.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 12. 1. - kocsmablog
Készül az év pálinkája!

pixel

> Végre, ilyet is láttunk! Minap volt szerencsénk végignézni egy a nemzetközi versenyekhez hasonló pálinkabírálást, ahol a 12 tagú szakértő zsűri a nevezett 16 almapálinkából vakkóstolással választotta ki a legjobbakat. Ezután? Ezeket egy blendmester házasítja, és megalkotja a tökéletes italt, amit majd a tavaszi pálinkafesztiválon az Év pálinkájának hívnak.

2015 az alma éve! Magyarország pálinkafőzdéi idén is összefogtak, hogy az elmúlt évek hagyományai szerint együtt készítsék el az év pálinkáját, ezúttal almából. A különleges házasítást tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja majd meg először a közönség.

A Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához igazodó pálinkakülönlegességben több kiváló főzde tételei egyesülnek évről évre, bizonyítva hogy a párlatok házasítása nem csak a whiskynél és konyaknál, hanem a pálinkánál is tökéletes harmóniát eredményez.

Idén a főzdék ötödik alkalommal küldhették be párlataikat, hogy tételük belekerülhessen a szakmai összefogás szimbólumává vált Év pálinkájába. A résztvevő főzdék főzőmestereiből és szakértőiből álló zsűri ez alkalommal az Akvárium Klubban 16 beküldött tétel közül kilencet értékelt arany- és ezüstéremre, így Brill, Csalló, Cruxx, Gyulai, Harmatrázó, Márton és Lányai, Nobilis, Schiszler és Zimek pálinkákból készül az egyedi házasítás.


A tételek összekóstolása során a szakértők kiválasztják a legszebb, de nem kirívó tulajdonságokkal rendelkező párlatot, mely a házasítás gerincét adja, majd a többi tétellel díszítik és adják hozzá a különböző karaktereket. Ezt követően a Rézangyal blendmestere még ebben az évben összeállítja a házasítást, hogy legyen ideje összeérni a tavaszi debütálásra. Az egyedi pálinkából mindössze 1500 sorszámozott palack készül, melyek díszdobozban kerülhetnek a legínyencebbek polcaira.

A főzdék együttműködése ebben a projektben túlmutat a gasztronómiai élvezeteken. A főzőmesterek minden törvényi nehézség és a kereskedelmi forgalomban kapható pálinkák fogyasztásának csökkenése ellenére is hisznek abban, hogy a pálinka olyan nemzeti kincs, amiért érdemes kiállni, és amelyet minden eszközzel népszerűsíteni kell.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr456953757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása