.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 07. 20. - apuska
Piás utazó

pixel

> 2015. július 21-én veszi kezdetét a magyar Travel Channel műsorán a Piás utazó (Booze Traveller) első évada. A főszereplő Jack Maxwell, a koktélok szakértője azért járja a világot, hogy mindenhol igyon egyet! Ilyen a Kocsmablog álom meló. Irigykedünk...

Gyerekként a kedvenc filmjeim közé tartozott a Részeges karatemester (Drunken Master). Rongyosra néztem azt a nyomorult VHS-t, majd pár éve a Másnaposok (The Hangover) sikerét látva ismét eszembe jutott, hogy milyen jó kiindulási alap, ha a főszereplők az alkoholtól megrészegülnek, már ha elég hiteles nekik ez a szerep. Szinte már vártam, hogy az állandó valóságshow-k kötelező hangulatfokozó eszközén túlmutatva a dokumentarista alkotásokban is bevállalja valaki, hogy piál, nagyságrendileg felismerve saját határait, hisz ebben a finom alkoholmámorban az átlagosnál szórakoztatóbb és sokkal őszintébb műsort vezethet. Mert ugye azt tudjuk, hogy a részeg ember nem csak hogy nem hazudik, de nem is álszent!

pias_utazo_3.JPG

Így amikor meghallottam, hogy indul egy sorozat Piás utazó címmel a Travel Channelen, reméltem, talán ez lesz az. A főszereplő Jack Maxwell karaktere akár alkalmas is lehet rá, ugyanis Dél-Bostonban nőtt fel, ahol mindenki ismer mindenkit, és a helyi bárok olyanok, akár a nappalik, családi vacsoráktól esküvői fogadásig mindent tartanak bennük. Ekképp egész fiatal korától gyakran látogatta őket, sajátos humorára is rányomva a bélyegét. Első munkája szintén a kocsmákhoz köti: a vendégek cipőit pucolta, ergo köztük mozogva hamar rájött, milyen fontos szerepet tölt be az ital a társasági életben.

jack_6.jpg

A Piás utazó című műsor lényege, hogy Jack világszerte igyekszik megismerni a helyeket, hagyományokat és kultúrákat a felszolgált italok mögött. Kemény munka, de Jack készen áll rá! Ennek megfelelően nem egyszerűen különleges helyi italokat mutat be, hanem elmeséli mögötte a történetet, hogy hogyan készül, az emberek miért és hogyan isszák, milyen élet folyik a bárokban vagy épp a helyiek otthonában. Mindig tiszteletben tartja a helyi kultúrát: „Mongóliában tevetejből készült vodkát kell inni. Ha nem teszed, az sértés. Akkor hármat kell meginnod. Szóval véletlenül sem szeretnénk senkit megbántani.” – mondta. Alkohol általában gabonából és gyümölcsökből készül, ám a Góbi-sivatagban egyik sincs. Viszont a sivatagi nomád népek is szeretnének valamit inni, ezért ők a tevéket fejik meg, a tejet megerjesztik, desztillálják, és íme: a vodka!

pias_utazo_2.JPG

Ezek után arra a kérdésre, hogy melyik a leggusztustalanabb ital, amit kóstolt, két másik különlegességet is megnevezett. Az egyiket egy perui törzsnél itta, akik megrágják a krumplit, beleköpik egy edénybe, majd hagyják megerjedni. De a másik is Dél-Amerikához köthető, egy bazárban egy terráriumból kellett kiválasztani egy békát, amit a szeme láttára nyúztak meg, majd egy kis meleg vízzel összeturmixolták, és ezzel kínálták meg.

A műsorvezető májusban, a második évad forgatásakor Magyarországon is járt. Eljutott Paszabra, ahol pálinkát ivott és találkozott a Parno Graszt zenekarral, és beszélgetett vezetőjükkel, Oláh Józseffel, találkozott Zwack Izabellával, és megkóstolta az Unicumot, majd whiskyket próbált ki Ambrus Attila „a viszkis rabló” társaságában.

btr_204_hungary_0517_3_1_-1.jpg

A változatos helyszínek kiválasztásán egy egész produkciós stáb dolgozik, Jacknek ebbe nincs beleszólása, ő áldozatkészen megy, ahova küldik. Márpedig jobbnál jobb helyekre küldik...

Az első évad 15 részből áll. A magyar nyelvű Travell Channellen a következő hetekben keddenként 21 órától bemutatott részek témái a következők lesznek:

07.21. – 1. rész – Izland forró tüze

Mohapálinka, vulkanikus sör és maratoni kocsmajárás tartja melegen az izlandiakat. Az Északi-sarkkör szélén Jack Maxwell felfedezi, hogyan hozta létre az országot az elszigeteltség, az újítás és a viking szellem.

07.28. – 2. rész – Spanyolország: felrázva, nem keverve

Lángoló alkohol és egy titkos társaság, hűs vermut és a világ leggyorsabb játéka. Európa legtöbb bárjához hasonlóan Spanyolország is számtalan független embert és ízt kínál.

08.04. – 3. rész – Nepál: fennkölt állapotban

Szentelt marihuánás tejes shake, sherpa-sör és a Yeti kedvenc itala – mindezt a Himaláján kóstolja meg Jack.

08.11. – 4. rész – Ausztria jót tesz

Fenyőtobozból készült snapsz, sör-fürdő és egy alpesi házibuli.

08.18. – 5. rész – A varázslatos Peru

A köpött sör megkóstolása az Amazonas mentén  - és a béka smoothie. A leghihetetlenebb italok!

08.25. – 6. rész – Japán nem viccel

A mérgező gömbhalból (fugu) készült szaké, egy bor-fürdő és szumós ivócimborák.

pias_utazo_01.jpg

A továbbiakban még:

7.rész – Mongólia járatlan útjain

Teve-vodka, erjesztett lótej és a nomád élet. A modern Mongólia nem tagadja meg harcos múltját.

8.rész – Zűrzavaros Törökország
9.rész – Hollandia: a bátorság a sörben van
10.rész – Litvánia: találkozás az Ördöggel
11.rész – Örményország: szedres moonshine és Noé bárkája
12.rész – Belize: a megtalált Paradicsom
13.rész – Dél-Afrika: pálmabor, házi mézes pálinka, a zuluk söre
14.rész – Tennessee: whiskey és rum
15.rész – Halottak Napja New Orleans-ban

A műsor promóciójának részeként az AnKERT olyan söralátéteket oszt 2015. július 31. és augusztus 7. között egy hétig, aminek a hátán kaparós játék van, és amivel plusz söröket lehet nyerni. Ezzel párhuzamosan a Kocsmablog Facebook oldalán is játszhattok, melynek nyereménye egy 10.000 forint értékű fogyasztás az AnKERTben, illetve 5 db Travel Channel csomag.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr777580538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.11.11. 10:06:13

A Magyarországon forgatott rész online már megtekinthető:
indavideo.hu/video/Booze_Traveler_-_Hungary
süti beállítások módosítása