.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2015. 09. 21. - apuska
4es 6os Mamut

Cím: 1024 Budapest, Margit körút 73.
Látogatás: 2015. július 25. 16:50-17:10
Google Maps

Ami messze a legfurcsább, azok a híres énekesek bábúba oltott hasonmásai, amik mint megtermett G.I.Joe katonák a párkányon feszítenek.

Telefon: +36 1 782 6990
Facebook: fbk.com/4es6osmamut
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Elképesztő, ahogy egyik napról a másikra nőnek ki a földből a legjobbkocsma hálózat legújabb üdvöskéi. Jelenlétük a körúton a Király utcától a Blaháig megszokott látvány, kikacsintgattak már a Corvin negyedig, ugyanakkor Budán kissé még szokatlan. Na most a 4es, 6os Mamut kis képzavarral élve vagy az úttörő első fecske, amit idővel ide is követnek a társai, vagy az első és utolsó mohikán.

A jellegzetes, kissé lekerekített saroképület a bejárat előtt két oszloppal a közelmúltban még procross.hu kerékpárüzlet volt, a 2012-es szerencsejáték-törvény módosítás előtt meg egy Senator kaszinó. Azelőtt? Azelőtt nem tudom. Pedig odabenn van egy mozaikokkal kirakott oszlop, felette kör alakban világító üvegberakás, aminek szocreálba oltott giccsfaktora talán még egy játékbarlangnál is távolabb mutat.

A lényeg, miszerint budai viszonylatban ma ez egy olcsó kocsma. Egy hangyányit kipofozva. Hála az égnek, csak a sörpadokhoz tartozó asztalokat tartották meg a készletből, a jelenlegi napilap mintázatú párnázott ülőalkalmatosságok az eredetinél egy fokkal kényelmesebbek és stabilabbak.

A tükrök a falon optikailag nagyítják a teret. Ami a dekort illeti, kicsit olyan érzésem volt, mintha minden olyan díszítőelem idekerült volna, aminek a Stifler bárban és a Spitz and Burgerben már nem volt helye, ilyen mód visszatérő elemek az oszlop körül a hordók, a falra kiaggatva filmplakátok, elszórva bakelit lemezek és megannyi hangszer - a tévé alatt a szintetizátor a kedvencem -, de ami messze a legfurcsább, azok a híres énekesek bábúba oltott hasonmásai, amik mint megtermett G.I.Joe katonák a párkányon feszítenek. Ebben az összefüggésben lábmagasságban a házőrző asztronauta jelenléte a bejáratnál a kirakatban érthetetlen, főként, hogy a pult másik végén a világító szemű E.T. fényévekre van tőle.

Miként 4-es 6-os kocsma viszonylatban a Széna téri és a Mechwart ligeti villamosmegálló a Négyes-hatos Mamuttól. Pontosan a kettő között. Ilyen percekben mérhető hosszú gyalogutakat a legjobbkocsmások eddig nem kockáztattak, de hát ez Buda, itt élményszámba megy a séta, itt annak is örülhetnek a helyiek, hogy nem kell többé Pestre átvillamosozni, ha az esti bulikában a fiatal közönség és az italakciók, mi elsősorban a lényeg.

anyicska:

Biztos korán volt még, mert a csapolt búzasör csapját csak harmadjára sikerült megtalálni. A pultban az amúgy kedves szőke lány először Drehert csapolt, majd amikor szóltam neki, hogy én nem azt kértem, akkor elnézést kért, elővett egy új poharat, és Dreher Bakot engedett bele. Semmi gond, három a magyar igazság. Miután jeleztem, hogy majdnem jó, csak ennek a színe fekete, még egyszer nekifutott, immáron a feladatot tökéletesen kivitelezve.

sörtúra:

A 4es 6os kocsmák hada már bevette Budát is, hiszen eddig itt nem volt a franchiseba tartozó kocsmák közül 1 sem. Idén a Sörtúra egyik állomását lecseréltük erre, mert egy franchiseban az a jó, hogy mindig ugyanazt a szintet hozza. Egyébként ennek a helynek még igényes is a kialakítása. Nem csak egy szimpla tucatkocsma, hanem érezni rajta, hogy van egyénisége. Valamiért Hollywoodi feelinget próbáltak varázsolni a helyre, nem egészen értem, hogy miért, de a berendezés és a dekoráció jól sikerült. Bár az nem túl szimpatikus, hogy a bejáratnál rögtön egy bankautomatával találkozik az ember, de legalább nem kell messze menni, ha némi plusz pénzre lenne szükség az esti ereszd el a hajamhoz.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 390 Ft
Üveges sör: Kozel, 450 Ft
Bor (1 dl): Folyó bor, 110 Ft
Rövid (4 cl): Kalinka, 390 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 250 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Ropi, 150 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr287668764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.