.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2014. 02. 14. - apuska
Előre 57 sz. italbolt

Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 57.
Látogatás: 2014. január 22. 19:00-22:00
Google Maps

Hétköznapi színházaink az itt eltöltött pillanatok.

Telefon: +36 1 782 6990
Facebook: fb.com/elore57
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Előre 57 KGST lounge, áll a szöveg a búzakalászokkal körbeölelt magyar zászlós címer közepén. Mennyire eredeti már ez a név? Nyilván örökölt, azt mikor a legjobbkocsma hálózat átvette a helyet, és a züllött szocreált kissé hazavágva megmentette az enyészettől, egy olyan fiatalos kocsmát rittyentettek belőle, hogy annak rendje. És sokkal nagyobb annál, mint ahogy azt az utcáról tűnik!

A földszinti tér dísze a mozaikköves oszlop, körülötte könyöklővel. Itt isznak a legnagyobbak, akik csak egy-két impulzus erejéig merítkeznek meg a hihetetlenül sokszínű közegben, a kistermekben beljebb meg azok csacsognak, akiknek az italozás csak hobbi, és erre csak társasági eseményként tekintenek.

Plusz van egy emelet. Ha unod már lenn a csocsót, a flippert, a zenegépet, a rekeszekkel sűrűn megrakott zeg-zugokat, akkor súlyos vaslépcsőkön lehet fölmenni a foltokban téglamintás tapétával, csíkokban rajztáblával, helyenként sörpadokkal és mélyen szántó gondolatokkal tényleg mélyen karcolt asztalokkal értéknövelt terembe, illetve a földszint fölé emelt galériára, ahonnan sportközvetítést nézni remek. Hogy nem szakadnak ránk a plafonról lelógó kisgyermeki ablakdíszítő feladatokat megidéző kivágott papírhópelyhek ezen igényesség láttán?

Nem egy dizájndíjas kocsma, viszont piszkosul olcsó! Sőt, olcsóbb mint a szomszédos Színes, pedig amennyi ember itt esténként összegyűlik, az ittlétet még élvezni is lehet.

balu:

Belvárosi pimp kocsma, gőzöm sincs, mit mondhatnék azon kívül, hogy minden 290 Ft!

Amikor kintről szemügyre vettem az 57-es italboltot, az első ami szembetűnt, egy nő 50 és a halál közt, aki magán monológját úgy adta elő, hogy közben rám nézett. Hétköznapi színházaink az itt eltöltött pillanatok. Egy 40 és a halál közötti férfi eközben kővé dermedve bámulta a sportközvetítést, szóval kissé elbizonytalanodtam, hogy átlépjem-e a küszöböt.

A flipper villogás homályosíthatta el a tudatom. Magányos farkasként beléptem, és bent egészen meglepő élmény fogadott. Kedves kiszolgálás, kedves emberek. Olyan tündéri vadászmezők tárultak fel a szemem előtt, ami több mint idilli, és maga az örökkön örök. Egy huszonéves ragadozónak még törzshelyként sem rossz.

bal:

Ősnosztalgia ide visszatérni A régi szép időkben a Foursquare-n tűnt fel, hogy 'Nice checkin. You''ve been her 54 times of the last 60 days.' Szeretni fogod. Olcsó, nyugis, sok a fiatal (néha kiabálnak), itt lehet a haverokkal csocsózni, flipperezni, meccset nézni. Néha több sem kell.

anyicska:

Interneten olvastam egy vendég véleményét: „Retro kocsma a város közepén. Egyedi hangulata mindenkit magával ragad. Ha régi kocsma-feelingre vágysz, az 57-et mindenképp látogasd meg!“

Amúgy van egy kis bajom ezzel a retro kifejezéssel. Szerintem egy csomó hely a szegénységét vagy az igénytelenségét álcázza vele, de az Előre 57 nem ilyen, és egyáltalán nem is nevezném retrónak.

Az Előre 57 üzletpolitikája, hogy olcsó és van egy erre épülő törzsvendégi köre 20 év körüli átlagéletkorral. Így aztán elég a minimáldizájn (sörös padok-asztalok, különböző alakú és színű lepukkant bútordarabok, ízléstelen tapéta) és higiénia (a WC-n se papír, se szappan, se papírtörlő). A rácsos korlátok, meg a mindenhol szétszórt sörös rekeszeknek köszönhetően úgy éreztem, mintha valami raktárban piálnék. Mondjuk ennek is megvan a maga bája. Gondolom, ezért is járnak ide fiatalok, mert ez a kis világuk, ebben szabadok, otthonosan érzik magukat. A kiszolgálás amúgy gyors és kedves, úgyhogy miért ne?

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 290 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 290 Ft
Bor (1 dl): Muskotály, 60 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 420 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 230 Ft
Meleg ital: Capuccino, 220 Ft
Harapnivaló: Chips, 300 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr455791720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.