszínes paprikakrém
- torkosság: dupla hús, dupla cheddar és egy rakat feltét

Bár én itt és most találkoztam a hamburgeremben először pastramival, de ez alapján merem állítani, hogy ez a téma is megér egy külön misét. De mi is az a pastrami? Egy különleges, marhaszegyből készült szárított sonka, aminek az elkészítésekor a húst először bepácolják, majd különböző fűszerekbe forgatják. Szóval ezt rakják bele itt rozsos ciabattába, és a további hozzávalók alapján dől el a stílusa.

Ami külön jó hír, hogy házhoz is szállítanak, amihez az előkelő budapestburger domaint használják. A bringás futár arcok, akár egy pizzériában, a konyhához legközelebbi asztalnál ülnek és várják a beeső rendelést, amiből ha befut egy, arra vendégként is felfigyelsz, mert az új e-mailről szóló értesítés hangja annyira jellegzetes, hogy a háttérben duruzsoló Petőfi rádió olyankor bakfitty."

anyicska:

"Jó volt, szép volt, fincsi volt. A mediterrán és az amerikai stílusjegyek extrém keveredése nekifutásból indítja be a nyálelválasztást."

"A gyakorlott bringások a szemközti múzeum kerítéséhez kötik, a kritikus mennyiség elértével egyfajta modern közösségi kiállításnak is betudható."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 3 4
kiszolgálás 5 5
közönség 5 4
zene 4 5
mosdók 3 4
árszínvonal 3,5 3
  3,92 4,17

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr878170054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.08.07. 13:30:34

Az All About Street Food csapata nemrégiben beköltözött a Múzeum utca 7. szám alatt üzemelő Kossuth Klubba, így az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a konyha ki tudja szolgálni a Muzikum Klub & Bisztró közönségét is. Ide a Múzeum utca 5. szám alá meg egy hasonló minőségi burger elveket valló burg'n'soup bár került, neve csak annyi: Első. Ahogynézem, grátisz nem csak levesek, de kézműves sörök is vannak: www.facebook.com/elsobns
süti beállítások módosítása