.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 01. 15. - Fehérbálna
Szimpla kávézó

Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 48.
Látogatás: 2014. január 11. 19:30-22:10
Google Maps

A Király utca és a Dob utca középső szakasza kezd teljesen átváltozni kézműves sör sétánnyá, aminek most a Szimpla is részévé vált.

Telefon: +36 20 511 7414
Facebook: fb.com/szimplakavezo
Web: http://szimpla.hu

Vélemény

sörtúra:

Nagy örömmel olvastam az e-mailt, miszerint a Szimpla átalakul, és jóféle kézműves söröket lehet majd kapni. Valójában kicsit többre számítottam, mint ami fogadott, elvárásaim a jelen mondatok tudatában alakítottam ki:

"Szombat este hivatalosan is újranyit a 2001 óta működő Kertész utcai régi kis Szimpla, ami annak idején egy egész generáció kedvét hozta meg a kultúrával elegyített kocsmázáshoz, és melyből az azóta Budapest egyik fő turisztikai attrakciójává lett romkocsma-kultúra is kinőtt. Azóta fordult egyet a világ kereke, Budapest belecsapott a gasztroforradalomba és a sörforradalomba. A Szimpla ismét az új trendek élére állt, amikor a Főzdefeszttel összefogva exportálta a magyar sörforradalmat Berlinbe Braufest Berlin néven. A Braufest tapasztalatait, a magyar és a német kapcsolatokat összefogva szombaton, január 11-én megnyitják a Szimpla Berlin Craft Beer Bart a régi Szimpla helyén.

Az új sörözőben hat csapról folynak a magyar és nemzetközi kézműves sörök, egy kompakt kis étlapról rendelhetőek az Olaszországból importált finomságok, de annak sem kell csalódnia, aki a régi Szimplát szerette. A Szimplaság megmaradt, csak azt alakították át, amit kellett. Például a sörcsapokat, melyek igencsak eredetiek lettek. Az új nyitással a Kertész utca valóságos sörutca lett, hiszen pár házzal arrébb ott a legendás Csakajósör Bolt és az elegáns Kandalló.

A tulajdonosok szándéka szerint a Szimpla Berlin Craft Beer Bar olyan kis söröző lesz, mely egyesíti magában a Szimpla emberközeli pesti hangulatát és a nemzetközi sörgasztronómia intellektuális izgalmait."

Ténylegesen csak a sörkínálat változott első ránézésre, meg egy bazi nagy kép került a falra, amin a a magyar sörforradalom jelentős alakjai jelennek meg.

Lényegében ennek annyi értelmét látom, hogy ha a Csak a jó sörben sokan vannak, akkor ide is át lehet jönni sörözni, de ki tudja, még változhat a dolog.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Fóti Pils, 450 Ft
Üveges sör: Pokerface, 600 Ft
Bor (1 dl): Pásztor olaszrizling, 220 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 600 Ft
Üdítő (2,5 dl): Ásványvíz, 250 Ft
Meleg ital: Capuccino, 400 Ft
Harapnivaló: ...

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr612069635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.12.23. 13:56:05

A minden szerénységet nélkülöző festmény kapcsán én is idézem Bart Danit: "Mindig is rajongtunk a nagy olajfestményekért, hatalmas keretekért, és amikor a brainstorming lázas óráiban megláttuk a pulttal szembeni hatalmas üres felületet, egyértelmű volt, hogy eljött a pillanat egy igazi komoly festmény felhelyezésére. Annyit tudtunk, hogy németalföldi stílusban akarunk dolgozni, és hogy szeretnénk aranyosan irizáló poharakat látni a damasztabroszon plusz egy-két tálat, hordót, sonkákat és bizonytalanul szaglászó kutyust a félhomályban. De hamar kiderült, hogy emberalakok is kellenek rá, és akkor már kell hozzá egy dinamika, egy jelenet. Majd kiderült, hogy ha alakokat festetünk rá, akkor modellek is kellenek, és mivel mi vagyunk a megrendelők, a modellek is mi leszünk. Így kerültünk rá a festményre, és így került rá még egy pár alak, akik fontosak nekünk és valami módon részt vesznek a kis budapesti sörforradalomban. Egyben jóleső büszkeséggel tölt el a tudat, hogy Torgyán, Stadler, Kósa és Orbán után végre mi is hozzájárultunk valamivel az újkori magyar reprezentatív festészet fejlődéséhez."
További gondolatok a helyről itt: folyekonykenyer.blog.hu/2014/01/09/szombaton_nyit_a_szimpla_berlin_craft_beer_bar
süti beállítások módosítása