.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 09. 17. - kocsmablog
Szekszárdi Szüreti Napok 2015

pixel

> A Szekszárdi Szüreti Napok a borvidék legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál. Minden év szeptember harmadik hétvégéjén rendezik meg, ezúttal szeptember 17-20 között. A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva.

Úgy tarják, aki Szekszárdon tölti ezt a kellemes őszi hétvégét, visszatér majd újra s újra a kadarka és bikavér hazájába!

„Már, ha a borral telt az a kancsó,
hogy ne mulatna zenével a vendég,
tósztja pohárnak, akár a parancsszó,
kell az a bor, hogy a nyelve peregjék."

~ Kis Pál István: Ünnepi borkínáló a Csodából, részlet

szekszardi.jpg

Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, utcabál, disco szórakoztatják a közönséget. A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi. A szombat esti folklórműsorban megválasztják 2015. év Szüreti táncos párját, akik egy évig viselik a kitüntető címet, és 2016-ban a rendezvény arcai lesznek. A Borudvarban szekszárdi borászok kínálják a hegy levét.

A Béla király téri Borudvarban közel 40 pincészet és 2 pálinkaház mutatkozik be, melynek szervezője a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. A szekszárdi vendéglátósok – ahogy azt tőlük minden évben megszokhattuk – a térség szüreti ételeivel várják kedves vendégeiket az Ízek utcájában.

Ám a Borudvaron kívül is rengeteg érdekes program várja a látogatókat: hagyományőrző kézműves vásár, boroscímke-, fotó- és autókiállítás, színes családi programok vezetik fel az esti koncerteket, ahol idén fellép a Csík zenekar Rúzsa Magdival, a Kiscsillag, a Kerekes Band, és a rendezvény vasárnap este zárul az Irigy Hónaljmirigy koncertjével.

borozo.jpg

Borudvar és Ízek utcája nyitva tartása:

csütörtök:18.00-01.00
péntek: 14.00- 01.00
szombat 11.00-01.00
vasárnap 11.00-01.00

Borászatok és pálinkaházak:

Bodri Pincészet, Bősz Adrián, Brill Pálinkaház, Dániel Pince, Danubiana, Dúzsi Tamás Pincéje, Eszterbauer Borászat, Fekete Borpince, Ferenczi Szőlőbirtok, Ferger-Módos Borászat, Fritz Borház, Garai Pincészet, Heimann Családi Birtok, Herr Pince, Hetényi Pincészet, Ifj. Márkvárt János, Illyés Kúria, Lajvér Borház, Leányvári Pálinkaellátó, Merfelsz Pince, Mészáros Pál Borház és Pince, Neiner Családi Pince, Németh János Pincészet, Posta Borház, Prantner Pince, Remete- Bor, Ribling Pince, Sárosdi Pince, Schieber Pincészet, Sebestyén Pince, Szeleshát Szőlőbirtok, Szent Gaál Pincészet, Szoboszlay Pince, Takler Borbirtok, Tringa Borpince, Tüske Pince, Tűzkő Birtok, Twickel Szőlőbirtok, Vesztergombi Pince, Vida Családi Borbirtok, Virághegyi Bor Kft. Németh Család

Ízek Utcája:

Az Ízek Utcájában a helyi éttermek specialitásairól és tájjellegű ételekről a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület gondoskodik: Aranykulacs Vendéglő, Papa Borozója, Stefán Étterem, Szász Söröző és Étterem, Toscana Étterem

szuretipar.jpg

Részletes információ:

Web: www.szekszardiszuretinapok.hu
Facebook: www.facebook.com/Szekszárdi-Szüreti-Napok-ONLINE-192264294179598/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr707796334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása