.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 01. 8. - apuska
Ördöngős történetek

pixel

> 2014. november 13-án megnéztük, hogy néz ki egy Havervagy borkóstoló. A Zwack Múzeum adott az eseménynek otthont, ahol Zwack Sándor tárlatvezetést tartott, megmutatta a gyárat, majd hivatalosan is megnyitotta a borkóstolót, melyben testvére a Zwack Izabella Borkereskedés kapcsán erősen érdekelt. Itt találkoztunk az egri Bolyki Pincészet végtelenül szimpatikus borászával, Bolyki Jánossal, aki a kitűnő borok mellé egy színes kis füzetet is adott, benne a boroscímkék figuráit megelevenítő vicces-kedves saját írásokkal, amit az ő engedélyével megosztok.

ördöngős, mint egy nyúl

Egy ördöngősmintegynyúl történetét szeretném elmesélni, pontosabban most mesélem épp. Az első szava a történetnek az egy, mivel az előző mondatban ezzel a szóval kezdtem a mondatot, és mivel az előző mondat a történet első mondata, így a történet első szava, az első mondat első szava, tehát az egy. Ez tény,  és ezt szerintem nem érdemes cáfolni, sem vita tárgyává tenni. Az pedig, hogy a képen két nyúl van és nem egy, az azért van, mert nem a nyúl egy, hanem az első mondat első szava az egy.

hazug mókust nem tűri az erdő

Amikor az Ördöngős Nyúl találkozott a Hazug Mókussal, először is megszólította:
ide figyelj, Gyuszi (az Ördöngős Nyúl minden ismeretlent így szólított meg, legyen az nő, férfi, vagy gyerek). Meg vagy te átkozva ezzel a mérhetetlen nagy farokkal, kész csoda, hogy valaki még emberszámba vesz. Lássuk be, te egy mutáns vagy. És én azt gondolom, hogy aki erre bármilyen stratégiát akar építeni, legyen a mikrohiteleket vagy a tenyészállatok ivartalanítását szabályozó elmélet, az egyszerűen nem normális.

ágaskodik, mint pocok a szántásban

Az Ördöngős Nyúl otthagyta a Hazug Mókust az ő hazug farkának magányában. Továbbmenve, ahogy a tölgyes és a nyír sarkánál befordult, hip-hop előtte termett a Pocok a Szántásban, de szántás nélkül, így alig ismerte meg, de megszólította:
ide figyelj, Gyuszi. Gondoltad volna, hogy mit tesz az emberrel négy pont, ha nincs résen? Egyszerűen hülyét csinál belőle, Gyuzsikám. Mert például a te fajtádra, a pocokra tennék négy pontot, akkor téged úgy hívnának, hogy pöcök, és az milyen hülyén hangzik, pláne egy boron, hogy ágaskodik, mint Pöcök a Szántásban.

bang bang bang

Az Ördöngős Nyúla négy pont híján nevetségessé lett pockot is ott hagyta, és tovább bandukolt. Ha nem is hip-hop, de egy félmaratonnyi távolságot követően elé ugrott Bang-Bang, a macskanő. Az Ördöngős így szólította meg:
ide figyelj, Gyuszi. Teljesen megőrültél? Úgy nézel ki, mint aki Finnországból akar banánt importálni, csak mert kedvezőbbek a vámtarifák. Értsd meg, a menyét (azt hitte ugyanis, hogy a macskanő menyétnőt játszik) az nem azonos azzal, hogy a testvérem a menyét is hozza a buliba, az egy rokon tudniillik, valakinek a menye, és azzal, hogy te menyétnek öltözöl, még nem vagy rokon.

a keselyű nem kér uborkát

Ott hagyva a macska (menyét)nőt, az égre szegezte tekintetét a főhős. Fölötte körözött ugyanis a híres keselyű, aki nem kér uborkát, vélhetően ettől híres. A nyúlban, úgy tűnt, nem egy állat kollégát lát, csak egy jó kiadós fogást, minden fine dining szemlélet nélkül. Ez a keselyű, ez bitang egy jószág, akár uborkával, akár uborka nélkül, hát jobb lesz támadni, mint megijedni, gondolta az Ördöngős, és felkiáltott:
tudd meg, sokkal fejlettebb kombinatorikai képességű és sokkal komolyabb életszemléletű állat vagyok, mint te, ha nem akarsz bajt, ne kockáztass meg egy mérhetetlen vagy talán mérhető, de nagyon nagy pofont, és maradj ott, ahol vagy. A keselyű állandóan változó árnyéka kivételével a nap folyton a szemébe sütött, hunyorgott, röffent még felé - ma is látom, mily tétovázva babrált pihéi közt a fény.

indi án nyár

Volt az erdőnek egy embere, olyan, mint Maugli, Tarzan vagy Frodó, ő volt Indiánnyár, a manóforma kisember. Őt sokan a világ legmagasabb törpéjének tartották, de az összehasonlítható méretek hiányában nem tekinthető tényszerűnek. Ide figyelj, Gyuszi! Szólította meg az erdő emberét az Ördöngős. Szerintem te nem is vagy igazi. Te is mutáns vagy, mint Hazug Mókus. Jó, van egy ferrárid és két maserátid és tizenkét darab hangszálas kipörgésű látványozód. De amikor ott állsz a saját árnyékod pereménél, és félsz, hogy még egy lépés és lezuhansz róla a mélybe, mert megint iszonyúan sokat ittál, na akkor gondolj arra, hogy jobb lett volna az Ördöngősnek ajándékozni a ferrárit.

pati és a rolling stones

Minden erdőnek megvan a maga Maradonája, ebben az erdőben természetesen Pati volt a legnagyobb sztár. A kővel úgy bánt, mint egy zseni. Ő volt a kőlabdázás Mick Jaggerje. Hozzá még az ördöngős is csak a legnagyobb tisztelettel szólt. Kedves Gyuszi Úr. Mi a titok? Fényességes elméd vagy lábaid fürge mozgása teszi mindazt a csodát, melyet itt nekünk nap mint nap felmutatsz, könnyítve lelkünk terheit, és boldogsággal töltve el szívünk legszélsőbb szegletét is. Ha egyetértesz, csapatot szervezünk köréd, mi méltatlanok, hogy kedved teljék benne. A neve legyen Pati Gyuszi és a Rolling Stones. Gyuszi Úr It's only rock & roll. Akkora bulit csapunk, hogy a számítógépes klaviatúrák nyeríteni kezdenek örömükben, és a kedélybetegség azt hiszi magáról, hogy voltaképp ő egy hörcsögszerű kis házi állat, akinek minden reggel hét huszonötkor innia kell valami erőset.

még a fülem is tiszta szeder lekvár

Igen, ez a kutya tényleg zseni. Gyuszi bácsi mondta mindig, hogy a zseni olyan, mint a répa nélküli rókázás, vagy mint kesztyű nélkül szódásszifonra feküdni. Olyan értelmetlen és meglepő egyszerre. Azon gondolkodom, hogy ha most ennék egy kis Bolyki féle szeder lekvárt... Még végig sem tudta gondolni, és elébe termett az előbb megidézett Gyuszi bácsi, aki egyáltalán nem tűnt barátságosnak. Ördöngős nyúl, védd magad! És egy teljes üveg szeder lekvárt kent szét az Ördöngős arcán, aki erre fölordított:
Gyuszi bácsi, megőrültél! Nem kenheted szét előzetes egyeztetés nélkül senki arcán a jófajta kézműves szeder lekvárt! De igen! Ha akarom, megtehetem, nesze, a füledbe is kenek. Ezt már nem bírta idegekkel az Ördöngős, és azt kiabálta szinte önkívületi állapotban: Gyula, álljál le!

ember a holdon

Jó kis képtelenség ez az erdő. Mindenkit Gyuszinak hívnak. Morfondírozott az ördöngős, olyan vagyok, mint egy nyúl a Gyuszi univerzumban. Gyusziverzumban, hülyegyerek, javította ki magát. Lassan zászlót tűzök ki a rét közepére, és kiírom rá, hogy Gyusziverzum, belépés csak a mindentudó ököruszályleves engedélyével. Gyuszi tagsági meg minden. Ha valakinek meg nem tetszik, az mehet fürödni a gyuszodába, és ha megéhezett, ehet utána túrós gyuszát. Jó étvágyat Gyuszi úr, mondja majd a pincér. Köszönöm, Gyuszi pincér, én köszönöm, Gyuszi úr. Köszönöm, hogy köszöni, Gyuszi úr, én mondom azt, Gyuszi pincér, hogy jó étvágyat, Gyuszi úr. Köszönöm, Gyuszi pincér, én köszönöm, Gyuszi úr.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr97049991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása