.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2015. 11. 3. - kocsmablog
Kisüzemiek a Magyar Sörszövetségben

A Magyar Sörgyártók Szövetsége (Sörszövetség) legutóbbi közgyűlésen úgy módosították az alapszabályt, hogy a szakmai szervezet pártoló tagjai lehessenek a kis és közepes magyar sörgyártó vállalkozások is. Ez szolgálja a magyar sörkultúra szélesítését.

Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke, az idei Sör mi több rendezvénysorozat ötletgazdája közleménye szerint most a három nagy magyarországi sörgyártó - a Heineken, a Borsodi és a Dreher - állítja elő az éves magyar fogyasztás több mint 90 százalékát, mintegy 6 millió hektolitert. A piac fennmaradó hányadán osztoznak a Magyarországon működő kis és közepes sörfőzdék - számuk 40-50-re tehető -, valamint az import sörök. A kézműves főzdék piaci részesedése 1,5 százalék körül lehet.

multik.jpg

A szakmai szervezet bővítésével leginkább a belföldi sörfogyasztás növekedését kívánják hosszabb távon elérni. Magyarországon mintegy 65 liter sört fogyaszt ma átlagosan egy ember, ugyanakkor ez a mennyiség 25 éve meghaladta a 100 litert. Így az ágazatban tevékenykedő cégeket - mérettől függetlenül - a Sörszövetség szeretné megnyerni, hogy közösen tegyenek a belföldi sörkultúra emeléséért.

Az átlagos sörfogyasztás alakulása országonként (2008-2010)


A Magyar Sörgyártók Szövetsége továbbra is egy márkáktól független sörös kommunikációt folytat, aminek akkor van értelme, ha teljes vállszélességgel állnak mögötte a hazai márkák. 2015. november 3-án este a Bestiában megrendezett Főzdefeszt - Sörszövetség Jubileumi Díjátadó Gála 2015 lesz a külvilág felé az első ez irányú lépés, ahol kiosztásra kerül az Év Sörfőzdéje, 2015 Kedvenc Kézműves Söre, és a 2015. év Legszebb Sörcímkéje díj, két meglepetés-elismerés, pénzjutalmak, és a „Sör mi több” Médiadíját is megkapja valaki.

jubdijgala.jpg

A gálaesten a frissen piacra lépő Maltman Sörfőzde és a Főzdefeszten debütált Zirci Apátsági Manufaktúra sörei mellett vendégeink megkóstolhatják a díjazottak - Csupor, Monyó, Hübris - söreit, a hozzájuk illő fogásokról Wossala Rozina vezényletével a Bestia stábja gondoskodik.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr808046944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.11.06. 12:13:50

A Főzdefeszt csapata 2011. óta három kategória szerint díjazza a magyar söröket. 2015. Legjobb Sörfőzdéje a Monyó Brewing Co., a díj, azt a főzdét jutalmazza, amely ebben az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát. Az ez évi két Főzdefeszten már több mint 4000 szavazatot kellett összeszámolni, hogy kiderüljön, melyik sört szerették a legjobban a hazai fogyasztók, végül a Csupor Sörfőzde Tántorgó Paripája lett az Év Kedvenc Kézműves Söre. A Legszebb Sörcímke díját pedig a Hübris gerillafőzde Chorongi nevű söre kapta. Rendhagyó módon díjazásra került a Leghosszabb Sor díja, amelyet csöppet sem meglepő módon a Befaló Bill barbecue csapata vihetett haza és az Év Debütálása díj, melyet a Zirci Apátsági sörfőzde kapott.

A Főzdefeszt és a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSz) Jubileumi Díjkiosztó Gálaestjén a Sörszövetség a Kocsmablog munkáját is díjazta a Sör mi több Médiadíjával. A megtiszteltetés oka, hogy folyamatosan kiemelt témaként kezeljük a sört, segítve a hazai sörkultúra formálását.

Köszönjük!
süti beállítások módosítása