.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 03. 24. - apuska
Illegál Pub

Cím: 1074 Budapest, Kazinczy utca 4,
Látogatás: 2014. október 1. 20:00-21:30.
Google Maps

Hosszú út vezetett a sikerig. Sokat tettek érte, hogy az Illegál Pub a Kazinczy utca meghatározó kocsmája legyen.

Telefon: +36 1 783 7044
Facebook: fb.com/IllegalBudapest
Web: -

Vélemény

apuska:

Hosszú út vezetett a sikerig. Sokat tettek érte, hogy az Illegál Pub a Kazinczy utca meghatározó kocsmája legyen. 2012. május 3-án az Illegál Facebook oldala ezekkel a bizakodó kiírásokkal indult: Nos, eljött az idő, hogy belevágjunk! Óráról-órára új dolgok derülnek ki, szóval mindenről tudni fogtok. Egyébként most tanakodunk az aktuális sanzonokról, kötelező ill. fakultatív dolgainkról... vagy lehet, hogy csak át kéne emelnünk a Macskás és No Name-es dolgokat?! Spontán házibuli a hét bármely napján.

Vagyis a rutin már az elején megvolt. A Budapest, Belváros blog mégis többször messzire elkerülendő helyként emlegette, először 2012 áprilisában egy jó előre beharangozott mentődolgozók és nővérkék buli kapcsán - mert a folyadékpótlás nem csak infúzión keresztül lehetséges -, másodjára 2013 júniusában, amikor is fájt nekik a kongó üresség, a rádiós háttérzaj, az időközben betérő vendégek primitív viselkedése, a szürreálisba hajló falfestés. De! 2014 januárjában a mostanihoz kísértetiesen hasonló körülményeket már ők is elismerő szavakkal illették, mint akik végre a fejlődés útjára léptek. Jó, hogy nekünk már csak az utóbbiból jutott, mert ezt mi is szerettük, bár normál körülmények között jobbnak látjuk a Kazinczy utcát messzire elkerülni.

Már a bejárat melletti táblán visszaköszön a spéci koktélkínálat, többnyire fantáziadús nevek képében. Van itt Chuck Norris, Időgép, Bejja Hercegnő, Bloody Brain, Macskafogó, Papikém, Colombus, Almás Pite, Csúfító, No Name, Long Name, O-Rex, NFS, Speed, Miss Hungary, Pinky Plus, Kamaszkorom legszebbnyara... soroljam még? Ezek közül a fokozott ízhatáson túl több a kollektív bebaszás élményét erősíti, mert adott esetben 4-6-8 pohárka belőlük az egységnyi mértékegység.

A kocsma sokkal nagyobb annál, mint ami kívülről látszik. Szóval a csúcsforgalomban is megéri benézni a szabad ülőhelyek reményében, akkor is, ha kívülről úgy tűnik, tele az egész, ugyanis van itt pinceszint (ide le se jutottam), galéria, különszoba, minimum 7 különböző tér. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy igény szerint kiválóan el lehet szeparálódni, teszem azt egy aktuál példából kiindulva, ahogy tette egy romantikára vágyó fiatal párocska, akik a pihe-puha foteloktól ölelve kezdték nagy csókcsata közepette finom kezeikkel egymás testét felfedezni.

A zene és a diszkófények nagyon adják. Komolyan diktálják az ütemet, amihez ha hozzávesszük, hogy némán játszik alá rajzfilmeket a tévé, akkor van az az állapot, amitől csak ez órákig szórakoztató tud lenni.

A bejárati ajtó felett egy LED-es izzósorral feltuningolt pedálos Moszkvics játékautó, a bólogatós kutya, és az asztali PC képcsöves monitorral nagyon retro. A galéria vaskorlátain halott növényeket így sorba kirakni még soha nem volt ennyire menő, csupán viccből konyhakészre berendezni egy konyhát bútorral, hűtőgéppel, mikrohullámú sütővel, villanybojlerrel - érthetetlenül vagány, WC-re jövet menet egy sonkával, oldalassal, egész disznóval és saját márkás Illegál címkékkel felragasztott pálinkás üvegek alatt áthaladni egy kamrán szinte megrendítő.

És az önnön promóciót is elég jól tolják. Kövesd a Facebook oldalukat, és a napi jeligével külön kedvezményekhez juthatsz. A magyar népmesék főcím motívumát felhasználva Illegál Budapest sapkákat, trikókat és pólókat nyomtak, melyek megvásárlása mellé ajándék ital is jár, pl. kicsi vodka kovászos uborkával.

Kovászos uborkával? Mi van? Bort, Búzát, Békességet napokat tartanak hétfőn, kedden és szerdán. Úgyis mint BORT: minden héten más-más minőségi fehér-, rozé- és vörösbort akciósan, BÚZÁT: csapolt HB búzát olcsósítva, BÉKESSÉGET: orosz vodkát kovi ubival, mert anélkül csak szesz, így meg vitaminbomba.

ChIllegál, borKedd, Pig Up!, rezidens és vendég dj-k mindenféle stílusban. És még ez is. De akár saját bulit is szervezhetsz, mert itt a hangsúly tényleg minden nap a bulin van, az Illegál Pub sokkal több egy kocsmánál, itt az élet lakozik, mulatásra termett, azon se csodálkoznék, ha sokan törzshelyükké tennék és ideszoknának.

De miért Illegál? Erre nem sikerült magyarázatot találnom.

krejdül:

Magamra tudom zárni a budit. És van WC papír. Ha az ember elmegy egy kocsmába, ez a minimum. Megmondom és, miért. Mert néha ki kell menni, és ha te úgy érzed, hogy bármikor ki kéne menni, akkor neked kell egy ilyen hely. Mert oldja a feszkót.

anyicska:

Sokkolt a plafonról belógó disznó látványa a mosdóból kifelé menet! Izgalmas és változatos terek teszik igazán sokszínűvé a Rákóczi úttól befelé a Kazinczy utca első igazi kocsmáját. Kívülről nem is hinnéd, mennyi mindent rejt. Dolgozószobát, nappalit, konyhát, kamrát, kiállító- és táncteret, de az a közös és nagyszerű mindben, hogy mennyire élettel teliek.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 410 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 540 Ft
Bor (1 dl): Varga Irsai Olivér, 190 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 610 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 310 Ft
Meleg ital: Capuccino, 340 Ft
Harapnivaló: Ropi, 120 Ft

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr886985187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.05.10. 09:40:22

Kis Itália a Kazinczy utca 4-ben. Az Illegál berkein belül nyílt egy új, piadina street food bár, egy újabb minőségi gyorskajálda. Úgy indult, hogy kizárólag olasz, tradicionális piadinákat akartak készíteni eredeti receptúra alapján, de a kísérletezés odáig fajult, hogy az étlapra kiválasztott három tétel mellé bekerült két magyaros őrület is, amik a piedone nevet kapták. Visszafogott választék, kevés alapanyag, frissesség. Illegális piadinák! Vigyázat, a heti vagy hétvégi ajánlatban akár a csirkepaprikás vagy a nutellás variációk is feltűnhet, de milyen jól is tud majd ez esni hajnali fél 4-kor a buliból hazafelé.
süti beállítások módosítása