.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 10. 21. - apuska
Mokka presszó
pixel cégér Helyszín: 1024 Bp., Margit krt 5.
Látogatás: 2015. július 25. 17:55-18:15

> A békebeli szocialista presszókorszak egyik túlélője, ami nem akar kitűnni se nevével, se formájával.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 201 4682
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 7-21; Szo, V: 8-21
Extrák: tévé

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 355 Ft Kozel, 295 Ft
Dreher, 385 Ft Arany Ászok félbarna, 295 Ft
- Pilsner Urquell, 430 Ft
- Dreher Bak, 430 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Kimért asztali borok, 80 Ft Napóleon konyak, 330 Ft
Üveges borok, 150 Ft Jagermaister, 480 Ft
Vermuth Rosso, 180 Ft Johnny Walker, 480 Ft
Bb pezsgő (0,75l), 1500 Ft Békési Disznótoros pálinkák, 590 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 140 Ft Espresso, 220 Ft
Szénsavas üdítők, 260 Ft Tea, 190 Ft
Szóda, 40 Ft Forró csoki, 320 Ft
Red Bull, 500 Ft Ropi, 75 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Mokka. De nem a Tv2 reggeli műsora, és véletlenül sem a jemeni város, amiről az erős fekete presszó a nevét kapta, miként Mokha kikötőjéből indult anno útnak a kávé Európába. Ez csak egy Mokka presszó a sok közül. A békebeli szocialista presszókorszak egyik túlélője, ami nem akar kitűnni se nevével, se formájával, úgy térben, mint online, nincs weboldala, nincs facebook oldala, csak a törzsvendégek fékezett habzású rajongása, és a Margit híd budai hídfőjénél az egyszeri betérőkből adódó forgalom. Hogy a kávéjuk milyen? Én ugyan meg nem mondom - ha kávé van, minden van, hirdeti egy szlogen, - a mi kenyerünk most is csak a sör volt, mindennek hála.

Úgy rémlik, az utcafrontot még 10 éve is neonfelirat díszítette. A korszerűség átka, hogy kávés színekben játszó festett reklámtáblák váltották fel, és a dizájnt továbbgondolva az ablakokba is belóg néhány kávébabszem.

21. század. Nem csak az alsó bukó ablakokról tűntek el az óvón takaró nejlonfüggönyök, de a történelmi múltat idéző fémesen csillogó karos kávéfőzőgép is kikerült a pultból, dísztárggyá szelídült, és most a bejárattal szemben az ajtó fölött kapott önálló polcot. Funkcionalitását átvette egy kis vörös, a Merillo espresso modernizált technikája, de legalább a kávét frissen őrlik még most is, amihez adva vagyon egy egyszerű képlet: jó kávé = jó kedv = jó nap.

Hiába a megújulás, a Mokka presszó ízét, egyediségét, elsősorban ma is gyönyörű márványasztalainak köszönheti. A sarkaiban lekerekített viseltes márványlapot fényes alumíniumköpeny szegélyezi, és ugyanez az alumínium fedi középütt a szögletes metszetű combnyi lábat és az alant kiszélesedő ugyancsak lekerekített sarkú talpat. Kár volt azokkal a műanyag alátétekkel az asztaltetőt elcsúfítani, még akkor is, ha azok láthatóan rímelnek a színes fali montázsra. Ehhez képest az asztalokat környékező barna műbőr borítású fémszékek? Csak ülőalkalmatosságok, miként a bárszékek, amin az ülőpárnákat egy kislány rajzai dobnak valamelyest fel. Ó, pardon, már-már műalkotások, melyek szereplői nem bizonyítottan franciák. Társaik a WC felé a falba vágott ablakon át megjelennek a mosogató mellett is, és stílusát tekintve a kirakati ablakon is, mert arra meg fel van festve egy velocipéd (a mai kerékpárok őse, az az elől nagy kerekű), amin egy kislány kávéval a kezében teker. Mert hogy kávé kapható elvitelre is!

A Mokka presszó a nyugalom szigete. Az autóktól és villamostól hangos Margit körút ígéretes alternatívája a magányos merengők létezése kontra a törzsvendégek beszélgetésének alapzaja, akik rohanó világunkban megtanulták értékelni azt, amit egy megfizethető árú, a maga nemében igényes presszó a csóró, de igényes úri közönségnek adhat."

sortura2.png

"Legénykorunkban, amikor a Sörtúra még részben a csajozásról is szólt, ez a hely legendás volt, mivel itt volt a túra alkalmával először egy MILF a pultban. Nem is tudom mióta van ez az apró hely nyitva, de a MILF eltűnt és jöttek-mentek a pult mögött állok az évek alatt. Annak ellenére, hogy semmi extrát nem nyújt a hely, mégis van egy bája. A bent tanyázó törzsvendégeknek mindig van 1-2 jó szava a társasághoz, mindig elismerően beszélnek az alkoholfogyasztásról, főleg ha az mértéktelenül történik. Mivel sosem férünk be, itt van az, hogy páran bemennek és 1 ember vesz 4-5 sört vesz. Ezzel kivívja a törzsvendégek elismerését. A sör olcsó, nincs vele semmi baj, mást még nem igazán ittam itt. Emellett említésre méltó még a WC, mert egy lepukkant kis lukat várna az ember, de teljesen kulturált."

"A buszmegálló után van néhány útszéli korlát, ami megfelel a célnak, bár stílusokból fakadóan azt főként a Bem mozihoz tartozó kocsmalátogatók használják."

Értékelés

  apu anyi fb
dizájn 3,5 4 3
kiszolgálás 4 4 4
közönség 4 3 4
zene 3 3 3
mosdók 4 3,5 4
árszínvonal 4 4 3
  3,75 3,58 3,50

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr507668652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.08.16. 17:30:25

A háborút túlélő kávéházak kora a negyvenes évek végével leáldozott. A nagy múltú Szeiffert kávéház pöttömnyire zsugorodva Mokka presszóként folytatta és folytatja ma is a Margit körút 5-ben. Jutott eszembe ennek utánakeresni, mert mint most kiderült, tavaly változott minimált a díszítés: a pult fölé régi fotók kerültek ki, többek közt az egykori Mocca Espresso és Cukrászdáról: m.blog.hu/ko/kocsma/image/bp_kocsmak/mokka/moccacuki.jpg
És akkor a netet túrva álljon itt egy másik fotó is kicsit távolabbi nézetből, 1957-ből: m.blog.hu/ko/kocsma/image/bp_kocsmak/mokka/moccaespresso.jpg
süti beállítások módosítása