.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 03. 6. - apuska
Az Öszvér pálinkabarlang és sörpince

Cím: 1064 Budapest, Zichy Jenő utca 38.
Látogatás: 2014. december 12. 19:15-21:45
Google Maps

Felesleges ide minden szemfényvesztés!

Telefon: +36 30 880 6481
Facebook: fb.com/Oszver.Palinkabarlang
Web: http://azoszver.hu/

Vélemény

apuska:

Irány Az Öszvér, jelentettem ki egyik este. Nézzük meg, hogy jelenik meg a Zichy utcai kocsmában a ló és szamár kereszteződése, mert ugye az állatvilágban egyike azoknak, aki hordozza mindkét szülő jó tulajdonságait, miszerint erős mint a ló, és igénytelen, kitartó, biztos járású, mint a szamár.

De miért kell az Öszvér elé egy határozott névelő, nem értem. Viszont a pálinkabarlang és sörpince behatárolás jó irány, csak fájóan pont arra nem utal, hogy a söreik az átlagtól felfelé eltérő jóféle csehek, muszáj hát, hogy nyitott szemmel járj a világban, hogy a járdára kirakott megállító táblában hasra ne ess, de ki se kerüld annyira, hogy a krétával felírt kínálat mellett szó nélkül elmenj.

Inkább a lépcsőn le. A 117 féle pálinka és a 6 féle csapolt cseh sör ígérete melyik férfi fantáziáját nem mozgatja meg? Vagy szeretnél egy morva szeretőt? Kíváncsi vagy melyik párosítás Maci kedvence? Hogy áll össze az elemében csokilikőrt is tartalmazó Sötét Mágus? Azt írják, Ottó is lenn van. A Tóth Ottó. Hogy a fenébe ne néznék be?

Első blikkre imádtam, mert annyira új szaga volt még a helynek. Ugye ismeritek? Amikor jó beleszippantani a levegőbe, egyúttal biztos vagy benne, hogy ezt megtervezték, kitalálták, költöttek rá, hogy nem volt itt semmi és nulláról kezdtek mindent, új az ajtó, a padló, a festés, a bútorok, a sörcsap, a képek, a társasjátékok, a szaniterek, és mind-mind minőségi cucc. Hogy nem túl modern és fiatalos? Vélhetően nem is ez volt a cél. Inkább jellemezném úgy a berendezést: régimódi, ami a klasszikus értékek mentén ma is megállja a helyét, mert felesleges ide minden szemfényvesztés. Tessenek csak a 7 sűrű oldalon át részletezett itallapra koncentrálni és ámulni.

A pálinkamúzeum kifejezést mondjuk nem értem. Nincsenek archív tételek, se kiállítási darabok rövid ismertetőkkel, viszont hihetetlen, milyen gyümölcsök vannak, és hogy ezekből mind lehet pálinkát főzni! Vannak mák vagy narancságyon érlelt darabok. Vannak sör- és zöldségpárlatok. Sütőtök, gesztenye, aranydió, köszméte, som, madárberkenye? Ez se nem vicc, se nem népmese! Szuper dolog itt kóstolgatni. Ha kéred, egy pálinkafesztivál teljes kínálatát kirakják eléd, a fesztiválárak töredékéért. Csak egyet nem értek. Miért tárolják ezeket hűtőben?

Az a baj, hogy néhány kupica ital fölött nem lehet hosszan időzni és csevegni. A pálinka mellett jól tud esni egy sör kísérőnek, és ha már adtunk az igényeknek, és tartanánk a szintet, ahhoz tényleg nem egy hazai kommersz sör való. Legyen a maga nemében az is különleges! És itt jönnek a képbe a jóképű csehek. Pardubicéből, Svijanyból, Tišnovból és Náchodból. Csak azokat a jó cseh sörkorcsolyákat kellene még mellétenni, úgy lenne tökéletes az egész. Zsíros kenyér? Nem rossz, de egy hangyányit proli. Konyha nélkül is megoldható lehet az Utopenec és Hermelin. És ha óhajom meghallgattatik, ígérem, visszatérek megint. Vagy ha nyerek. 12 korsó sört. Mert ennyit sorsolnak ki a vendégek közt minden hónapban, ha megadod az e-mailcímedet. Milyen kéretlen levéltől is félnék, ha billentyűzetet ragad Az Öszvér, annak nyomós oka kell legyen, amire amúgy is kíváncsi volnék.

atann:

Egy fázós decemberi pénteken foglaltunk asztalt 18 órára a még egészen új helynek számító, 2014 októberében nyitott Öszvérbe. Csapatunk: Apuska, párom Anna, és egy nagy kocsmafan jó barátom Andris volt. Kívülről nehezen észrevehető a hely, majdnem elsuhantunk mellette a sötétben. Egy pincehelyiségbe kell lemenni, de belépve, ennek ellenére az első szembetűnő dolog a tisztaság és a rend volt. A pincérhölgy kedvesen üdvözölt, és azonnal az asztalunkhoz terelt minket. Addig nem tágított, amíg el nem döntöttük, hogy mi lesz az első kör, és a választásban is szívesen segített. Javarészt cseh sörökből, pálinka és likőrkülönlegességekből áll a menü.

Kezdésképp csapolt sörrel indítottunk, kétfajta világos, egy mézes és egy borsos sörkülönlegességgel. A poharak tiszták voltak és az adaggal sem spórolt a pincérhölgy, a kiszolgálás gyorsan történt. Nagy előny, hogy nem kellett a pulthoz rohangálnunk, viszonylag gyakran érdeklődtek a hogylétünk felől.

Iszogatás közben körbenéztünk. A dizájn letisztult, a régi idők emlékeit idézi. A falon téglaberakás és aranyozott képkeretes városképek repítenek vissza az időben. A tömörfa asztalok és székek előkelő hangulatot, illetve a téglából épített kiszolgálópult rusztikus hangulatot kölcsönöz a helynek.

Tekintve, hogy nem egy nagy pincéről beszélünk, rajtunk kívül nagyjából 10-en tartózkodtak az ivóban. Javarészt középkorúak ugrottak le sörözni, ami nagy valószínűséggel köszönhető az árszínvonalnak, mivel Az Öszvér nem olcsó. Minőségi söreiket és pálinkáikat inkább a kulturáltan és igényesen szórakozni vágyóknak tartogatják, ami alapvetően egy nyugodt, kellemes légkör kialakulásához segít hozzá. A zene változatos, és a hely hangulatához teljesen illik.

Mivel Az Öszvér különlegessége, hogy 107 féle pálinkát és likőrkülönlegességet tartanak, ezért muszáj volt megkóstolni párat azokból is. Az ár abszolút tükrözte a minőséget. Annak ellenére, hogy drága a rövidital, az íz és a hatás engeszteli ki a vendégeket.

Ami rendkívül kellemes meglepetés volt, az a mosdó. Nagyon szépen tisztán tartott, és igényesen berendezett helyiség, ahol jó érzéssel készíti elő az ember a következő sörhöz a helyet.

Összefoglalva, minden adott egy jó baráti beszélgetős sörözős pálinkázós estéhez. Arra kell figyelni, hogy viszonylag korán kell kezdeni a bulit, ha valaki egy helyen szeretne maradni, mert Az Öszvér 22 órakor zár. Mi nagyságrendileg 2 óra alatt kellően jó hangulatba tudtunk kerülni, szóval nem kell emiatt aggódni. Volt szerencsénk a tulajjal is egy pár szót váltani, akinek stílusa tükrözte, hogy a vendég az első, jó kedvvel és lelkesedéssel mesélt Az Öszvérről, és alig várja, hogy minden nap több száz elégedett vevőt tudjanak kiszolgálni.

Aki szereti a jó pálinkát, a cseh söröket, a kellemes kiszolgálást és a nyugodt, beszélgetős helyeket, mindenképpen forduljon meg náluk!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Perstejn, 400 Ft
Üveges sör: Primátor Rytirsky, 600 Ft
Bor (1 dl): Kimért, 150 Ft
Rövid (4 cl): Szicsek Birs, 900 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 300 Ft
Harapnivaló: Zsíros kenyér, 250 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr776983141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemértekhozzá(m) 2015.03.09. 22:22:17

nagyon színvonalas hely, minden tekintetben
süti beállítások módosítása