.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 05. 28. - apuska
Ex klub

Cím: 1114 Budapest, Mészöly utca 3.
Látogatás: 2015. április 21. 18:00-21:30
Google Maps

Ez nem egy trendi budai hely, hiányzik belőle még sok millió forint, amivel kevésbé avíttá és sokkal barátságosabbá lehetne tenni, de legalább őszinte, és a maga módján próbál másoktól különbözni.

Telefon: +36 20 974 6241
Facebook: fb.com/exklub2014
Web: -

Vélemény

apuska:

Az FTSK Excelsior SE 2014-ben új székhelyre, Óbudára költözött. Ahogy a neve is utal rá, az Ex klub a hegymászó sportegyesület egykori klubhelyisége, 2014. szeptemberében tartották a nyitóbulit, de ahogy a Sörjárőr 2008-as Excelsior beszámolóját nézem, üveges söröket régen is lehetett inni, és elég ismert helynek számított az egyetemisták körében.

Tehát mélyen a föld alatt most is üzemel a hatalmas pince, benne csomó potenciál, amit már a sok szép emlék miatt is kár lett volna kihasználatlanul hagyni. Ami lényegi változás az egykori sportklubhoz képest, hogy a plafonról lelógó sikló- és ejtőernyőket tűzrendészeti okokból leszaggatták, a belső terem álmennyezetét lebontották, új mosdókat alakítottak ki, a folyosón a padlókövet újrarakták, bepakoltak néhány új széket és ülőgarnitúrát, fixen kiraktak egy projektort és egy vásznat, és szakadatlanul festettek, festettek, festettek. És ezek még csak a külsőségek! Ami a kötelező köröknél is fontosabb, hogy az új üzemeltetők milyen stílust látnak bele? Ha csak a kínálatot nézzük, nagyon biztató. Az ízlésük jó. Kiváló cseh sörök, jóféle szörpök, és olyan ízletes sörkorcsolyák vannak az Ex klub választékában, mint a csilis tepertős kenyér - több lélek, mint pénz.

Oké, értem, ettől még nagyon úgy tűnik, hogy az Ex klub alig ad a külsőségekre. Tény, ez nem egy trendi budai hely, egy átlagos szint eléréséhez is hiányzik belőle még sok millió forint, amivel kevésbé avíttá és sokkal barátságosabbá lehetne tenni, de legalább őszinte, és a maga módján próbál másoktól különbözni. Sok helyütt mállik a vakolat, a plafonon futnak mindenféle kábelek és csövek, nincs egységes stílus, előkelő dizájn, a padló néha még egy termen belül is többféle, jobb híján a régi hegymászós díszletek is megmaradtak, na meg a hihetetlen a festmények, melyek közül több felettébb pikáns. A férfi WC-ben a vakablak elé belógatott perverz halacskás zuhanyfüggöny vagy a hónaljkutyás szaró alak körüli felirat, miszerint: 'A rend és nyugalom megzavarására alkalmas képi és hangjelenségek fordulhatnak elő ebben a helyiségben!', őszinte mosolyt csalt az arcomra.

Biliárd, csocsó, darts, kivetítő, falmászás, hétfőnként quiznight. Ergo ha valaki nagyobb társasággal kocsmázna és játszana, itt sokféle a lehetőség egészen jó árakon: biliárd 600 Ft/óra, csocsó, darts 100 Ft/menet, mászás 500 Ft a diák, 700 a felnőtt, 5000 Ft a havi bérlet all you can climb! akcióval. Ráadásul szülinapi rendezvényekre is foglalható csodálatos játszótér brutál hangfalakkal, a 20 évvel fiatalabb énem most vadul csapkod, hogy az akkori szükségelteimet nézve mekkora házibulikat tudna most itt rendezni, és a legnagyobb király lennék vele a csapatban.

anyicska:

Mármint az a mászós történet? Sötét pince, cseh sörök, semmi extra. Olyan koncepció nélküli még. De volt ott egy cuki macska, amolyan hízelgős fajta. Jött, simult, dorombolt, azt mikor megijedt, körmeit kieresztve a ruhámba kapaszkodott. Onnantól nem tudtam őszintén örülni neki.

A pultban a lány nagyon kedves volt. Van egy csomó biliárdasztal, az aktuális BL-meccset kivetítőn adták, hátul a WC-k mögött a mászóterem még mindig megvan, jó lehet lejönni ide sportolni, és levezetésképp egy jó cseh sört inni a sporttársakkal. Régen ez máshogy volt?

timi:

Díjazom, hogy a férfiöltöző után sikerült kialakítani a női szakaszt, így kicsit lehet mozizni. Amúgy olyan helynek tűnt, aminek megvan a törzsközönsége és abban pedig kifejezetten látok potenciált, hogy van egy hely, ahol lehet mászni vagy kipróbálni (egy ideig kijárkáltam a harmadik kerületbe a Spiderbe, de halál oda a közlekedés). Simán le lehetne járni bohóckodni, aztán meg leülni a társasággal és inni egy sört, valószínű csinálják is többen. Az meg teljesen nem számít, hogy mennyire fancy, mert ez tipikusan olyan hely, ahol majd a társaság számít, attól lesz kényelmes és kellemes. Kívülállóként belecseppenni vagy betévedni talán nem olyan izgi, de ha már párszor megfordulsz, lesz kedved az egészhez. Ha jobban tolnák ezt a koncepciót, akkor kerekebb lenne a kép. A sörökről nem írok, tök jogosulatlan lenne, de kezdem azt hinni, a búzasörök felé húzok, mert eddig valahogy azok maradtak meg. Kiszolgálás szerintem korrekt, a csaj kedves volt, ha valami kellett hozta, vitte… negatívumot azért nem írok, mert ahhoz képest amilyen a hely, nem akar másnak tűnni, minden más ízlés (pl. nekem a falfestések annyira nem adják), szitu és az adott hely lehetőségeinek kérdése.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Konrad, 390 Ft
Üveges sör: Postrizinske félbarna, 550 Ft
Bor (1 dl): Olaszrizling, 150 Ft
Rövid (4 cl): Finlandia, 500 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Kávé, 180 Ft
Harapnivaló: Csilis tepertőkrémes kenyér, 250 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr407470080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása