.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 09. 4. - apuska
Valami ismeretlen sör!

pixel

> Hozott egy rekesz spéci csomagolópapírba tekert címke nélküli sört egy futár, amihez csak annyi kérés társult, írjam le cserébe róla a blogon őszintén a véleményemet. Nem mintha a mennyiség megijesztett volna, de hogy érdemi tartalom is legyen mögötte - hadd szóljon - profik segítségét kértem. A Felvilágosult Alkoholizmus, Folyékony Kenyér, Kontár Komlókutató, Mese Habbal, Serteperte, Sörbúvár, Sörjárőr, Sörtúra, Kocsmablog és a Vad Fruttik zenekar két tagjának véleménye egy helyen!

Régóta volt egy tervem, hogy mi, különböző sörös írók, bloggerek, leüljünk egyet kocsmázni, mondjuk egy olyan "szent szerda" keretében, amit a kocsmablogos társaságunk évek óta elkövet. Ergo "mérjünk fel" közösen egy kocsmát, miközben jó söröket iszunk, így a sajtótájékoztatókon való udvarias biccentésen túl egymással is alkalmunk nyílik beszélgetni.

Aztán most különös apropója lett ennek. Itt volt ugye ez a rekesz ismeretlen eredetű sör, én ismételten szembesültem a saját korlátolt képességeimmel, miszerint hiába vagyok nagy rajongója, de nem értek annyira hozzá, mint sok más szakosodott társam, így összekötve a kellemeset a hasznossal jöttünk össze a Felni sörbisztróban, és kóstoltuk ezt a valamit meg.

Látatlanban az első felvetés az volt, hogy mi van, ha mérgezett? Ha így akarja elérni egy titkos nagyipari összeesküvés, hogy egyszerre tegyen el láb alól mindenkit, aki csak kicsit is ért a sörökhöz? Leszavaztuk, bátrak voltunk.

papirtasakos.jpg

Csomagolása, színe, illata és állaga alapján egyszerű világos sör, aminek habja viszonylag hamar lecseng, és nincs markáns karaktere, vagyis az hogy kézműves legyen, kizárt. Íze alapján több magyar multi sörének a neve is elhangzott (Kozel, Szalon), de az igazán hozzáértők közül legtöbben a Sopronihoz hasonlították, ugyanakkor volt olyan tipp, hogy kevésbé vizes, talán egy kis német komlóval megtolták.

"Egy hortobágyi délutánon ezt a sört istenként tisztelném" - nyögte be valamelyikük. Tovább fejtegetve ezt az engedékeny hangnemet, amit képviseltek a mennyiségi sörisszák, "a sörnek a lényege, hogy alacsony az ellenállása", vagyis sokat meg lehet inni belőle.

"Egy korrekt ivósör, de véletlenül sem ínyenceknek való." Márpedig az asztaltársaságunkban sok volt a sörsznob, a Felni kínálatában meg hemzsegtek a kiválóságok, így hamar odajutott a társaság, hogy sok mást is megkóstolunk.

csomagolopapir.jpg

A csomagolópapírra egyébként olyanok voltak ráírva, hogy évszázados tapasztalat, természetes összetevők, 100% friss, árpa-maláta-komló, hagyományos receptúra, világos sör, fényvédelem, hővédelem, frissen az igazi...

Minden szavát elhiszem, tipikus, ezzel együtt be kellett látnunk, egy furmányos marketing akció áldozatai lettünk, tét nélkül. Zseniális kóstoltatás egy olyan kontrollcsoportnak, akiket direktbe nem mertek megkeresni, talán remélték, hogy nem derül ki az eredete, és ha pozitív vélemény születik, azt felhasználják, ha negatív, elfelejtik.

Tény. Jól sikerült az ún. sörforradalom. Évről évre annyi markáns ízzel találkozunk, hogy a hasonló sörök megmaradnak a hétköznapok embereinek, akik nem jelentik ki ennyire kategorikusan, hogy a nagyüzemi szar, vagy csak nem engedhetik meg maguknak a kézműveseket, és hogy megint egy sörprofi szavaival éljek, "a legrosszabbak között keresik a legjobbat".

Egy a lényeg. Mi sörökön innen és túl, nagyon jól éreztük magunkat.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr16659509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása