Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 7.
Válaszol: Balogh Balázs, tulajdonos
Bezárt, megszűnt!
Telefon: +36 20 565 3790
Facebook: fb.com/nekedcsakdezso
Web: http://nekedcsakdezso.hu
Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan kapta a nevét?
Dezső volt A tanú című film "vértanúja", a malac, aki életet adta a Pelikán család étkeiért. Neki állítunk emléket ezzel a hellyel. Múltunk viszonylag kevés, 2014. augusztus 28-án nyitottunk.
Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?
Vendégkörünk az igényes sörök és borok kedvelői közül kerülnek ki, legfőbb vonzerőnk a 25 féle fellelhető kézműves magyar és cseh sör.
Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?
Vannak, főleg azét mert szeretünk a vendégeinkkel beszélgetni, így szívesen beülnek, mert tudják, nálunk kedves kiszolgálásban részesülnek.
Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?
Eddig a nyitás. :)
Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen áron?
Jelenleg csapon a budejovicei Samson világos söre, a Primátor barnája, EPA-ja és búzája van, de már várjuk, hogy megérkezzen a 2 további sörcsapunk és sörhűtőnk, hogy bővíthessük a kínálatot. Borokban a legjobb hazai pincészetek 20 különböző bora kapott helyet.
Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?
Minden vasárnap NFL klub, az itthon nem közvetített mérkőzések közvetítésével is, havonta egy sör és egy borkóstolót tartunk, különböző témákban. Minden szerdán kocsma-kvízt tartunk, általában telt házzal.
Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?
74 ülőhelyünk van, az emelet pedig lefoglalható rendezvényekre, születésnapokra, csapatépítőkre, vagy lazább céges "meetingekhez" maximum 50 főig. Az utcán a hely előtt kerékpáros parkoló került kialakításra, az asztalfoglalás pedig természetesen lehetséges.
Mi a véleménye a dohányzásellenes- és a trafiktörvényről, hogyan oldja meg?
A dohányzási tilalomra viszonylag kevésbé kell felhívni a vendégek figyelmét, mivel már szinte mindenki hozzászokott, a bejárattól 5-6 méterre pedig dohányzóhelyet alakítottunk ki hamutálakkal.
Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?
Itthon a Kandalló és a Szimpla. Sokat voltam különböző helyein a földnek, és amiben a legtöbb dolgot tudunk importálni, az a vendéglátás. Én az amerikai vendégorientáltságot szeretném meghonosítani nálunk, hogy a vendég otthon érezze magát, és szívesen jöjjön vissza a személyzet miatt.
Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?
Mivel most nyitottunk, ez a kérdés szerencsére nem aktuális, úgy érzem amit szerettünk volna, megvalósítottuk, jelenleg a konyha tervezése folyik, amit terveink szerint novemberben megnyitunk.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek