.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 02. 19. - apuska
Városi Rock Klub
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 6720 Szeged, Stefánia sétány 6.
Szurdi Zsolt művészeti vezető válaszol.

> Itt megférnek egymás mellett a kopaszok a rockerekkel, a punkok az orvostanhallgatókkal.

Adatlap

Elérhetőség: +36 62 658 769
Web: http://vrk.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/VarosiRockKlub
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 18-24; P, Szo: 18-04; V: zárva
Extrák: darts, csocsó, rex, társasjáték, akusztikus gitárok, koncert, karaoke

Kocsma10!

01. Mennyire érzi a sajátjának a helyet, milyen emberekkel dolgozik együtt, milyen vendéglátós tapasztalatai vannak?
- Sajátunknak érezzük, hiszen 35 évvel ez előtt ott voltam az alapításnál. A Klub kisebb szünetektől eltekintve végigkísérte az életem, az otthonomként tekintek rá.

02. Milyen múltra tekint vissza a hely, ehhez kapcsolódóan van-e bármi érdekesség, miről kapta a nevét?
- A Városi Rock Klub idén 35 éves születésnapját ünnepli, hiszen 1980-ban alapította Szurdi Zsolt „Papa”, aki azóta is minden nap betér a szokásos kávéjára. Rengeteg dolog történt velünk azóta, a Rock Klub ma már a város szerves része. Előfordult olyan év, amikor a Rock Klub és az oda járó zenekarok és fiatalok vállalták fel a Szegedi Ifjúsági Napok szervezését. A Városi Rock Klub neve pedig az alapító Szurdi Zsolt érdeme.

03. Hogyan jellemezné a vendégkörét, vannak-e törzsvendégek, mi vonzza őket?
- Vannak törzsvendégek és sok az új arc is. Sokan a múlt emlékeit keresik, ami vonzó, az az, hogy itt megférnek egymás mellett a kopaszok a rockerekkel, a punkok az orvostanhallgatókkal, tehát elég vegyes a társaság.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében? Miért? Meséljen róla!
- Az eltelt 35 év alatt nagyon sok emlékezetes pillanat volt a Rock Klub történetében, hiszen ennyi idő alatt több generáció is kinőtt már a falaink közül. Az egyik legemlékezetesebb talán mégis az volt, amikor a francia közszolgálati tévé tehetségkutatójának győztese, az Accordzêam zenekar lépett fel nálunk a Szegedi Tavaszi Fesztivál keretei között a francia konzulátus támogatásával. A fantasztikus és nagyon nagy sikerű koncert után a fiúk majdnem reggelig mulattak nálunk a közönséggel együtt úgy, hogy másnap – illetve aznap délután – már Budapesten játszottak a Nemzeti Galériában. Később megkaptuk tőlük videón annak a koncertnek a felvételét, hát, kegyetlen másnapos volt a fejük, de a koncert ott is nagyon jól sikerült.

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, lehet-e bármit enni, vannak-e specialitások, és mindezek mennyibe kerülnek?
- Elsősorban a Varga Pincészet borait kínáljuk, de természetesen a klasszikus és olcsó vbk is kapható nálunk. A chipseken és ropin kívül hamarosan hamburgerrel és hotdoggal is találkozhatnak a vendégek. Specialitásunk az örökölt Fehér Terror elnevezésű igen ütős „koktél”, valamint kapható még a Gonosz Koktél a bátrabbak számára. Árkategóriát tekintve a Rock Klub belvárosi viszonylatban nem számít drága helynek.

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók? Jellemzően melyik csatorna megy a tévében, milyen zene szól?
- Folyamatosan kínáljuk a programokat, élő koncertek, karaoke bulik, rockbulik várják az érdeklődőket, valamint lehet zenét kérni. A tévében jellemzően a RockTelevision adása fut, de nagyobb sportesemények alkalmával – természetesen a zene mellett – mi is átkapcsolunk. Vannak szabadon hozzáférhető akusztikus gitárok, amiken bárki pengethet. Heti rendszerességgel megjelenő saját rádióműsorunk van, a Rock Klub Underground.

07. Hova lehet tenni a kerékpárt, van-e parkoló, hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat?
- Kerékpár tárolására a szembeni villanyoszlopokat tudjuk ajánlani. Sajnos a járda elég keskeny egy kerékpártároló kialakításához. A Rock Klub körülbelül százhúsz – százötven ember befogadására alkalmas. A vendégtér bokszos kialakítású, tematikus asztalokkal (Metallica, Kiss, Pokolgép) és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Wolfgang együttes nálunk saját asztallal rendelkezik, ahol mintegy kiállításként megtekinthetőek az általuk behozott emléktárgyak. Nem romkocsma!!! Két próbateremmel is rendelkezünk, ahol rendszeresen folynak a zenekari próbák, valamint a szabadon elhelyezett akusztikus gitárokon bárki pengethet.

08. Mi a tapasztalata a vendégszám alakulásáról és a fogyasztási szokásokról? Az aktuális törvények mennyiben befolyásolták?
- A vendéglátás a teljesen értelmetlen dohányzási törvény bevezetése óta nehéz ügy. Minket is érzékenyen érintett, jelenleg dolgozunk egy ezt illető áthidaló megoldáson.

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit példaértékűnek tekint? Miért?
- A müncheni Olympia Parkban lévő Rockmúzeumot tekintjük példaértékűnek, ahol Uriah Heep, Scorpions, Beatles relikviák, dedikált gitárok, fellépőruhák is megtekinthetők, miközben természetesen koncerteket, programokat is szerveznek.

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit változtatna?
- Emelném a hely berendezéseinek színvonalát, több közismertebb zenekart szerveznék az éves programba, nagyobb hangsúlyt fektetnék a közösség építésébe.

+1. Kocsmafotók:

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr547158663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása