.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 09. 18. - apuska
Csapolt sör került a palackba

pixel

> A Fresh Pub zártkörű megnyitójára hívtak, miszerint hasonlóval még biztos nem találkoztam Budapesten. Az előzetes koncepció szerint ötvözi az otthon kényelmét és a kedvenc kocsmám hangulatát, de igazából nem is ez volt a lényeg, hanem hogy kiderült a "Valami ismeretlen sör!" kiléte, és hogy ez mitől nagy durranás.

Egy Bajcsy-Zsilinszky úti lakóépület első emeletéig mentem, hogy elsőként ismerhessem meg ezt a teljesen új felfogású sörözőt. Az ajtóban a Soproni márka ruhájába öltöztetett hostessek fogadtak és kísértek be egy hatalmas nappaliba, ahol a magas bárasztalok körül, a babzsákokon és a kanapén már többen ettek-ittak. Nekem sem kellett több!

Először a csodás sörfalatkák, majd a sörhűtő felé vettem az irányt. Azonnal felismertem az üvegek csomagolásán a két héttel ezelőtti trükkös kóstoltatás stílusjegyeit, mondjuk azóta rákerült egy minden titkot leleplező "Soproni Frissen Csapolt" felirat, vagyis több szakavatott sörblogger tippje bejött, nem is lehet okuk a szégyenkezésre az ízlelőbimbóik miatt.

Tehát az "Otthonába viheti a csapolt sör élményét!" szlogen miatt kerültünk egy kocsma helyett valakinek az otthonába. Magam előtt láttam a képet, ahogy egy nappal korábban az itt lakók a tévé előtt a szájukba chipset tolva még hagyományos Sopronit ittak, majd másnap reggel jött egy költöztető brigád, elvitték a bútoraikat, felhoztak néhány egyszerű dekort, a nappali végébe beállítottak egy tekintélyes méretű söntéspultot, hogy egy rendhagyó sajtótájékoztatón, ahol az Irie Maffiából is ismert Sena adott akusztikus koncertet, lenyűgözzék az újságírókat.

Szeretem, ha megpróbálnak lenyűgözni. Még jobb, ha ez értékes tartalommal is jár, a "frissen csapolt Soproni - elvitelre" meg akár annak is tűnhet, ha figyelembe vesszük azt, ami a vs.hu oldalán jelenleg is zajló csapolt vs. üveges meccs aktuális 66% és 33%-os eredményét illeti, miszerint szívesebben isznak az emberek csapolt sört, mint palackosat.

De mitől más egy üvegbe zárt csapolt, mint egy hagyományos módon üvegbe zárt Soproni sör? Van ennek egyáltalán értelme? A marketing válasza: igen!

Bár az új Soproni Frissen Csapolt alapja a Soproni sör, azonban az összetevők aránya valamelyest módosult. Ez annyit jelent, hogy a Soproni Frissen Csapoltba egy picivel több komló és kevesebb szénsav került annak érdekében, hogy a leginkább visszaadja a csapolt sör élményét. De a meseszerű történetnek ezzel még nincs vége. A gyártás során a palackokat azonnal papírba csomagolják, hogy mindvégig megóvják a káros fényhatásoktól, és folyamatos hűtés mellett szállítják őket az üzletek hűtőpultjaiba, elkerülve azt, hogy bárhol is magas hőmérsékletnek legyenek kitéve, ami a minőségén ronthatna. Ez tehát a garancia arra, hogy Soproni Frissen Csapolt a gyártástól számított 30 napon belül a csapolt Soproni élményét adja.

Hogy mi történik vele 30 napon túl? Nem romlik meg. A boltok polcairól mégis leveszik, a sört megsemmisítik, mert nem kockáztatják meg, hogy ne a Frissen Csapolt Soproni élményét adja. Onnantól megint sima Soproni? Fura.

A papírcsomagolás egyébként nagyon menő, küllemében és fogásában is prémium érzetet ad. A legtöbben arra asszociáltak, hogy ez tiszta Amerika, ahol is gyakran látni papírzacskóba burkolt italos üveget szorongató arcokat, ráadásul praktikus is, mert a kéz melegét lassabban veszi át a sör.

Egy biztos, a csapolt sör kedvelőinek ezt is ki kell próbálni, majd a pohárba kitöltve mindenki eldöntheti otthon, hogy valóban ugyanaz e az illúzió, mint a kedvenc kocsmájában.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr716708191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása