.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 08. 24. - apuska
360 Bar

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 39.,
Látogatás: 2015. május 28. 19:35-20:55.
Google Maps

Tökéletes helyszín, hogy különlegesnek érezd magad!

Telefon: +36 30 356 3047
Facebook: www.facebook.com/360barbudapest
Web: http://360bar.hu/

Vélemény

apuska:

2014. május 29-én indult a 360 Bar, Budapest legmenőbb rooftop bárjának karriere az egykori Sky Terasz helyén. Ha még nem jártál ott, gyorsan kérdezd meg magadtól, miért, és az nem lehet kifogás, hogy nem tolakodik a képedbe az utcafronton semmi ráutaló. Mondom, hol kell keresni.

Az Oktogonhoz egészen közel, az 1885-ben épült Parisi Nagyáruház főbejáratától jobbra van egy szerényebb PDS Offices kapu, többek közt egy Ustream logóval. Beljebb recepció, ahol ha bizonytalankodsz, kedvesen bátorítanak, és megmutatják az utat a lifthez. Egy lift, nem sok, 6 személyes, ez a szűk keresztmetszet. Előfordulhat, hogy pár kanyart várni kell mire fel- vagy épp lejutsz, illetve az is meg van kötve, hogy 600 négyzetméteres tetőteraszon egyszerre 180 ember lehet fenn. Hatodik emelet, a liftajtó kinyílik, s rögtön látod, ahogy elterül alattad a város. A látvány lenyűgöz, innentől minden egyéb másodlagos, teszel egy kört, rácsodálkozol a panorámára, majd illemtudón rendelsz valamit, ami nem olcsó - egyre kevésbé az -, de cserébe nem szednek belépőt, mint más normál városi kilátókban.

A környező tetők önmagukban is érdekesek. A különféle megoldások, cicomák és praktikumok, a gangok és a sugárutak, na meg a Budapestből kimagasodó klasszikus látnivalók, a Bazilika, zsinagóga, Citadella, Országház, Szabadság-szobor, Halászbástya, Budai vár és az óriáskerék. A maga módján a kialakítás is impozáns, kicsit eklektikus, középen a nagy üvegárok, rozsdaszínű és vasbeton szerkezetek, körbe-körbe raklapok, katonai holmikból kialakított virágládákban egy csomó növény meg mindenfelé fából ácsolt ülőalkalmatosságok, ám azon pihe-puha párnák, előkészítve pokrócok, másutt néhány magasabb bárszék, és több összecsukható darab, a fémesen csillogó kémények között színes égősorok. Ja, és egy saját almafa!

És még a zene is jó! Hát ha még élő, mi szerdánként este héttől közel sem példa nélküli, az akusztikus duó előadása a túlvégen egész addig fel sem tűnt (tiszta Balcony TV), míg újra körbe nem jártam a 360 fokos panorámára rácsodálkozni. Csütörtöktől szombatig hajnalig pörgetik lemezeiket a chill out és downtempo DJ-k, végre a fesztiválokon és a klubkoncerteken kívül is szabadon tehetik, szomszéd sehol.

A 360 milliliteres egyedi korsó ötletes, csak ne éreznéd mögötte azt a trükkös árazási technikát, amit a Soproni a 4 decis dobozokkal már országosan bedobott. A hangulat adja, ehhez jár sokféle koktél, de mit lehet itt enni? Az étlapon a saláták és szendvicsek mellett bisztró jellegű kínálat: egyféle leves, desszert, és néhány idényjellegű főfogás, és még mindig az Andrássy úthoz képest viszonyítva, az áruk is elfogadható.

Asztalt foglalni 11 és 18 óra között kizárólag telefonon lehet korlátozott számban, de ezért külön díjat számolnak fel! Urbánus, humánus, harminc fölöttieknek, akik már megtehetik. Tökéletes helyszín, hogy különlegesnek érezd magad!

anyicska:

Lám, lehet még a Corvintető fölé magasodni! A 360 Bar olyan csúcs vendéglátóhelye Budapestnek, mint Pécsnek a tévétorony, mint Siófoknak a víztorony, nekem meg kedves mind, mert mindről messze-messze körbe lehet nézni. Itt külön jó, hogy tehetjük ezt a szabad ég alatt - csak ne fújjon a szél -, és kínálatukba még egy könnyű vacsora is belefér, na meg prémium borok. Romantikus, ünnepi!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 700 Ft
Üveges sör (5 dl): Soproni Démon, 700 Ft
Bor (1,5 dl): Laposa Rizling, 780 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 1150 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 470 Ft
Meleg ital: Capuccino, 470 Ft
Harapnivaló: Lecsó kolbásszal, 1950 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr97689102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.12.27. 11:20:13

Hideg van, és franc se kívánkozik a tetőre? A 360 Bar adott most egy pofont a szezonalitásnak, iglusította a teret, így lészen örök a panoráma: www.nosalty.hu/izhuszar/atlatszo-igluk-budapest-felett-amelyekben-meg-vacsorazhatsz-panoramatol-odaleszel
süti beállítások módosítása