.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 02. 10. - kocsmablog
8&8 delikát

pixel

> Kocsmázós típus a mi fajtánk! Néha azért előfordul, hogy egy-egy jobb sört vagy bort otthon is elkortyolgatnánk, aztán rájövünk, hogy nem is olyan egyszerű boltból beszerezni ezeket, ergo szép sorban számba vesszük a lelőhelyeket, már ha az üzletvezetők is hagyják. Sorozatunkat a 8&8 delikáttal kezdjük, ahol több mint 300 féle sör, és 800 féle bor közül lehet választani.


Helyszín
: 1124 Budapest, Fürj utca 2.
Elérhetőség: +36 30 400 3888
Web: http://8es8.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/nyolcesnyolc
Nyitva tartás: 0-24

Bár a Nyolc és Nyolc delikát egy komoly közlekedési csomópont közelében található, nincs feltűnő helyen. A hegyre tartó csendes kis utcácska elején, egy új építésű irodaház aljában, a felmatricázott üvegtáblákkal határolt 203 négyzetméteres eladóterű boltba ritkán térnek be a vevők véletlenül, inkább a hallomás után érkező kíváncsi érdeklődök és a visszajáró törzsvendégek váltják egymást.

A bolt tulajdonosának, az 55 éves, végtelenül szimpatikus és segítőkész Nagy Árpádnak, nem ez az első üzlete. 1991-től foglalkozik kiskereskedelemmel, 11 éve nyitotta meg az első 8&8 delikátot, 2012 nyarán ezt a boltot. A névválasztásának oka egyszerű: nyolcadikán született, a nyolcas a kedvenc száma, és a 8&8 a világ legegyszerűbb logója. A jelenlegi 3 üzlete közül erre a legbüszkébb.

8&8_01.jpg

- Honnan jött a delikát ötlete, mivel foglalkozott azelőtt?

Régen szakácsként dolgoztam. Az ételek elkészítésekor is fontos volt, hogy amihez nyúlok, más legyen, mint a megszokott. Mikor az első boltomat megnyitottam, pontosan ugyanerre a megkülönböztethetőségre törekedtem.

- És mi különbözteti meg a 8 és 8 boltjait más üzletektől?

„Nem kielégíteni szeretnénk az igényeket, hanem megteremteni azokat.“ A fő profilunk: minden, ami új, érdekes, különleges. Ez az üzlet a saját útját járja, itt majdnem mindenre rácsodálkozik az ember. Először az olyan fűszerekre, mint a fekete fokhagyma vagy a szárított vargánya por, majd a német és amerikai prémium jégrémekre, aztán a sörrel dugig pakolt hűtőpolcra, ami az üzlet imázsának egyik fontos pillére. Mintegy 300 féle sör van! Cseh, szlovák, szlovén, olasz, görög, spanyol, osztrák, francia, belga, holland, német, angol, ír, skót, izraeli, amerikai, japán, és a kommersz vonalat szigorúan mellőzve magyarok, csak kisüzemi gyártóktól. Az üdítőválasztékunk is népszerű, itthon olyan ritkán megtalálható italokkal, mint a Fanta mangó, a vaníliás Coca Cola, a diétás Cherry Coke, a dobozos Dr. Pepper, de a kínálatban van rózsaolajos limonádé, japán hántolatlan rizzsel készült zöld tea, valódi kóladióból készült kóla, és rengeteg kiváló minőségű víz, például a japán Fiji vagy a klasszikus magyar szikvíz. Aztán a következő soron megannyi gourmet élelmiszer. A teljesség igénye nélkül: fekete ribizlis mustár, narancsos ketchup, tintahalas spagetti, balzsamecetes vagy csokis chips, házi csokoládé, óriásnyalóka, aszaltgyümölcsös-diós méz, juh és kecskesajtok, a legkülönfélébb olajok és szószok, wasabi, erdélyi párizsi, pálinka parfüm, kiváló orosz vodkák és skót whiskyk, helyben sütött pékáruk. És persze ott vannak még egy külön szekcióban a büszkeségeim, a borok. A közel 800 féle bor legtöbbje magyar, és nagyon sok olyan magyarlakta területekről való, ami ma nem Magyarország része. Erdély például szívügyem. Pont emiatt sok kevésbé ismert jó bort tartok, ami máshol nem is kapható.

8&8_02.jpg

- Miért non-stop? Milyen a vevőkör? Mennyiben más éjszaka, mint nappal?

Az éjjel-nappali nyitva tartást előnyben részesítem. Manapság az emberek össze-vissza élnek, nem ér rá mindenki napközben vásárolni. Bár a környék lakói az átlagnál tehetősebbek, a vevőkre nem a nagybevásárlás a jellemző, inkább a különlegességek miatt járnak vissza. A vevőkör nem különbözik nagyon éjjel és nappal.

- Milyen kritériumok alapján állítja össze a kínálatot, nagyságrendileg hány beszállítóval dolgozik?

A beszállítóim nagyságrendileg 80-100-an vannak, és termékkörök alapján kerülhetnek be a boltjaimba. Sokszor közvetlenül a termelővel veszem fel a kapcsolatot, de az importőrök is folyamatosan ajánlják az új és újabb áruikat, és ha elég izgalmas, kérek belőle.

- Tudnak a bizonytalan vásárlóknak a termékválasztáshoz tanácsokat adni?

Azt szoktam tanácsolni a kollégáimnak, hogy „találd meg benne a játékot”. Ez annyit jelent, hogy mivel tényleg érdekes termékeink vannak, azokat kóstolják meg ők is, azokról tudjanak mesélni, így el is lehet adni.

8&8_03.jpg

- Milyen visszajelzéseket, elismeréseket kapnak?

Ha a vevők visszajárnak, nekünk az már elismerés, illetve az egyik büszkeségünk a We Love Budapest cikke a Fürj utcai boltról, miszerint a város legjobb éjjel-nappalija vagyunk.


Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr925807986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása