.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 01. 6. - apuska
Dropkick Pub
pixel cégér Helyszín: 1111 Bp., Bercsényi u. 3.
Látogatás: 2015. november 9. 18:00-19:35
 Bezárt, megszűnt! 

> Nem kérdés, a kocsma tulajdonosa fanatikus rugby rajongó.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 198 7050
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/dropkickpub
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 15-23
Extrák: tévé (digi), wifi, cseh sör, belga sör, darts, koncert, bankkártyás fizetés

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dropkick, 400 Ft Bombardier Ale Bitter, 990 Ft
Bernard, 690 Ft Radeberger, 620 Ft
Pauel Kwak, 850 Ft Krusovice barna, 690 Ft
Guinness, 1100 Ft Delirium Tremens (0,33l), 950 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
... Unicum, 500 Ft
... Bols vodka, 380 Ft
... Jim Beam, 500 Ft
... Agárdi pálinkák, 680-780 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 290 Ft Tea, 350 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 290 Ft Capuccino, 390 Ft
Monster, 590 Ft Sós mogyoró, 250 Ft
Naturaqua, 190 Ft Zsíros kenyér, 250 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Nem is oly régen végigsétáltam a Bercsényi utcán, és őszintén meglepett, mennyi kocsmát találtam. Létjogosultságukat nyilván a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közelsége adja, de hogy az egyetemisták szomjúsága ilyen sok helyet eltartson? Ebben most sem vagyok biztos.

Random betértünk az egyikbe, látszólag a legújabba - sokáig itt működött a Boda Antikvitás -, aminek neve a legkevesebbet mondott. Dropkick! Az mi a rák? A tekintélyes szövegmennyiséggel operáló táblán ugyan fel van rajzolva egy rugby labdát rugó csíkos zoknis láb vádli magasságig, de engem mégis csak a szöveg győzött meg, miszerint belga és magyar kézműves sörök kaphatók, meg whiskyk és pálinkák a legjavából.

Miként tájékozatlan voltam, és a pultban a fickó szintúgy (első munkanapja volt), a neten néztem utána, mi a dropkick. Kicsit messzebbről indultam, mert nekem a rugby is vakfolt, s miután felfogtam a játék célját, miszerint: 'a rögbit kétszer 15 fő játssza, mindkét csapat játékosai igyekeznek az ovális labdát az ellenfél célterületére bevinni és ott letenni, miközben a labdát csak hátrafelé passzolhatják, előre csak vinni vagy rúgni szabad, amit a védők próbálnak megakadályozni szereléssel, ám szerelni csak a labdás játékost lehet, annak földre vitelével, mélyfogással, és a földre vitt játékosnak el kell engednie a labdát...', mentem bele a részletekbe, miszerint a drop kick a nyílt játék során egy spéci rugástechnika, mikor a kapu keresztléce fölé és az oldallécek közé céloznak úgy, hogy a tojás alakú labdát csúcsával ejtik a földre, és az egyik lábat keményen kitámasztva, a másikat meglendítve a földet érés pillanatában hatalmas erővel elrúgják. Ezt a technikát gyakran alkalmazzák kezdőrúgásként is.

Igazából ez már több, mint amit tudni akartam. Ezzel együtt sem értem, hogy magyar viszonyok közt csak igen szűk réteget megmozgató sportág kocsmai lecsapódása hozhat-e üzleti sikert, és miként köszön ez vissza a pincében? Átvitt értelemben lehet az estéhez tökéletes kezdőrúgás?

Angol sport = brit sport pub stílus - nyilván. Ugyanakkor cseh, belga és ír sör egyszerre van csapon, üvegesben jelen van az angol, német és spanyol, mindamellett szép a magyar kínálat, ergo a sörlap alapján a Dropkick inkább kozmopolita. De hogy Dropkick néven a legolcsóbb csapolt pontosan mi, azt nem sikerült kideríteni, csak hogy valami cseh.

A pincekocsma megjelenésén látni, érezni a szagán, hogy minden eleme új. A laminált padló, a radiátorok, a bútorok, friss a festés és a nyers tégla borítás, a fa gerendákból ácsolt elemek a falak előtt - a bőrhatású kanapé mögött pont mint két bordásfal -, melyek ügyesen törik meg a teret, és praktikus okai is lehetnek, mert ezekre ezt-azt akasztani sokkal könnyebb. Így lett helye a három tévének, melyeken kizárólag meccsek mennek, a söralátéteknek, a klubcsapatok sálainak és címereinek, a nyomokban Guinness-t tartalmazó mezeknek. A falakon vannak még retro reklámtáblák, mi több, egy darts táblának is jutott hely, az egyik ablakmélyedésbe meg egy felfújható rugby labdát szorítottak, normális, hisz e kívülről is tetten érhető jelzésérték nélkül az egész hitelessége mit sem érne.

A zenei felhozatal bár nem volt változatos, személy szerint nagyon élveztem. Kamasz koromat idézte, mikor a Tankcsapda Baj van című punkos albuma az elejétől végig ment, és utána a Supernemre váltás sem okozott akkora törést, amiért szót kellett volna emelnem.

Szóval az újszerűségéből adódó sterilitása ellenére a Dropkick Pub jó helynek tűnik, már ha megtalálja igényes sörivó közönségét. Bár a WC és az ételkínálat nem üti meg az egyéb területeken dícséretesen teljesített szintet, rugby rajongóknak kötelező, minden más sportesemény drukkereinek ajánlott, az idő meg majd eldönti, ennyi elég-e a boldoguláshoz."

anyicska:

"Nem kérdés, a kocsma tulajdonosa fanatikus rugby rajongó. A dropkick elnevezés és a berendezés ezt hamar egyértelműsíti, amihez Dropkick Murphys kocsmazene dukál, vagy stílusban a bostoni ír kocsmapunk csapat zenéjéhez nagyon hasonló, vagy épp nagyon más, mert két hónappal korábban az Oti Acoustic est is egy izgalmas irány.

Nem is gondolnád, de a koktéllapot elnézve a lányokra is gondoltak. Nagy kár, hogy enni nem lehet a zsíros kenyérnél komolyabbat, és itt a körőzött vagy a melegszendvics sem előrelépés, ahogy a zsályás-chilis házi májpástétom is csak annak (mikor épp van), aki szereti a májat, többek közt ezért távoztunk és ültünk be még máshova. A meccsek nem érdekeltek, és hétfő este jól láthatóan senki mást sem, egyedül voltunk, a diákigazolványunk is évekkel ezelőtt lejárt, így a 10% diákkedvezmény nem nekünk szólt, viszont komoly felnőttekhez illően használhattunk bankkártyát."

"Nem kínálja tálcán magát a lehetőség, de mint a példa mutatta, az ablakon lévő díszes rács opció, és könnyen ellenőrizhető bentről is."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4 4
kiszolgálás 4 3
közönség - -
zene 5 3
mosdók 3,5 3
árszínvonal 3,5 4
  4,00 3,40

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr328170042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.03.17. 19:20:31

Egy januári Facebook üzenőfali bejegyzés szerint beleszartak a bilibe:

Kedves Vendégeink!
Nem gondoltuk volna, főként nem pontosan a 11 hónappal ezelőtti nyitás fordulóján, hogy ezeknek a soroknak a megírására kényszerülünk.
Tőlünk független gazdasági érdekek miatt kénytelenek vagyunk szívvel-lélekkel vezetett, veletek együtt kialakított, tőletek színvonalas kocsmánkat bezárni.
Köszönjük nektek az együtt töltött 11 hónapot, a közös meccsnézéseket, a baráti találkozókat, a jó hangulatú sörözéseket, a koncerteket, azt, hogy a szabadidőtök részesei lehettünk.
Mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy a Dropkick hangulata ne vesszen el, és hamarosan máshol, de a megszokott színvonalon tovább folytathassuk, amit megkezdtünk.
Kérünk benneteket, ne töröljétek az oldalt, jelentkezünk!

Zsolti és Bence

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2016.09.15. 15:45:56

Ránézésre most is nagyon hasonló, de a neve: Egyetem kávézó II.
süti beállítások módosítása