Helyszín: 1034 Bp., Szőlő u. 42. Látogatás: 2015. április 4. 15:30-17:30 |
> Olyan volt, mint egy Krúdy regényben. Szindbád, ilyenkor hol vagy? A Zöld Kapu a Vörös Postakocsira is rímel.
Adatlap
Elérhetőség: +36 1 387 70 28
Web: http://zoldkapuvendeglo.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/ZoldKapuVendeglo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 10-22
Extrák: konyha, különterem, cseh sörök, társas játék, kerthelyiség, bankkártya
Árlap
Csapolt sör (0,5l) | Üveges sör (0,5l) |
Svijany Rytir, 550 Ft | Primator búza, 750 Ft |
Svijany Kvasnicak, 650 Ft | Pardubicky porter dobbel bok, 750 Ft |
Primator EPA English pale ale, 650 Ft | Erdinger búza (NA), 750 Ft |
Primator zöld sör, 650 Ft | - |
Bor (1dl) | Rövid (5cl) |
Katona Balatonboglári Cuvée, 140 Ft | Unicum, 750 Ft |
Twickel Szekszárdi Cuvée, 140 Ft | Finlandia, 990 Ft |
Ludányi Mátraaljai sárgamuskotály, 350 Ft | Jim Beam, 990 Ft |
Ludányi Mátraaljai Excellent rosé, 350 Ft | Szicsek pálinkák, 1200 Ft |
Üdítők (2dl) | Egyéb |
Rostos gyümölcslevek, 280 Ft | Tea, 400 Ft |
Szénsavas üdítők, 280 Ft | Capuccino, 450 Ft |
Szörpök, 280 Ft | Szőlőkert rostélyos, 2990 Ft |
Szóda, 40 Ft | Túrógombóc, 990 Ft |
Fotók
Vélemények
apuska:
"Tuti tipp alapján jöttünk, asztalfoglalással (szükséges lehet), 9-es busszal a belvárosból, térkép nekünk e táj. A magas óbudai panelok mögött a Szőlő utcában kertes házakra leltünk, de azok közül is rögtön kitűnt, hogy a Zöld Kapu vendéglő beépített tetőtérrel egy szépen felújított takaros kis sváb ház. Igen, zöld ajtók, zöld spaletták, zöld ablakok, zöld kapu, ahogy meg van írva. Vicces (régies?), hogy a márványtáblán a házszám fölött az utcanevet már úgy írják Szöllő, de a cseh Svijany sörgyár logója gyorsan tereli tova a tekintetet, míg a kiszűrődő illatok már a testet is, természetesen befele.
Belépsz, és pont ilyennek képzelsz el egy családi vállalkozásban működtetett menő éttermet. Súlyos asztalok és padok, kockás terítő, régi képek, sörös relikviák a falon, elmúlt korok használati tárgyai a polcon, szezonálisan barkára aggatott húsvéti tojások, csillárok, a téglákkal kirakott hátsó árnyas kerthelyiségben muskátli (az autóbejáró kapuján át lehet megközelíteni, de amikor mi voltunk, még nem volt nyitva) - klasszikus magyaros óbudai kiskocsma.
Az emberek ennek megfelelően imádják. Szinte tolonganak. Főleg nyáron, mikor ki lehet ülni, és nem a négy fal pofozza vissza a kajaszagot, s miként a magyar ember szereti a hasát, itt nagyon figyelnek arra, hogy jó minőségű húsokból pakolják eléd azt az adagot, ami után esélytelen, hogy éhes maradj. Csak csülkös ételből - sok a saját recept - készítenek 24 félét. Felfoghatatlan. Választani még az érzékletes elkészítési leírások alapján is iszonyúan nehéz, cserébe míg ezen agyalsz, korsók, már csak megszokásból, jönnek-mennek, jóféle cseh sörök nyitnak opcionálisan utat a gyomrodba. Ugye nem autóval mennél? Csak mert pálinkából is van vagy 25 különböző, bár lényegesen drágábban, mint amikor a belvárosban ugyanezen érdekeltségbe tartozó Öszvérbe komolyan ittunk, ellenben itt olyat ettünk, hogy hű meg hú.
A zöld söröm mellé én egy nagyon zöld medvehagymalevest kértem, ami bőven meg volt szórva reszelt sajttal. Vagy nevezzem inkább főzeléknek? Volt annyira sűrű. Majd a konyhafőnök ajánlatából néztem ki magamnak a Szőlőkert rostélyost: hátszín roston, füstölt kolbászos, gombás lecsóval és hasábburgonyával összeforgatva, fatányéron kínálva - jaj, most is összefut a nyál a számban, muszáj ezt az írást azonnal abbahagynom...
Ekképp rövidre zárva. Így történt, hogy a Zöld kapus sörkekszen szereplő szlogenek mindegyike érzékenyen betalált nálam: a Komoly Gyomor Klub, A csülkök nálunk laknak!, az Egy falat Óbuda, megvettem, megettem, a ritka alkalmak egyikeként azóta is emlegetem, mikor a jóféle italok csak mintegy kísérőként voltak az asztalon, mikor a hangsúly a kaján van.
Többször szeretnék belefutni hasonlóba. Véletlenül vagy ajánlásra. Mert jó volt látni, hogy erre mekkora az igény, hogy itt nem a fennmaradás a tét, mert ez egy win-win helyzet, ha jó áron jön össze a hagyomány és minőség. Ez a rákospalotai Bádog Gundel történet is hogy felforgatta aktuálisan az internetet? Nem ez lenne a természetes? Bohóckodnak itt a csúcsgasztronómiában a hatalmas tányérok közepére odakent degusztációs menükkel. Ugyan már. Ezt valahogy így kell!"
anyicska:
"Olyan volt, mint egy Krúdy regényben. Szindbád, ilyenkor hol vagy? A Zöld Kapu a Vörös Postakocsira is rímel.
Régi vágású, hangulatos vendéglő, tele éhes emberekkel. Mégis gyors és kedves a kiszolgálás. Zöld sör Csehországból? Jöhet. És valami különleges a sok-sok oldalon át tartó étlapról.
A szomszéd asztalnál a fiatal törzsvendégeket a pincér úgy fogadta: Srácok, a szokásosat? Ők visszajáróként azzal tisztában lehettek, amivel mi még nem, hogy fölösleges ide leves és/vagy előétel, ha főételt is rendelsz. Ami kajamennyiséget itt a tányérokra kipakolnak, azt normál körülmények között hetekig eszem. Majd a végén még udvariasan megkérdezték, kérek desszertet? Vicces. Hova? A falra hányjam? Megállapodtunk abban, elég ha a maradékot becsomagolja, és nyilván fel vannak erre készülve."
"Két komoly törzsű fa meg egy lámpaoszlop van a ház előtt. Mellette a szomszéd cég (Immodus Zrt.) jóféle kerítése, talán nem megbotránkoztatás a kétkerekűt oda kötni. De a jó idővel, ha kinyit a kerthelyiség, ez is könnyebb."
Értékelés
apu | anyi | |
dizájn | 4,5 | 5 |
kiszolgálás | 5 | 5 |
közönség | 4 | 4 |
zene | - | - |
mosdók | 4 | 4 |
árszínvonal | 3,5 | 3,5 |
4,20 | 4,30 |
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek