.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2015. 02. 12. - apuska
Külső Pléh büfé
pixel cégér Helyszín: 8200 Veszprém, Jutasi út,
Hrsz.: 2550 (vasútállomás)
Látogatás: 2014. augusztus 2. 9:45-10:30

> A megszámlálhatatlan kisfröccstől végérvényesen elbutulva, de a szívükben feltétlen szeretettel közeledtek felénk.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 6-17; Szo: 6-12; V: zárva
Extrák: konyha, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 350 Ft Soproni, ...
- Kaiser, ...
- Gösser (0,33l), ...
- Heineken (0,33l), ...
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Asztali fehér, 70 Ft Kommersz, 290 Ft
Zweigelt, 85 Ft Unicum, 495 Ft
- Royal vodka, 340 Ft
- Házi ágyas vegyespálinka, 445 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 130 Ft Eszpreszó, 120 Ft
Rostos gyümölcslevek, 150 Ft Tea, 120 Ft
Bomba, ... Sült házikolbász, 300 Ft /10 dkg
Szóda, 30 Ft Csülkös bableves, 695 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Zord külső, finom étkeket takar. Olvasom a Fousquare idevágó egyetlen kommentjében. Kár, hogy a legénybúcsúmat tartottuk, így már hajnalok hajnalán leszartunk minden szilárd táplálékot, csak az volt a fontos, legyen benne alkohol.

Konkrétan kidőltünk Veszprémnél a vonatból, és az első ivónál megálltunk. Még jó, hogy az egész távolság nem volt több 50 méternél. A Külső Pléh büfé alias Fogadó a kisfröccshöz egészen bizarr látvány volt. Miként a neve is utal rá, egy összetákolt pléh doboz, aminek utcafronti odalát az idők során néhány fakéreggel bevonták, rákenve egy kis falusi western hangulatot, csak az íze végett. Ha már íz, van itt étlap, rajta 30 jóllakatós tétel. Ki nézett volna ki ebből a helyből ilyen komoly konyhát? Őszintén bevallom, én még csapolt sör sem.

Aztán mikor kirendeltük az első komoly kört, oldott állapotba került a pult mögött álló srác is. Mintha kokettált volna a társaságunkban huncutkodó guminővel, így még azt is megengedte, hogy én álljak be a pult mögé sört csapolni a többieknek.

De elemezzük kicsit a részleteket, mert ott érhető tetten a szépség és a lényeg. Ahogy az ajtóüvegen a matricabetűk mutatják, presszó és játékterem volt ez régen - utóbbi kék szigszalaggal leragasztva, ragacsos légypapír lóg a pult mellett, egy csokor időtálló piros művirág az ablakban, a WC kulcsát ki kell kérni, ami egy fél literes pillepalackra van kötve, vetemedő OSB lapokkal van az egész tákolmány megerősítve, 'Belépés csak hivatalos ügyben' és 'Rendőrség körzeti megbízott' tábla illusztrációként a backstaghez, műanyag hullámpala a nyüzsgő terasz felett.

És a törzsvendégek? Legendás arcok. A megszámlálhatatlan kisfröccstől végérvényesen elbutulva, de a szívükben feltétlen szeretettel közeledtek felénk, és talán mondanom sem kell, de mindegyiknek volt tanácsa a jövendőbeli esküvőm kapcsán, vagy csak egy tanulságos sztorija.

Úgy ahogy van, az egészet nagyon-nagyon szerettük!"

kalimpa:

"az idei évem leghangulatosabb és legélménydúsabb kocsmája volt a maga bénaságaival együtt.

a Veszprém vonatállomás tövében fekvő kis pléh doboz és annak elkerített bádogtetős kis terasza adja az ottani hajléktalanok, otthonban lakók, munkanélküliek és ottani emberek mindennapjait.

a felszolgáló főnök pacák az egyik legjobb vendéglátós, akivel valaha találkoztam a maga kedves modorával, határozott fellépésével és birka türelmével a szó legjobb értelmében.

mikor is kis csapatunk Kapolcsra menet becsapódott a helyre, mint egy gömbvillám, akkor egyből készségesen fogadtak minket a helyiek. sok anekdotát és nevetést hallottunk az ottani keménymagtól Veszprémről, a nőkről, s úgy általában az életről.

nagyon jó házi bort ittunk 70.-Ft/dl-es áron, s vigadtunk a távolsági buszunk jöttéig az ottaniakkal jó hangulatban, pedig nem volt sem zenegép, sem villódzó reklámok, de még csak bőrkanapé sem. csak a jó hangulat a maguk nyomorúságos életével együtt.

köszönöm az élményt, ha legközelebb is arra járok, tuti nem hagyom ki..."

kék:

"Remek jó ivó, igen frekventált helyen, a városi és országos tömegközlekedés csomópontjában. Baráti árak, kitűnő és lelkes kiszolgálás, különleges vendégkör."

"Csak támaszd a kerítésnek, mint mindenki."

Értékelés

  apu kali kék dan fec nov tap rics
dizájn 3 4 4 4 2 3 2 2
kiszolgálás 5 5 5 5 5 5 5 5
közönség 3 4 4 5 2 3 2 3
zene - - - - - - - -
mosdók 2 2 3 3 2 3 2 2
árszínvonal 4 5 5 5 4 4 4 5
  3,40 4,00 4,20 4,40 3,00 3,60 3,00 3,40

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr176605783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.08.15. 09:16:53

Évről évre, Kapolcsra menet, visszajárunk. Mindig ismerősként üdvözölnek, mindig nagyon szeretjük őket. Legutóbb elengedtünk egy laza bókot a WC állapotát dicsérve, hogy mennyire tiszta, és hogy még folyékony szappan is van, mire a tulaj azt mondja, utóbbi nem fogyóeszköz, egy év alatt kopik el a doboz fele. :)