.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 05. 15. - apuska
IF kávézó
pixel cégér Helyszín: 1092 Bp., Ráday u. 19.
Látogatás: 2015. március 31. 18:40-19:55

> A koncertek közösségének belépődíjat számolunk fel, a jegy ára a földszinten 800 Ft, a galérián 400 Ft - megfizetésével a zenészeket támogatja.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 299 0694
Web: http://ifkavezo.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/iFkavezo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 10-24
Extrák: kézműves sörök, koncert, különterem, terasz, konyha (ebéd menü), kiállítás

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Wernesgrüner, 640 Ft Stella Artois, 580 Ft
Távoli Galaxis, 1000 Ft Staropramen Dark, 650 Ft
Black Horse, 1000 Ft Keserű méz, 800 Ft
- Kaltenecker Brokát, 980 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Vesztergombi Cserszegi fűszeres, 350 Ft Unicum, 750 Ft
Kőróka Olaszrizling barik, 520 Ft Becherovka, 650 Ft
Pastor Rosé, 390 Ft Jack Daniel's, 890 Ft
Simon Cabernet Sauvignon, 360 Ft Szicsek pálinkák, 1500 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 410 Ft Tea, 400 Ft
Rostos gyümölcslevek, 400 Ft Capuccino, 450 Ft
Naturaqua, 330 Ft Vargányás gnocchi, 1890 Ft
Limonádé (0,5l), 700 Ft Brownie chilis csokiöntettel, 950 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Az IF kávézó alias IF Cafe régóta szerepelt a listámon, mondván, ide is el kell jönnünk egyszer. A neve rég ott van a köztudatban, ez alapján egy valódi Ráday utcai klasszikusnak hittem, ahol esténként élő jazz zene szól, a kaja mellé jóféle söröket csapolnak az igényes vendégkörnek, főleg magyar kézműveseket. Mivel este 8-tól a szomszéd utcába voltunk hivatalosak, és az esős-szeles idő miatt a mi alapvető IF feltételünk teljesült, miszerint legyen közel és fedett a hely, adta magát, hogy végre leteszteljük.

A teraszon két kis asztal árválkodott, a bentről kijáró dohányosok zarándoklása miatt, tényleg szar idő volt, pokróc kikészítve, ilyenkor elég ennyi, érthető - lesz ez még ez a legvonzóbb része, szebb és nagyobb. Az ajtó mellett, ahogy azt kell, az étlap meg a sör és borkínálat, ami a vendéglátóhelyek végtelenek tetsző sorában jó hogy előre tudható és összehasonlítható, a bizodalom eszerint még nagy.

Aztán beléptünk, körbenéztünk, semmi nem volt, mi elrettentő, sőt, az IF kávézó egészen hangulatos. Növények, festmények, fafaragások, komplex képzőművészeti alkotások, zongora, jóféle laminált padlólap, asztal és székek, informatív táblák, krétával felírt napi ajánlatok, aprócska pult. Leültünk, ahogy illik, máris az asztalhoz jöttek. Ugyan az állandóan változó magyar kézműves sörkínálat tételei a táblán, az áruk már nem, ezért muszáj azonnal tisztába tenni, az itallapon feltüntetett 200-1000 Ft (0,2l-0,5l) ugyanis bármit jelenthet, oké, ezekre ráérünk még, én a fixen csapon lévő Wernesgrünert kértem, mi egy kommersz német pilseni sör, tökéletes felvezetésként.

Az asztalon tájékoztató anyagok magyarul és angolul. Rajta meglepő sorok: 'az árak az áfát tartalmazzák, a szervízdíjat nem', 'a koncertek közösségének belépődíjat számolunk fel, a jegy ára a földszinten 800 Ft, a galérián 400 Ft - megfizetésével a zenészeket támogatja', szóval  izgalommal vártuk, hova tovább.

Viszont kiderült, hogy van egy galéria. A pult előtt lehet felfáradni, itt nyitott ajtó mellett működik a konyha, senki nem lát fel, senki nem lát le, a kíváncsi szemek elől el lehet bújni, de a földszintnél már jóval szerényebb a kialakítása. WC-re menet a pincehelyiséget magunktól is kiszúrtuk. A különféle jazz koncerteket hirdető plakátok közt kell lemenni a lépcsőn, aminek a végében egy romkocsmákat idéző pirosra festett furcsa szoba fogad, melynek fő motívuma az ún. szerelem oltár - ha nincs, azért, ha van, a megtartásért - mondja az ezotéria, elemei két perverz szerencsekerék, szívek, bábok, mécsesek, művirág... Ez most vicc? Ha nem, kösz nem, mikor kézmosás közben tarkón ver még egy bölcselet: 'az eredetivel mindenben megegyező másolat'.

Az első sör gyorsan elfogyott. Integethettem volna, hogy hahó lányok, ne egymással foglalkozzatok, itt vagyok szomjan, de ez esetben arra voltam kíváncsi, milyen az a szerviz, aminek díja hangsúlyozottan nem része a feltüntetett árnak. Időközben a többieknek is elfogyott a söre. Sajnos feltűnést ez sem okozott, már vagy 20 perce ültem az üres poharam fölött 5 méterre a személyzettel szemben, mikor a 20 órára meghirdetett koncertre elkezdett rákészülni a Babos-Gyafi zenész páros, így mi is látványosan szedelődzködtünk, ne zavarjuk meg őket azzal, hogy a gitár és trombita játékuk közben akarjuk rendezni a számlát. Természetesen? A pultnál.

'You will like IF, iff you come in.' Rendben. De mit kellett volna tennem még?"

anyicska:

"Kellemesnek kellemes, de sajnos nem éreztem jól magam. Sőt! Kicsit idegesítő volt. Ilyen flegma és lusta kiszolgálást már rég láttam. Rendeltem egy fél literes üveges búzasört, három decist hoztak, és maguktól meg sem magyarázták, csak mikor rákérdeztem. A nagy elfogyott, a szállító most ezt hozta, így jártunk. Ketten voltak a pultban, láthatóan semmi dolguk, mi meg fél órán keresztül ültünk az üres körsók fölött. És mikor végre kijött az egyikük, olyan arcot vágott, hogy nocsak! Merjük mi zavarni őt egy rendeléssel??? Pedig félüresnél is üresebb volt a kávézó, szóval nem nagyon értettem, mi a problémája. A kaja finom volt, bár kimoshatták volna a homokot a salátából a tálalás előtt.

Egy szó mint száz, nekem nem jött be, drága is volt, de aki szereti a jóféle jazzt, az élőzenét, és hajlandó ezt megfizetni, menjen oda estefelé és próbáljon szerencsét. Hátha jobb napja lesz a felszolgáló csajoknak."

"Volt aki a kávézó előtti terasz napfénytetejének lehegesztett vasoszlopához láncolta a bringát, szóval ez is egy opció. Vagy lehet, hogy az engedékenységük oka a nemtörődömség?"

Értékelés

  apu anyi nova bál
dizájn 4 4 3 3
kiszolgálás 3 2 2 2
közönség 4 4 3 3
zene 5 5 4 4
mosdók 3,5 3,5 - 4
árszínvonal 2,5 2,5 2 2
  3,67 3,50 2,80 3,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr87356754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása